Ali Koç: Yayın İhalesinde En İyi Teklif Saran Group'un

İsa Kethüda
24.05.2022 - 17:25 | Son Güncellenme: 24.05.2022 - 17:43

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yayın ihalesinde şu ana kadar en iyi teklifi Saran Group'un verdiğini söyledi. İşte detaylar.

Ali Koç: Yayın İhalesinde En İyi Teklif Saran Group'un

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de sezon bitti. Yeni sezon öncesi kulüplerin gözü kulağı yayın ihalesinde. Sezonun başlamasından 6 ay önce bitirilmesi gereken Süper Lig Yayın İhalesi bir türlü sonuçlandırılmadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), tarafından kurulan ihale komisyonu fiilen dağıldı. Seçime odaklanan TFF, 5 teklifi imzalayıp gönderen Saran Group'a cevap vermedi.

Harcama Limitleri iptal olur

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün akşam Beyaz TV'de katıldığı Derin Futbol programında ihalenin henüz sonuçlandırılamamasına tepki gösterdi. En önemli gelir kalemi olan maç yayınlarının ihalesinin sonuçlandırılmaması nedeniyle yeni sezonda Harcama Limitleri'nin iptal edilebileceğini kaydeden Koç, en iyi teklifi Saran Group'un verdiğini açıkladı.

Koç: Saran'ın teklifi çok iyi

Sürece dair durumu değerlendiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tavrını çok net şekilde ortaya koydu. Sarı lacivertli kulübün başkanı, "Bana sorarsanız Saran'ın teklifi iyi bir teklifti. Türk futbolunun geleceği açısından iyi bir teklifti. Futbolun paydaşlarını işin içine koyan modeldi. Artık yayın gelirlerinde buna doğru bir eğilim oluşacak" diye konuştu.

beIN Sports ile anlaştı ama

Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre TFF yönetimi, mevcut yayıncı kuruluş beINSports ile 1+1 yıllık ihalesiz devam etmek istiyor. 

TFF yönetimi Rekabet Kurulu'ndan bu konuda onay bekliyor. Ancak son noktanın konulmamasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tutumu da etkili oluyor. TFF, Süper Lig ve TFF 1. Lig'in isim hakkını Spor Toto'nun almasını istiyor. 

Bakanlık ise bir ücret belirlemiş değil. Yayın sorununun 16/17 Haziran'daki TFF seçiminden sonra netleşmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler