Ahmet Ağaoğlu Ali Koç'un toplantıdan erken ayrılma nedenini açıkladı

Feride Kara
13.06.2022 - 18:02 | Son Güncellenme: 13.06.2022 - 18:54

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu TFF başkanı adayı Mehmet Büyükekşi ile açıklamalarda bulunurken Ali Koç'un toplantıdan neden ayrıldığı sorusuna cevap verdi

Ahmet Ağaoğlu Ali Koç'un toplantıdan erken ayrılma nedenini açıkladı

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sonrası Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu TFF başkanı adayı Mehmet Büyükekşi ile açıklamalarda bulundu. 

Spekülasyon yapılmazsa sevinirim

Ali Koç'un Kulüpler Birliği toplantısından ayrılması konusunda Ahmet Ağaoğlu "Bazı yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bir açıklama yapacağım. Sayın Ali Koç, Berna Gözbaşı'nın toplantıları, Mecnun Otyakmaz'ın da seyahati olduğu için toplantıdan erken ayrılmak zorunda kaldılar. Spekülasyon yapılmazsa sevinirim. Biz perşembe akşamı 12 kulüp başkanı bir araya geldik ve adaylık sürecinin nihayete ermesinin hemen akabinde sayın Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme yaptık ve Süper Lig kulüplerini, futbolumuzu öncelikle acil olarak çözüm bekleyen sorunları ve süreç içerisinde çözüm bekleyen sorunlarıyla alakalı olarak hem kendilerini bilgilendirmek hem de nasıl bir yol haritası izleyecekleri konusunda  kendisiyle birlikte bir fikiralışverişinde bulunmak için bugün Sn. Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldik."

Naklen yayın ihalesi ve yabancı kuralı

Ağaoğlu toplantıya katılan TFF başkanı adayı Mehmet Büyükekşi ile ilgili "Kendisi Türk futbol ailemine uzak bir isim değil. Bizim şu anda bulunduğumuz mevcut sorunları zaten kendisi de 2 yıldır Gaziantep FK başkanlığı süreci içerisinde bizlerle birlikte beraber yaşayan ve o süreç içerisinde de bu sorunları bizlerle birlikte çözüm üretmek için oldukça yoğun çaba harcayan bir değerli bir futbol adamımımız. Hemen hemen her konuda fikir birliğine vardık. Özellikle ve ivedililikle çözülmesi gereken 3 ana başlık ön plana çıktı. Bunlardan birisi; naklen yayın ihalesinin bir an önce sonuçlanması. Bir diğeri 8+3 mü, 7+4 mü şu yabancı kuralının bir an önce... 

14 yabancı mı 12 yabancı mı

Siz de biliyorsunuz bugün Fenerbahçe kulübü sezonu açtı. Çok yakın süre içerisinde ön eleme oynayacak ama yabancı kuralının 8 veya 7 olarak değerlendirmek de yanlış olur. 14 yabancı mı 12 yabancı mı. Bunun da bir an önce çözüme kavuşturulması ve transfer limitlerinin acilen belirlenmesi ve hangi şartlar altında revize edilecekse onun da bir an önce açıklığa kavuşturularak özellikle bu 3 ana başlık üzerinde sayın başkanla Kulüpler Birliğimizde, diğer kulüp başkanlarımızla fikiralışverişinde bulundu. 

8+3 kuralının sürmesi talep edeceğiz

Yabancı kuralı ile ilgili olarak Ağaoğlu "Ben Kulüpler Birliği Başkanı olarak, son derece verimli bir toplantı geçtiğini söyleyebilirim. Teşekkür ediyorum. İmzalar başkana verildiği için soruları ona sorarsanız daha isabetli olur. 8+3 kuralını en az 1 yıl süreyle bir sene daha devam etmesi gerektiğini, ortadan kaldırılması için bir talebimiz yoktu. Ama sadece 8+3 olarak değerlendirmeyin. 14 yabancıyla mı yola çıkacağız, 12 yabancıyla mı. Biz yaklaşık 8-9 aydır görüşlerimizi federasyona ilettik. Çözülmeyen problemi başkan Büyükekşi seçildiği takdirde zaten önünde bulacaktır."

Büyükekşi "Sorunları gayet iyi biliyorum"

Toplantıya katılan TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi "1 yıl önce bu masada kulüp başkanı olarak oturuyordum. Sorunları gayet iyi biliyorum, çözümlerini inşallah beraber hayata geçireceğiz. Biz birlikte başaracağız. Birlikte başarmayı başaracağız. Bir kuş tek kanatla uçamaz. Kanadın bir tarafı nasıl federasyonsa bir tarafı da kulüplerimizdir. O yüzden çift kanatlı olmamız gerekiyor. 

Özellikle ekonomik problemler var

Sorunların ekonomik olduğunu söyleyen Büyükekşi "Sadece Süper Lig kulüpleri de değil, çünkü amatörden başlayarak 3. lig, 2. lig, 1. lig ve Süper Lig kulüplerimiz son derece önemli. Hepsinin kendine has sorunları var, hepsinin kendine has problemleri var. Eğer aşağıdan doğru bir sistem getirebilirsek, şu anda problemlerin bir kısmı da özellikle ekonomik problemler var. Bu ekonomik problemlerde biz yeteri kadar doğru bir sistem uygulamadığımız için aşağıdan yukarıya yeterli bazı kulüplerimiz oyuncu yetiştiremiyor. Bazıları da başarılı.

Bütün kulüplerimiz bana destek olacaklarını söylediler

TFF Başkanlığı konusunda kulüplerin desteğini aldığını söyleyen Büyükekşi: Bu konuda da adımlar atıp, özellikle başkanımızın da bahsettiği gibi özellikle yayın ihalesi, harcama limitleri ve yabancı sorunu konusunda da biz hiçbir zaman dayatma içerisinde olmayacağız. Birlikte hareket edeceğiz. Çünkü masada karşı karşıya gelirsek masada yol alamayız. Biz yan yana olacağız. Şeffaf, adil, güvenilir inşallah bir yönetim göstereceğiz. Bunu da hep beraber göreceğiz, sizler de göreceksiniz. Başkanlarım da bu konuda bana destek olacaklar. Biz hiçbir şeyi ben tek başıma yapamam. Hayattaki en büyük felsefem biz olmak. Biz olursak başaramayacağımız bir şey yok. İyi işler yapmak istiyoruz. İyi işler yapmak içinde içeride bütün kulüplerimiz bana destek olacaklarını söylediler. Öncelikle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Biz federasyonu iç ve dış denetime açmak istiyoruz

Çünkü ben söyledim, bütün kulüplere başkan olacağım. Az önce sordunuz o imza verdi mi bu verdi mi. Bunların artık hiçbir önemi yok, bunlar artık bitti seçim bitince her şey biter zaten. Biz inşallah yönetime geldiğimiz zaman duruşumuzu en güzel bir şekilde herkese göstereceğiz. Bizim en önemli destekçilerimiz kulüpler olacak. Biz kulüplerimizle kol kola girerek ne sorun varsa bu sorunların bazısı federasyondan kaynaklanan sorunları bazıları kamudan kaynaklanan sorunlar. Kamudan kaynaklanan sorunları takip etmek için içeride birtakım görüşmeler yaptık. Yine federasyondan kaynaklanan sorunları da, onları da içeriye girdikten sonra, konuları gördükten sonra... Biz federasyonu iç ve dış denetime açmak istiyoruz. Şeffaflık getirmek istiyoruz. Bunun için bir parça zamana ihtiyacımız var. Bu zaman içerisinde güzel işlere imza atacağız. Ayrıca bu konuda sizlerden de destek istiyorum, basın mensuplarından. Başarı olmamak için hiçbir sebep yok.

Büyükekşi'ye liste sorusu

Listeniz şekillendi mi sorusuna Büyükekşi "Bu konuda 2 günden beri sosyal medyada birtakım yalan yanlış ifadeler yazılıyor. Yalan yanlış isimler var. Bunların hiçbirine lütfen itibar etmeyin. Ben sabah bir basın açıklaması yaptım. Bunların gerçek olmadığına dair. Şu anda görüşmelerimiz sürüyor. Listemiz şu anda henüz belli değil. Hatırlarsanız bakanlar kurulu açıklanmadan önce birtakım bakanların ismi açıklanıyor, şu bakan olacak bu bakan olacak. Transfer dedikodusu gibi. Lütfen biraz sabır gösterelim." 

İnşallah çarşamba akşamı listemiz belli olur

İnşallah çarşamba akşamı listemiz belli olur. Güzel işler yapacağız, güzel özellikleri olan arkadaşlarımızı aramıza katmak için çaba göstereceğiz. Bazı arkadaşlarımızı belki isteyeceğiz onlar kabul etmeyecek. İzmir'de Mehmet Sepil başkanıma görev teklif etmiştim ama o da biraz önce açıklama yapmış. Kulüpteki yüzde 30 ortaklığım devam ettiği için görevi kabul edemeyeceğim diye. Onun için zamana ihtiyacımız var. En iyisini yapmak için çaba gösteriyoruz.
 

Yayın ihalesi nasıl olacak?

Yayın ihalesinde yaşanan durumu anlatan Büyükekşi "Mecburen olacak. Zaten gelinen bir nokta var. Biz bu gelinen noktayı daha nasıl yukarıya çıkarız diye çalışma yaparız diye. Ben de bir kulüp başkanıydım. Bizim en büyük görevimiz kulüplerimizin mali olarak girdiği dar boğazdan çıkmasına yardımcı olabilmek, onlara destek olabilmek, gelirleri artırabilmek. Şu günlerde bu çok daha önem kazandı. Çünkü kurlarlarla ilgili birtakım gelişmeler olduğunda kulüplerin maliyeti ister istemez daha da artıyor. O yüzden ben de bir damdan düşen olarak bu konuyu önümüzdeki hafta mesela futbolcuların maaşını ödeyeceğiz, nasıl ödeyeceğiz... Onun kaygısını çeken biri olarak bu konuyu ben de aynı şekilde hissediyorum. En güzelini yapmak için çaba göstereceğiz."

Büyükekşi'ye Ali Koç sorusu

Ali Koç destek oldu mu, açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Büyükekşi: Bilmiyorum, onu Ali Bey'e sorarsanız daha iyi olur. Bizim şu anda herhangi bir başkanla şeyimiz yok, görüşmemiz yok. Ama prensip olarak baktığımızda biz çok büyük bir destekle inşallah divana imzalarımız vereceğiz. Orada zaten ne kadar büyük bir destek aldığımızı göreceksiniz. 

Senin için hazırladığımız haberler