Ali Koç ve Dursun Özbek'in yüzünü güldüren haber!

Cüneyt Muharremoğlu
22.12.2022 - 09:47 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 09:53

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yakından ilgilendiren yönetmelik değişikliği yapıldı. Buna göre spor tesisi için yapılacak borçlanmaya muafiyet getirildi.

Ali Koç ve Dursun Özbek'in yüzünü güldüren haber!

AJANSSPOR HABER

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Kulüpleri ve Spor Anonim Şirketlerinin Borçlanma Sınırlamalarından Muafiyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yaptı.  Spor tesisi için yapılacak borçlanmaya muafiyet getiren yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Brüt gelirin yüzde 10'nuna kadar borç

Yeni yayınlanan yönetmelikte bulunan  'Borçlanma ve borç vermeye ilişkin esaslar' başlığı altındaki 5’inci maddeye göre spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri, bir bütçe yılında önceki yıl brüt gelirlerinin en fazla yüzde onuna kadar borçlanabiliyor.

Spor tesisi borçlanmalarına muafiyet geldi

Yapılan değişiklikle yönetmeliğin "Muafiyet" başlıklı 7’nci maddesinde tesis alımı için yapılacak borçların bu yönetmelik yaptırımlarından muaf olduğu belirtildi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç, sessiz devrimi duyurdu ama kimse duymadı!
Habere Git

Spor tesisi için borçlanmaya vize

İlgili madde şöyle oldu: “Spor faaliyetlerinde kullanılmak üzere; spor kulüpleri veya spor anonim şirketleri tarafından spor tesislerinin satın alınması veya yapılması ya da spor tesisi yapmak için taşınmaz satın alınması, irtifak hakkı tesisi, kiralanması veya bu tesislerin bakım ve onarımına ilişkin borçlanmalar, 7405 sayılı Kanunun 20’nci maddesinin beşinci fıkrasında borçlanma için öngörülen sınırlamalardan muaftır.”

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı çok yakından ilgilendiriyor

Yönetmelik değişikliği bütün takımları ilgilendirse de en çok Fenerbahçe ve Galatasaray'ı etkileyecek. İki kulüpte altyapı ve A Takım tesislerini taşımak için çalışma yapıyor. 

Ali Koç'un dev planı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, A Takımı Tesisleri ve Futbol Akademisi'ni kurmak için  Maltepe'de bir arazi tahsis edildiğini açıklamıştı. Akademide resmi maçların oynanabileceği 5 bin kişilik 1 stadyum dahil olmak üzere toplam 7 adet futbol sahası yer alacak. Maliyeti 45 milyon Euro olduğunu belirtilen proje için Ali Koç, "Aşağı yukarı 17 milyon Euro kaynağımız var şu anda" ifadesini kullanmıştı. 

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten çok önemli açıklamalar: TFF, Metin Görgün, Rezirdans...
Habere Git

Galatasaray, Kemerburgaz'a taşınacak

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, altyapı ve A Takım için Kemerburgaz'da tesis yapılacağını söylemişti. Özbek, "Kemerburgaz’a taşınmamız, Galatasaray’a yakışan ve günün koşullarına uygun bir tesisin orada yapılması mecburiyet. Galatasaray’ı kim yönetmeye talip olursa olsun bunu yapmak zorundadır" demişti.  

Borç muafiyeti ile tesisler yapılacak

Hem Ali Koç hem Dursun Özbek, yönetmelik değişikliği ile büyük bir sorunu aştı. Çünkü, kulüplere izin verilme borçlanma payı ile bu tesislerin maliyetinin karşılanma ihtimali bulunmuyordu. Tesisler için alınacak borçlara muafiyet verilmesi Koç ve Özbek'e finansmanda büyük kolaylık sağlayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler