Ali Koç ve Jose Mourinho açıklamalarda bulundu! Aziz Yıldırım ile görüşmesi...

03.06.2024 - 13:49 | Son Güncellenme: 03.06.2024 - 16:14

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç ve Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ali Koç ve Jose Mourinho açıklamalarda bulundu! Aziz Yıldırım ile görüşmesi...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile resmi sözleşmeyi imzaladı. Portekizli antrenör, düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Sayın Mourinho'ya hoş geldin Fenerbahçe'ye dedik"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın toplantısına şu sözlerle başladı: "Bizleri izleyen sevgili Fenerbahçe taraftarları, kongre üyeleri ve siz değerli basın mensupları hoş geldiniz. Zahmet edip, vakit ayırdığınız için ve bu kadar büyük bir kadro olarak geldiğiniz için şahsım adıma tek tek hepinize teşekkür ederim. Fenerbahçemizin geleceğe daha güvenli daha umutla bakacağız yeni sezon öncesindeki ilk en önemli adımımızı stadımızda dün sizlerin huzurunuzda attık.

Yeni hocamız Sayın Mourinho'ya hoş geldin Fenerbahçe'ye dedik ve 21 saat önceki bir çağrıya hitap eden 35 bin taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Hocamıza müthiş bir hoş geldin kutlaması yaptık dün. Hocamız ve ekibinden de duyduğumuz kadarıyla da onlar bu tip imza törenleri yaşamışlar ama bun gibisini yaşamamışlar. Fenerbahçe'nin taraftar gücünü gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum."

"Biz hayal satmıyoruz, gerçekleri anlatıyoruz"

"Jose Mourinho'yu kim ikna etti?" sorusu üzerine Ali Koç, "Geçen sefer tarihin en yüksek katılımlı seçim süreciydi. Tahmin ediyorum bu kez onun iki katı olacak. Öncelikle Fenerbahçe demokrasisinin geliştiği bir seçim olmasını temenni ediyorum. Ne olursa da olsun Fenerbahçöe'nin kazandığı bir seçim olsun."

"Biz hayal satmıyoruz, gerçekleri anlatıyoruz. 6 yıl içerisinde yaptığımız transferler ile ilgili hiçbir spekülasyon yapmadık, haber sızdırmadık. Transferimizi yaptığımız zaman, ıslak imza gördüğümüz zaman biz açıkladık. Burada da aynı şey oldu. Sayın Aziz Yıldırım anlaştım dedi. Anlaştık demek iş bitti demek. İşin gerçeği böyle değildi."

"Ondan sonrasını hocamıza anlatmasını rica edeceğim. Gereken cevapları verecektir. Son 2 senedir yaptığımız transferler ve kadro mühendisliğini göreceksiniz ki daha nokta atışı yapıyoruz ve daha planlı hareket ediyoruz. Branco'nun yeni sezon planlaması neticesinde yaptığı bazı temasların sonucudur hep beraber bu masanın etrafında oturuyorsak. Bundan sonrasını hocamıza bırakıyorum." dedi.

Jose Mourinho'dan transfer açıklaması

Fenerbahçe'ye geliş süreci ve yapılacak muhtemel transferler hakkında konuşan Jose Mourinho, "Benimle ilk iletişime geçen Mario Branco'ydu. Fenerbahçe sportif direktörü. Tabii bunun sonucu olarak Ali Koç benimle iletişime geçen kişi oldu. İlk kontağı bu şekilde kurdum. Buraya gelmekteki ilgimi tetikleyen şey bu oldu. Ben hangi kulübe gidersem gideyim çok fazla dedikodu oluyor. Fenerbahçe'de de bu durum farklı değil ama ben gerçekten transfer anlamında hiçbir isim hiç kimseyle konuşmadım. İsimlerden ziyade projeyi görmek istiyorum. İstikrar görmek istiyorum. Çalışmak için istediğim istikrarın sağlanmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Mourinho, "Biz sadece isimler üzerinden değil profiller üzerinden konuştuk. Takımı geliştirmek için nasıl profillere yönelmemiz gerektiğini konuştuk kendi aramızda ama isim konuşmadık. Geçmiş kulüplerimde hiçbirbir oyuncuya ilgim olmadı. Şunu yüzde yüz söyleyebilirim ki eski kulübüm Roma'dan hiçbir oyuncuya ilgim yok. Şu anda acele etmenin zamanı değil. Şu anda yapmamız gereken işlerimizi sakin bir şekilde yapmamız." dedi.

"Sayın Aziz Yıldırım ile de bir görüşmem oldu"

Fenerbahçe başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım hakkında da konuşan Portekizli teknik adam, "Ben serbest durumda bir teknik direktördüm. Herhangi bir kulüple bağlantım yoktu. Dolayısıyla kimseye de imza atmadan önce de sormama izin almama gerek yoktu. Benim ailem var, ben her zaman aileme danışırım, özel dostlarım var, menajerim var. Onların fikirlerini alırım ama ne yapmam gerektiğini dair izin almam. Dolayısıyla bu söylenenler doğru değil. Tabii ki saklamayacağım. Sayın Aziz Yıldırım ile de bir görüşmem oldu ama Fenerbahçe'ye gelmek için bir izin almadım." ifadelerini kullandı.

"Ben, Jose Mourinho'yla Fenerbahçe ve Türkiye'ye gelmesi için konuşan ilk kişiyim"

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Mourinho ile olan görüşmesini şu sözlerle aktardı: "Bu kulübe en iyi çözümleri sunmak için para kazanıyorum. Çalıştığım kulübe en iyi profesyonelleri, en iyi hocaları, en iyi oyuncuları sağlamak için buradayım. Kronolojiden bağımsız olarak şunu söyleyebilirim ki, sağımda oturan bu beyefendi iki yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörü. Şu anda spesifik bir durumdan geçiyor olsak da size net olarak söyleyim ki kafalarda bir soru işareti olmasın, en azından bu sezon için şunu söyleyebilirim ki, ben Jose Mourinho'yla Fenerbahçe'ye ve Türkiye'ye gelmesi için konuşan ilk kişiyim."

"Dünyada CV'sinde üç farklı UEFA turnuvasını kazanan tek hoca"

Sözlerine devam eden Mario Branco, "Ondan sonra olan şeyler beni ilgilendiren şeyler değil politik anlamda. Beni ilgilendiren kısmı sportif kısmı ve sunduğumuz proje. Ve başkanımızın bu kulüp için sahip olduğu vizyon bu vizyon ile futbol tarihindeki en iyi teknik direktörden birisinin ilgisini çekmesini sağladık. Dünyada CV'sinde üç farklı UEFA turnuvasını kazanan tek hoca. Fenerbahçe'ye ve Türkiye'ye geldi. Bence buna odaklanmanız gerekiyor. Ben de başkanımıza bu önerimize güvendiği için başkanımızın sunduğu projeye güvendiği için teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Aziz Yıldırım'la da çalışacak mı?

"Aziz Yıldırım seçilirse onunla da çalışacak mı?" sorusu üzerine Ali Koç, şu yanıtı verdi: "Konuşmadım demedi. Bizim teklifimize karar verdikten sonra Sayın başkanın açıklamalarında "benden izin aldı, onay verdim" demesine yanlış dedi, doğru değil dedi.  

Soruyu cevaplandıran Jose Mourinho ise, Fenerbahçe için çalışacağını ifade ederek ekledi: "Ben 2 yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm. Dolayısıyla cevap evet. Fenerbahçe için çalışıyor olacağım. Ama şu anda ben başkanımız buradayken burayla sözleşme imzaladım. Başkanımız Ali Koç ve sportif direktörümüz Mario Branco buradayken bu sözleşmeyi imzaladım. Çünkü bana sunulan istikrar, proje, organizasyonun seviyesi çok önemli."

"Fenerbahçe taraftarı için her şeyimi vereceğim"

Jose Mourinho: "Geçirmiş olduğum iki günde her şey çok üst düzey. Bu sabah tesislere gittim. Ben dünyada büyük takımlarda çalıştığım bildiğiniz gibi, görmüş olduğum seviye çok iyi. İstikrar isterim. Sorumluluğumun bilincindeyim. Gelecek haftalar bizim için kolay olmayacak çünkü oyuncularımızın birçoğu Avrupa Şampiyonası'nda olacak. Bizim de önümüzdeki sezon hazırlıklarını iki hafta içerisinde başlamamız gerekiyor. Avrupa ön elemeleri öncesi takımı hazırlamamız gerekiyor. Takımın içinde bulunduğu bu organizasyon benim için çok önemliydi ve karar vermemde etkendi. Fenerbahçe taraftarı için her şeyimi vereceğim çünkü bu kulübün ruhu onlar. Ben başkanımız Ali Koç ve Mario Branco'nun sunduğu proje için buraya imza attım."

