Fenerbahçe düzenlediği törenle Atatürk'ü andı

Kerem Ergün
10.11.2022 - 13:10 | Son Güncellenme: 10.11.2022 - 15:47

Fenerbahçe Kulübü düzenlediği törenle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Törende kulüp başkanı Ali Koç'ta konuştu. İşte törene dair tüm detaylar...

Fenerbahçe düzenlediği törenle Atatürk'ü andı

Fenerbahçe Kulübü, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 84'üncü yıl dönümünde Dolmabahçe Sarayı'nın açıklarında düzenlediği bir törenle andı.

Yönetim ve sporcular Ata'sını andı

Sarı-lacivertli kulüp tarafından 10 Kasım Fenerbahçe Vapuru'yla üçüncü kez organize edilen anma törenine başkan Ali Koç, yüksek divan kurulu başkanı Uğur Dündar, yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve teknik ekipler, üyeler, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü (FBÇGK) üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Anı Defteri'ne yazılar yazıldı

Kadıköy'de bulunan Eminönü / Karaköy Şehir Hatları İskelesi'nden; Türk bayrakları, Fenerbahçe bayrakları ve Atatürk portresiyle donatılmış vapurla Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'na doğru hareket edildi. Yoğun katılımla gerçekleşen anma töreninde, saat 9'u 5 geçe siren sesleri eşliğinde Dolmabahçe Sarayı açıklarında Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından beyaz karanfiller suya bırakıldı. Daha sonra ise İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi. Ayrıca bugünün anısı için hazırlanan Anı Defteri'ne de duygu ve düşünceler yazıldı.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Ferdi'ye şartlı izin: "Önce şampiyonluk sonra transfer"
Habere Git

Ali Koç: "Atatürk gibi lider 100 yılda, 1000 yılda bir gelir."

Törenin ardından günün anlam ve önemi hakkında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şunları söyledi: "10 Kasım özel bir gün. Sadece Fenerbahçe Spor Kulübü olarak değil, tüm Türkiye Cumhuriyeti olarak kesinlikle yas olarak gördüğümüz bir gün değil, mutlu olmamız, gurur duymamız gereken bir gün. Çünkü dünyanın kaç ülkesinde böyle bir lider var ki vefatından 84 sene sonra ilk günkü gibi anılsın, sevilsin, milyonlar şükranlarını minnetlerini iletsin... 10 Kasım'da oluyor. Dikkat ederseniz son dönemde de artan bir coşkuyla 10 Kasım'ı anıyoruz. 100 yılda, 1000 yılda böyle bir lider gelir."

"Allaha şükür ki onunla yolumuz kesişti."

Ali Koç, sözlerine şöyle devam etti: "Allah'a çok şükür ki yolu ülkemizle kesişmiş. Atamıza, bu güzel vatanın bizim olmasını sağlayan şehitlerimize, kahraman gazilerimize sadece 10 Kasım'da değil, her gün şükreden, minnetle anan bir spor kulübünün üyesi olmaktan son derece gurur duyuyorum. Burada Kongre Üyelerimiz var, çalışanlarımız var, genç arkadaşlarımız var... Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizim her zaman söylediğimiz bir laf var; 'Atamızın hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun ilke ve inkılaplarının yolundan yürüdüğü, sıkı sıkı sahip çıktığıdır önemli olan.'"

"Atatürk konusundaki duruşumuz, tavrımız son derece nettir."

Ali Koç, "Bu sene memnuniyetle görüyorum ki gerek özel sektör olsun, gerek sivil toplum kuruluşları olsun, gerek spor kulüpleri olsun bu senenin özelinde özellikle son birkaç senede artan bir şekilde Atamızı kucaklama, ona şükran ve minnetlerimizi sunmada büyük bir coşku var. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Bizi biraz tanıyorsanız bu konudaki duruşumuz, tavrımız son derece nettir. Bu sene Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına girdik, 29 Ekim Fener Alayı yürüyüşümüzü yaptık. 100'üncü yıl kapsamında etkinliklerimiz olacağını söylemiştik. Bu etkinlik her sene yaptığımız bir etkinlikti ama bu sene 100'üncü yılımızda Atamızı özel bir video ile andık 'Senden Aldık' temasıyla. Aslında o tema Fenerbahçe Spor Kulübü'nün DNA'sını da çok iyi anlatıyor. Dün akşam yayınladık, gece yarısına kadar pek çok televizyon kanalında ve sosyal medya alanında olacak. Muazzam geri dönüşler alıyoruz. Bize de yakışan bir video oldu. Çok mutlu olduk, gurur duyduk." dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Galatasaray'a telefon! Teşekkür etti
Habere Git

"Ne şanslıyız ki böyle bir liderimiz var."

Atatürk'ün dünya çapında bir lider olduğunu belirten Ali Koç, şöyle konuştu:" Bu akşamki EuroLeague maçımızda da Atamızı anacağız. Ne şanslıyız ki böyle bir liderimiz oldu, bu ülkeyi, vatanı bizlere emanet etti. Rahmetli dedemin bir lafı vardır; 'Allah bize dünyanın en güzel ülkesini vermiş, kıymetini bilelim' diye. Aynen öyle. Hem Atamızı hem de bu vatanı bize veren tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anmak durumundayız. Atamız sadece ülke çapında bir lider değil. Tarihe baktığınız zaman dünya liderleri de Atatürk'ü bir kıstas olarak alıyorlar; O'nun farklılığına, ayrıcalığına, vizyonuna, değerlerine işaret ederek konuşmalar yapıyorlar. Pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara oy verme hakkı verdi Atatürk." 

"O'nun bıraktığı mirasa hepimiz sahip çıkalım."

Atatürk gibi bir lidere sahip olmanın kıymetini halk olarak bilmemiz gerektiği belirten Ali Koç, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Bugün o dönem söylenmiş öyle lafları, sözleri, vizyonu var ki bugün aynen geçerli. Bu da ne kadar müthiş bir vizyoner olduğunu, geleceği ne kadar görebildiğini ve aslında ne kadar farklı bir lider olduğunu gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olsun. O'nun bize bıraktığı mirası da bizler 7'den 70'e hepimiz sahip çıkalım, kıymetini bilelim. Dünyada neler yaşanıyor görüyorsunuz. Ülkeler bölünüyorlar, içinden bir sürü ülke çıkıyor. En güzel örneği Yugoslavya, içinden 7 tane ülke çıktı. Sıkıntılı bir coğrafyadayız. Jeopolitik anlamda çok huzurlu bir coğrafyada değiliz ama buna rağmen hep parmakla gösterilebilecek bir ülke olduk. İnşallah bu şekilde olmaya devam ederiz, o çağdaş medeniyetler seviyesine varır hatta aşarız. Biz de dünyaya örnek bir ülke oluruz. Bunun için de var gücümüzle çalışmalıyız." 

Dönüş yolunda Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarının ardından sarı lacivertli yönetim ve sporcular Kadıköy'e geri dönerken de bir takım etkinlikler yapıldı. Dönüş yolunda, kullanılan vapurun içinde Atatürk'ün sevdiği şarkılar canlı olarak seslendirilirken katılımcılara günün anlam ve önemine binaen Fenerbahçe bayrakları, atkıları ve Türk bayrakları hediye edildi. 

Fenerbahçe Beko'nun Twitter paylaşımı

Jorge Jesus'un 10 Kasım Fenerbahçe Anı Defteri'ni imzaladığı anlar:

Senin için hazırladığımız haberler