Ali Koç'a bütün planları değiştiren karşılaşma! Biletler o maçta kesildi

Orhan Gülek
01.06.2021 - 17:40 | Son Güncellenme: 01.06.2021 - 18:00

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bugün yaptığı basın toplantısında takım üzerinde aldığı kararları açıkladı.

Ali Koç'a bütün planları değiştiren karşılaşma! Biletler o maçta kesildi

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp televizyonunda takımın son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un konuşmasında futbol konusunda en üzerinde durduğu karşılaşma ligin bitimine 2 hafta kala Kadıköy'de 11 Mayıs'ta oynanan ve  2-1 yenilgiyle biten Sivasspor maçı oldu.

"Şampiyonluğu Sivasspor maçında kaybettik"

Koç, üstüne basa basa "Bu sezon şampiyonluğu Sivasspor maçında kaybettik" ifadesini kullandı. Bütün hakem hatalarına karşın o karşılaşmayı kazandıkları takdirde şampiyon olacaklarını vurgulayan Fenerbahçe Başkanı'nın başta Teknik Direktör Emre Belözoğlu olmak üzere bazı futbolcular hakkında o karşılaşma sonrası karar verdi.

"Samandıra rahatsızlığı"

Ali Koç'un üstünde durduğu başka bir nokta ise Samandıra'daki disiplinsizlik oldu. Sarı lacivertlilere disiplin getirecek bir teknik direktörle anlaşacaklarını belirten Fenerbahçe Başkanı yine Sivasspor maçını örnek verdi.

"Ölecek sahada ölecek.. Kafaya taktım"

Koç, Sivasspor karşılaşmasında sonuca isyan etmeyen futbolcularla yolları ayıracaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Benim tahammülüm yok artık! Milyonlar acı çekiyor. Harcanan bir dünya para. Emek veriliyor... O futbolcu Sivas maçına çıktığı zaman terinin son damlasına kadar! Ölecek sahada ölecek! Soyunma odasına 1-0 mağlup giriyoruz, çıkınca sahaya o bilinçle çıkacak. Olmayanlar var. Kontratı devam eden de var aralarında. Ben onu kafaya taktım. Herkese nasip olmaz bu formayı giymek. Yaptıkları iş milyonları etkiliyor. Bunun farkında olacak. Çimcisine kadar disiplin olacak."

Koç isyanını şöyle dile getirdi: "Sivasspor maçındaki ruhu hiçbir biçimde kabul etmiyorum, zannedersiniz ki Sivasspor şampiyonluğa oynuyordu. O maçtan sonra futbolcuları bir daha görmedim ama futbolcuların gözlerine bakmayı isterdim." 

Yaş ortalaması

Ali Koç'un şikayet ettiği başka bir konu da futbolcuların yaşıyla ilgiliydi. Fenerbahçe Başkanı, genel olarak takımın yaş ortalamasını düşürdüklerini ancak bazı maçlarda sahaya çıkan kadronun yaşlı olduğunu söyledi. Koç, esasında yine Sivasspor karşılaşmasına dikkat çekti. O karşılaşmaya Fenerbahçe'de 11'de bulunan Harun Tekin, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mesut Özil, Enner Valencia 30 yaşın üstündeydi. Daha sonra oyuna giren Papiss Cisse ve Luis Gustavo da yaşı 30'un üzerinde olan oyuncular arasında.

Sivasspor maçının kadrosu

Emre Belözoğlu ile teknik direktör olarak yola devam etmeme kararının Sivasspor karşılaşması sonrası alındığı böylece kesinleşmiş oldu. Fenerbahçe, Sivasspor karşılaşmasına şu kadroyla çıkmıştı: Harun Tekin, Gökhan Gönül, Marcel Tisserand, Attila Szalai, Caner Erkin, Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Ozan Tufan, Dmitrios Pelkas, Ener Valencia...

Maçın başında İrfan Can Kahveci sakatlanmış onun yerine Mert Hakan Yandaş girmişti. Oyuna diğer giren oyuncularsa şöyle: Papiss Cisse, Ferdi Kadıoğlu, Luis Gustavo, Bright Osayi-Samuel.

Senin için hazırladığımız haberler