"Türkiye ligini düzenli takip ediyordum"

Jose Mourinho: "Portekiz'de Türkiye Ligi maçları canlı olarak veriliyor. Oradaki spor kanalları maçları canlı veriyor. Ben Fenerbahçe ile iletişime geçmeden önce de Türkiye ligini düzenli takip ediyordum. Bir insan olarak bir teknik direktör olarak hem iyi hem de kötü şeylerim vardır. İyi diyebileceğim bir şey de, gittiğim yere ilgi çekerim, dolayısıyla Avrupa'da daha fazla insan bu ligi takip edecek diye düşünüyorum."

"Sesimi yükseltmem gerekirse bunu iki kere düşünmem"

Jose Mourinho: "Dün dediğim şey doğru anlaşıldı mı bilmiyorum. Ben buraya Türk futbolu, Türk Süper Ligi için çalışmaya geldim. Ama temelde Fenerbahçe için geldim. Benim tek istediğim buradaki seviyenin daha iyiye gitmesi, Türkiye liginin daha iyi olması ama eğer Fenerbahçe'nin haklarını savunmak için bir duruş göstermem gerekir ve sesimi yükseltmem gerekirse bunu iki kere düşünmem."

Jose Mourinho, İsmail Kartal hakkında konuştu

Jose Mourinho: "Burada sorulan sorular çok uzun. Bir soru sormak için çok fazla konuşulduğunu düşünüyorum. Sorular kısa olmalı ki daha fazla sorular sorulabilsin ve daha fazla cevap alınabilsin. Sorunuza cevap verecek olursam; öncelikle İsmail Kartal'a kariyerinin kalanında en iyisini diliyorum ve ona da yapmış olduğu işler için teşekkür ediyorum. Benim geçen sene hakkında yorum yapmam etik olmaz. Etik olan şey, bizim kapalı kapılar ardında kendi özel alanımızda yorumlarımızı birbirimizle paylaşmak olur. Gerek İsmail hocayla gerek oyuncularımızla."

"Ben İsmail hocadan farklı bir hocayım"

Jose Mourinho: "Ben oyuncularımın bana güvenmesini isterim. Oyuncularımın yüzüne direkt konuşmayı seven bir hocayım. Dürüst biriyim. Onların düşünceleri benim için önemli. Başkanımız burada Branco burada. Ben yeni geldim ve birazcık takımı görmek ve tanımak için zamana ihtiyacım var. Ön eleme için dört haftalık bir hazırlık sürecimiz olacak. Kısa sürede bir şeyleri değiştirmek mümkün değil. Bu yavaş yavaş olacak. Ben İsmail hocadan farklı bir hocayım. Başkanımız ve Branco takımı geliştirmek istediklerini söylediler. İstikrar her zaman parayla olmaz, fikirlerle olur. Bizler de adım adım ilerleyeceğiz. Fenerbahçe taraftarlarının rüyalarını gerçekleştirebilmek için çok güçlü bir takım kuracağız."

"İlk beş hocadan birini getirebiliyorsak..."

Finansal olarak ellerinin rahatladıklarını kaydeden Ali Koç, "İki senedir biliyorsunuz FFP prangalarından kurtulduk. 6 senelik yolculukta kulübün finansal durumu çok şükür daha iyiye gitti. Problemleri aştık mı? Hayır, ama daha yolumuz var. Doğru istikamette gidiyoruz. Geçen sene Tadic, Dzeko, Sebastian Szymański'nin maaşı değil ama bütçesi, Cengiz Ünder... Ondan daha fazla beklentim... Bunları yapabilmemizin sebebi finansal anlamda manevra alanımızın genişlemesi. Bugün buraya dünyada yaşayan ve yaşamayan hocalar arasında ilk beş hocadan birini getirebiliyorsak bunu finansal gücümüzün geçmişe nazaran daha sağlıklı noktaya gelmesinden dolayı." dedi.

"Şampiyonluk sözü gerektirmeyecek kalitede takviyelerimiz olacak"

Transfere ve şampiyonluğa da değinen Başkan Ali Koç, "Şampiyonluk sözü vermekle şampiyon olunmuyor. Pek çok gördünüz, Sayın Yıldırım döneminde de gördünüz, sözler verildi. Şampiyonluk sözüyle olsa sabahtan akşama kadar şampiyonluk sözü veririz. Şampiyonluk sözü gerektirmeyecek kalitede takviyelerimiz olacak, halihazırda çok kuvvetli olan ve tarihin en iyi istatistiğini yakalayan takımımıza. Sizden sonra hocamızla bu konuların toplantısını yapacağız. Mario Branco zaten aylardır hazırlanıyor. Ama sırf popülist olmak için özellikle genç kongre üyelerimizi etkileyip onların gönlünü çalmak için boş vaatlerle bulunmayacağız." şeklinde konuştu.

Ali Koç'tan transfer açıklaması

Jose Mourinho ile birlikte Fenerbahçe'nin cazibesinin artacağını ifade eden Ali Koç, şu sözleri sarf etti: "Biz anlaştık dersek anlaşırız. Biz gidip getireceğiz dersek getiririz. Hocamızla bir süreç yaşadık biz. Hiçbir şeyi de imzalamadan açıklamadık. Cumartesi günü 3-5 oy daha fazla alabilmek için bitmemiş bir transfer açıklamayacağız. Şu an en kolay şey. Onunla görüşüyorum, bununla görüşüyorum.... Böyle seçim kazanacaksak kazanmayalım. Mario'nun çalışmaları var. Hocamızın profil beklentisi var. Onlarla örtüşen transferleri yapacağız. Cumartesi öncesi bir açıklama olur mu olmaz mı gidişata bakar. Büyük bir açıklama yapacağımızı düşünüyorum. Bizim konuştuğumuz oyuncular var daha hocamız devreye girmeden. Hocamız devreye girdikten sonra cazibesi daha da artacak. Fenerbahçe'den Avrupa'nın büyük takımlarına gitme olasılığı oldu, insanlar tarafından görüldü."

"Ben transfer şampiyonu olmak istemiyorum, mayıs ayında şampiyon olmak istiyorum"

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Sarı-Lacivertlilerdeki transfer operasyonu hakkında şu ifadeleri kullandı: "Transferler ile ilgili bir yorum yapmam gerekirse sizlere birkaç şeyi netleştirmek isterim. Ben transfer şampiyonu olmak istemiyorum, ben mayıs ayında şampiyon olmak istiyorum. Yazın şampiyon olarak şampiyon olmazsınız. Bence geçen sene transferler anlamında iyi bir iş çıkarttık. Biraz taraflıyım ama tutturma oranımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda başkanımıza yönetim kurulumuza, scoutlarımıza ve Okan'a teşekkür etmek istiyorum. Ben sportif anlamda devrime inanmam, geçen sene iyi bir şey yaptık. Takım hem performans hem de istatistik anlamında iyi iş çıkardı."

"Şampiyonlar Ligi bizim için çok büyük bir hedef"

Mario Branco: "Dünyadaki her takım gibi geliştirecek çok noktamız var ve bunu yapacağız. Biz istikrar istiyoruz. Ev temelinden inşaa edilmeye başlanır, çatısından değil. Yönetici vizyonum olarak önce hoca, kadromuzda güçlü ve zayıf olduğumuz yerleri belirler çünkü hocamızın da belirttiği gibi her hocanın kendi vizyonu, metotu ve yöntemi vardır. Takımı nasıl güçlendireceğiz, buna yöneleceğiz. Pazarda hocamızın bize belirtmiş olduğu profildeki oyuncuları biliyoruz. Şu anda kulübümüz için özel bir dönemden geçiyoruz. Karar verebilmek için o istikrarı sağlamak kolay değil. Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren tam gaz çalışmak için hazırız. Hocamızın dediği gibi zorlu bir yaz olacak. Avrupa Şampiyonası, izne giden futbolcular, ön elemeler, tabii ki Şampiyonlar Ligi de bizim için çok büyük bir hedef. Dinamik olmamız gerekiyor. Markete yaklaşımımız esnek olmamız gerekiyor. Başkanımızın sayesinde markete giriş yapabileceğimizi düşünüyorum."

