Ali Koç: 'Yaşanan sıkıntıların bir numaralı sorumlusu TFF yönetimleridir'

01.06.2019 - 15:37 | Son Güncellenme: 01.06.2019 - 15:37

Ali Koç: 'Yaşanan sıkıntıların bir numaralı sorumlusu TFF yönetimleridir'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu. 

Koç'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

'Yaşanan sıkıntıların bir numaralı sorumlusu TFF yönetimleridir'

"Her yeni başlangıç bir fırsattır. Bu fırsatları iyi kullanmalıyız. Göreve geldiğimizden beri Türk futbolunun sıkıntılarını anlattık.  Türk futbolunun daha acil sorunları var. Yapılan tesislerden daha önemli sorunlar var. İçinde bulunduğumuz durum iyi değil. Avrupa ile aramızdaki fark açılıyor. Yüksek maaşlar veriyoruz. Yaş ortalaması yükseliyor. Deniz bitti, nasıl çözeceğiz bilmiyorum. Yeniden yapılandırma en kısa zamanda yapılmalı. Devletimiz destek vermeli. UEFA haziran sonuna kadar süre verdim umarım o zamana kadar yapılandırma hayata geçirilir. Yaşanan sıkıntıların bir numaralı sorumlusu TFF yönetimleridir. Bu son şansımız. İhtiyacımız olan yatırımları adil rekabet ortamının sağlanması için bu federasyonu son şans olarak görüyoruz. Bugüne kadar altyapı gelişimi için neler yaptık?

 

Fatih Terim'e tazminat konusu!

Eski bir milli takım antrenörü (Fatih Terim) ile yollar ayrıldı. Federasyon, ona tazminat ödemek zorunda kaldı. Bu tazminat, kulüplerin parasıdır. İş kanunları gereği federasyon, 6 gün içinde tazminat vermeden işten çıkarma hakkına sahipti ama yapmadı. Fenerbahçe olarak bunu gündeme getireceğiz." 

'Kurullara bir kişiyi dahi önermedik'

Avrupa kupalarının yeni formatları konuşuluyor. Biz TFF olarak ne kadar bunların içerisindeyiz? Dünya bunları konuşurken hala hakem hatalarını konuşuyoruz. Avrupa'dan men edilecek miyiz, transfer yasakları gibi konularla iç içeyiz. Eş dost ahbapların yer almadığı bir kurul olmalı. Bunu yapmak çok zor değil. Yeter ki Türk futboluna katma değer sağlayacak insanlar olsun. Fenerbahçe olarak 1 kişiyi dahi yönetim kurullarına önermedik. Eski zihniyet olacaksa bu seçime dahil olmayacağımızı söyledik. 

 

'Üzerimize düşen ne görev varsa emrindeyiz

Yeni yüzler, taze kanlar var. Nihat Bey'e başarılar diliyorum. Üzerimize düşen ne görev varsa emrinizdeyiz.

Senin için hazırladığımız haberler