"Bu forma artık derimin bir parçası"

Sarı-Lacivertli taraftarlara seslenen Jose Mourinho, "Sıfır söz veriyorum ama şunun sözünü verebilirim ki, kulübe karşı bir bağlılık, tutku ve iyi bir iş çıkarma ve taraftarlara karşı empati sözü verebilirim ki bunu da dün yapmış olduğum konuşmada şu şekilde belirttim. Bu forma artık derimin bir parçası. Bu benim mantalitemi gösteren bir söylem. Kulüp bünyesindeki herkesin bu mantaliteye sahip olmasını isterim." dedi.

"Ana hedefimiz Süper Lig'i kazanmak"

Mourinho, Fenerbahçe'deki hedeflerinden şu sözlerle bahsetti: "Herhangi bir sözde ve vaatte bulunmam ama tabii ki ana hedefimiz Süper Lig'i kazanmak. Diğer takımlara da saygı duyuyoruz ama biz bunun için savaşacağız. İnsanlar tabii ki büyük düşünüyor. Avrupa'da 6 final oynadım 5'ini kazandım ama adım adım gitmemiz gerekir. Play-off'lar bizim için kolay olmayacak. Umarım Avrupa Şampiyonası'na giden oyuncularımız mümkün olduğu kadar erken elenip evlerine dönerler ve takıma katılırlar. Umarım Şampiyonlar Ligi'ne katılırız. Ana hedefimiz gruplarda yer almak."

"Hocamız Mario'nun sunumundan çok etkilendi"

Jose Mourinho'nun, neden Fenerbahçe'yi seçtiğini açıklayan Başkan Ali Koç: "Futbol her geçen dün değişiyor. Bütçe derken bunun iki ayağı var. Bir hocanın alacağı paket bir de kulübün yapabileceği yatırım seviyeleri. Onun dışında futbol operasyon yapısı, işleyiş şekli, oradaki insan kaynağı, kulübün vizyon ve özellikle bu seviyedeki bir hoca için Avrupa'da nerelere gelmek istediği projeleri ve bunlar kadar önemli çalışacağı insanlarla aradaki uyum, frekansın tutması çok önemli. Hocamız bu süreç içerisinde en çok Mario'nun ona yaptığı sunumdan etkilendi. Ben de çok etkilendim, ben sunumu sonradan gördüm. Ama niye etkilendi? Çünkü hoca sahaya, takıma, oyunculara, lige odaklanmak istiyor. Futbol dışındaki operasyonlara vakit harcamak istemiyor. Şu an iki senedir kurmuş olduğumuz futbol operasyonu yapısı işleyiş şekli hoca da şu intibayı bıraktı. 'Evet, ben işime odaklanırım' Futbol departmanımızın işleyiş şekli ona bir rahatlık ve huzur verdi. Her şeyden önemlisi Fenerbahçe, tarihi, efsanesi, taraftar potansiyeli, beklentileri ve yıllardır beklediğim şampiyonluk... Taraftar beklentisi de onu tetikledi. Bu takımın üstüne 3-4 dokunuşla daha iyi bir yere geleceğinin olması, iki senedir Avrupa'nın yarı finalden dönmüş takımı, final gösterme hedefleri... " dedi.

"Fenerbahçe'de başarılı demeleri benim kariyerime çok büyük katkı sağlayacaktır"

Jose Mourinho'nun, Fenerbahçe'de başarmak istediklerinden bahseden Ali Koç, "Hocama sordum niye geliyorsun Fenerbahçe'ye? Fenerbahçe sana ne katacak? Dedi ki 'Çok şey katacak.' 'Ben sadece Türkiye'de şampiyon olursam tabii ki benim gibi hırslı biri için yeterli değil. Ama benim Fenerbahçe'ye gelip yıllar sonra arka arkaya şampiyonluğu getirip, bunun üstüne Avrupa'nın ilk iki turnuvasında Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmam, Avrupa Ligi'nde çeyrek final, yarı final... Ben bunları yaparsam Jose Mourinho o tılsımı Fenerbahçe'de de uyguladı ve Fenerbahçe'de başarılı demeleri benim kariyerime çok büyük katkı sağlayacaktır' dedi." şeklinde konuştu.

"Arkanda bir takım olmayacak, arkanda bir ülke olacak"

Mario Branco: "Ben hocamızla görüşürken ona sunduğum projede bu benim işim değil, benim arkamda olan bir takım işinin sonucu. Bunu söyledim. Bize Samandıra'da çok fazla destek olan insan var. Kendisine bir dosya sundum bununla ilgili. Bu operasyonun arkasında bize çok fazla yardımcı olan insanlar var. Hocamıza sunduğumuz objektif gerekçe ki bu sunduğumuz organizasyon oluyor, bunun dışında subjektif olan kısım var ki bu da işin tutkusu. Ben bir yabancıyım. Kendisi de bir yabancı. Bizler bizi neyin tetiklediğini iyi biliyoruz. Ben hocamıza şunu dedim. Arkanda bir takım olmayacak, arkanda bir ülke olacak. 35 milyon taraftarı var, biz Portekizliyiz orada 10 milyon inasan var yani 3.5 katı kadar. Gülebilirsiniz ama önemli bir etki bu. Fenerbahçe'nin kendisinden ve taraftarınından çok daha küçük ülkeler var Avrupa'da. Hocamıza tekrardan teşekkür etmek istiyorum benim sözlerine güvendiği ve inandığı için."

"Şimdi benim bir etki yaratma zamanım."

Fenerbahçe'nin kendisine sunduğu projeden etkilendiğini kaydeden Mourinho, "Bana sunulan bu belge doğru. Genelde teknik direktörler bir kulüple anlaşacağı zaman kendi projelerini sunar kulübe ama bu sefer tam tersi oldu. Kulüp bana açıklamak istedi projelerini. Ben sosyal anlamda buranın ne kadar büyük olduğunu biliyordum, ne kadar büyük bir taraftar kitlesine sahip olduğunu biliyordum. Manchester United ile Fenerbahçe'ye karşı daha önce oynadım. Ama bana sunulan belli bir proje var, bana sunulan bu proje beni etkiledi. Daha sonra ikinci kısım geliyor benim için. Bu da hırs. Hırs nedir? Benim için hırs her maçı kazanmak için oynamaktır. O sıcaklığı o baskıyı hissetmektir. Her maçı kazanıp şampiyon olmaktır. Şampiyon olmak için her maçı kazanmanız gerekiyor. Fenerbahçe'nin gerçeği de bu. Sunmuş olduğu bir proje var. Bana sunulan proje beni etkiledi, şimdi benim bir etki yaratma zamanım." dedi.

Jose Mourinho taraftara seslendi: "90 küsürüncü dakikada maçı gol atıp kazanabileceğimizi bilsinler"

Sarı-Lacivertli taraftarların her daim kendilerini desteklemelerini istediğini ifade eden Jose Mourinho: "Bu kültürde olmayan bir şeyi onlara öğretemezsiniz. Bu kültürün bir parçası ki durumu komik yapıyor. Ama aslında sabırlı olması gerekenler başkan, yöneticler, direktör, hoca... Bu insanların sabırlı olması gerekiyor. Taraftarların değil. Onların çılgın olması gerekiyor. Bizlerin üzerinde bu baskıyı yaratmaları gerekiyor. Eğer Fenerbahçe'de oynayan bir oyuncu bu baskıyı kaldıramıyorsa demek ki Fenerbahçe'de oynayacak kadar iyi değildir. Ben bu tutkuyu hissetmek isterim ama bize güvenmeyi de hiçbir zaman elden bırakmasınlar. Evimizde oynadığımız bir karşılaşmada 85. dakikada mağlup durumdaysak 90 küsürüncü dakikada maçı gol atıp kazanabileceğimizi bilsinler. Bizi desteklesinler. Bizimle mücadele etsinler. Umarım kaybettiğimizden daha fazla maçlar kazanırız. Taraftarların tutkularını korumaları gerekiyor. Bakarsınız attığımız bir golde kalabalığın içine koşup bu golü kutlayabilirim. Çünkü hala koşabiliyorum." dedi.

"99 puandan daha az alayım ve şampiyon olayım"

Gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk yarışının nasıl geçeceği hakkında konuşan Mourinho, "Bence bir takımın 99 puan alması ve diğer takımın 103 puan alması iyi bir şey değil. Diğer takımlarla olan bu fark iyi bir durum değil. Umarım önümüzdeki sene lig daha çekişmeli olur, başka takımlarda yarışın içinde olur. Bu ligin gelişmesi herkes için iyidir. Benim başarmak istediğim şey, 99 puandan daha az alayım ve şampiyon olayım." ifadelerini kullandı.

"Dybala ve Lukaku'yu istediğime dair şeyler duyuyorum"

Basında yer alan Dybala ve Lukaku haberleri ilgili konuşan Mourinho, "Takımdan ayrılacak oyuncular veya katılacak oyuncular ile ilgili her zaman saygılı ve dürüst olmanız gerekir. Oyuncuların bunu haberlerden öğrenmemesi gerekir. Ki Mario'nun da bana katıldığını düşünüyorum. Başkanımız her zaman dürüst yaklaştı. Oyunculara karşı açık olmamız gerekiyor. Transferi şöyle öğrenmeniz gerekiyor sizin, bir transfer bittikten sonra öğrenmelisiniz. Aynı şekilde giden oyuncular için de öyle. Tabii ki buranın kültürü birazcık farklı. Bu tarz işlerin gizli yapılması gerekiyor. Duyuyorum, Dybala ve Lukaku'yu istediğime dair. Bu oyuncuları istemiyorum. Biz ne yapacağımızı biliyoruz." dedi.

"Dybala ve Lukaku'yu istediğime dair şeyler duyuyorum"

Basında yer alan Dybala ve Lukaku haberleri ilgili konuşan Mourinho, "Takımdan ayrılacak oyuncular veya katılacak oyuncular ile ilgili her zaman saygılı ve dürüst olmanız gerekir. Oyuncuların bunu haberlerden öğrenmemesi gerekir. Ki Mario'nun da bana katıldığını düşünüyorum. Başkanımız her zaman dürüst yaklaştı. Oyunculara karşı açık olmamız gerekiyor. Transferi şöyle öğrenmeniz gerekiyor sizin, bir transfer bittikten sonra öğrenmelisiniz. Aynı şekilde giden oyuncular için de öyle. Tabii ki buranın kültürü birazcık farklı. Bu tarz işlerin gizli yapılması gerekiyor. Duyuyorum, Dybala ve Lukaku'yu istediğime dair. Bu oyuncuları istemiyorum. Biz ne yapacağımızı biliyoruz." dedi.

Jose Mourinho "Teknik ekibime gelecek olursak, patronun ben olduğum, benim yanımda çalışanların kaç kişi olduğu ve kim olduğu sizler için önemli olmamalı. Bu kişiler benim için ve kulüp için çalışacaklar. Hepsi yüksek kalitede insanlar. Ben her zaman yüksek kalitede insanlarla çalışırım. Kendilerini yavaş yavaş tanıyacaksınız. Şu anda bunun zamanı değil. Ben bu konuda biraz bencilim, tüm ilgiyi üzerimde isterim."

Mario Branco: "İki senedir buradayım, Türkiye'yi tanıyorum. Hocamız teknik ekibiyle ilgili soruya cevap vermek istemedi ama şunu söyleyebilirim ki, sayı ve staff olarak bir önceki ekip ile aynı olacak. Bunun bir olay olmasın gerek yok. Mourinho ve Fenerbahçe için üst seviye insanlar."

Jose Mourinho: "Bu 20 yıllık kariyerimde yapmış olduğum en uzun basın toplantısı oldu."

"Kulüp için her şeyi yaparım"

Jose Mourinho: "İmaj haklarım, benim sponsorluklarım, benim markalarım, benim yapmış olduğum anlaşmalar. Ama ben Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm. Şu andan itibaren kulübümün benim içinde yer almamı her şeyde yer alırım. Kulübüm burası. Halihazırda çalıştığım markaların içerisinde göreceksiniz. Ama kulübün de benim katılmam istediği her türlü işbirliği içerisinde yer alacağım. THY ile bir anlaşmam var. Çünkü onlar da şanslılar. Zamanlama aşısından biraz daha ileride yapılmış olsaydı onlara daha pahalıya patlayabilirdi. Kulüp için her şeyi yaparım. Ekstra bir gelir yaratacaksa buna katkı sağlamaktan mutluluk duyarım. Ben artık Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm"

Ali Koç: "Hocamız bu konuda son derece bonkör davrandı. Kendi markalarıyla çakışmadığı takdirde Fenerbahçe'nin her sezon dörder ayrı markayla anlaşma izni var mukavelede. Bazen hoca, futbolcularla ilgili, kulp adına bir şeyler yapılması gerekiyor. Onları da kabul etti."

Jose Mourinho'dan Arda Güler açıklaması

Jose Mourinho, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler hakkında şu ifadeleri kullandı: (Arda Güler hakkında ) Kendisi gelmek isterse neden olmasın. Real Madrid gibi bir takımda oynuyorsanız ve Avrupa Şampiyonu olduysanız, dünyanın dev takımlarında oynadığınızda ve genç bir oyuncuysanız genelde geri gelme niyetiniz olmaz. Kulübünü gerçekten seviyorsa, bedavaya kiralık gelecekse ve maaşının yüzde 75'ini Real Madrid öderse hayır diyemeyiz."

"Yabancı sınırlaması transferde nasıl etkiler?"

Jose Mourinho: "Bu sebeple bir teknik direktöre para ödüyor ki bu problemleri çözsün diye."

"Hırsı olmayan kulüplerde çalışmayı sevmem"

Jose Mourinho: "Benim yapmam gereken şey taraftarların hayal ettikleri şeye ulaşmak. O zaman onlar için özel olabilirim. Bu kadar basit. Ben hırsı olmayan kulüplerde çalışmayı sevmem, tatil yapmayı sevmem. Özel olmak için taraftarlara mutluluk vermeniz gerekiyor, maçlar kazanmanız gerekiyor. Rakibinizdend aha fazla maç kazanmanız gerekiyor ki şampiyon olasınız. Benim işim bu."

"Önceliği para olsaydı Suudi Arabistan veya başka bir Türk takımında olurdu"

Jose Mourinho'nun, Fenerbahçe'yi tercih etmesinin asıl sebebinin para olmadığını dile getiren Ali Koç, "Ben altı senedir yalanla mücadele ediyorum. Yeri geliyor TFF başkanı yalanlarıyla mücadele ediyoruz, yeri geliyor özellikle bir rakibimizin başkanının patolojik seviyede yalanlarıyla mücadele ediyoruz. Şimdi bir önceki başkanımızın gerçekle ilgisi olmayan söylemleriyle mücadele ediyorum. Bazen geçrekle ilgisi olup ama gerçekten birazcık saptırarak anlatıyor. Sayın Mourinho Fenerbahçe'ye para için gelseydi, önceliği para olsaydı öncelikle Suudi Arabistan'da olurdu, belki başka bir Türk takımında olurdu veya diğer seçim adayınla beraber olurdu. Bizim sunduğumuz proje, vizyon, anlattıklarımız, beraber başarmak istediklerimiz onun daha akına yattı ki daha uygun şartlarda gözle görülebilecek şartlarda bizim teklifimizi kabul etti." şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe'nin geleceği açısından tarihi bir adım attık"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın toplantısını şu sözlerle noktaladı: "Ona da teşekkür etmek istiyorum. Bizim hiçbir şekilde şampiyon oynarken, mevcut hocamız varken teklif yapmamız söz konusu bile değildi. Kendisine de bunu söyledim. Bizim ligimiz bitmeden kimseye teklif falan yapamayız. Ve onlar beklediler bizim teklifimizi beklediler. Ligimiz biter bitmez de kendileriyle temasa geçtik, bekledikleri için de teşekkür ediyorum. Daha uygun şartlarda akıl birliği yaptık. Kimyamız ve frekansımız uydu. Hocamız dün itibarıyla Türkiye'ye geldi. Bugün toplantılarımızı yapacağız. Yarın ülkesine dönecek. Mario'nun da tatil yapması lazım. Ama inşallah kadro planlamasının bir kısmını yaz kampı öncesi, sırası diğer bir kısmını da nokta atışları yapıp bir yola sokup inşallah turnuvalar başlamadan buraya getirmeyi hedefliyoruz. Zaman zaman da kiralık oyunculara gitmek zorundayız. Onlar da ağustos ayından önce olmuyor. Zaten çok kuvvetli kadromuzu şampiyonluk sözü vermeyecek seviyeye bir takım getireceğimizi söylemiştim. Fenerbahçe'nin geleceği açısından tarihi bir adım attık. İnşallah bu da meyvesini verir."

Senin için hazırladığımız haberler