Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a çağrı! "Bu sefer de kabul etmezse Dursun Özbek'le çıkar"

Orhan Gülek
23.05.2024 - 16:39 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 18:10

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 30-31 Mayıs'ta düzenlenecek Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi Dursun Özbek, Aziz Yıldırım ve Erden Timur hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a çağrı! "Bu sefer de kabul etmezse Dursun Özbek'le çıkar"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, mayıs ayının sonunda yapılacak olan kongre ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Ali Koç'un, kongre ve adaylık sürecinin yanı sıra, Galatasaray derbisinde yaşanan olaylara da değinmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım ile yarışacağı seçim öncesi konuşmasına şu sözlerle başladı: 

500 BİN FORMA SATIŞI

Fenerium, Şampiyonlar Ligi seviyesinde. Fenerium uçuyor. Bu çok büyük bir başarı. 2018'de 25 milyon dolar ciro, 5 milyon dolar kardı. Bugün 52 milyon dolar ciro, 25 milyon dolar kar elde etmiştir. Satış adetlerinde rekor kırıyoruz. Tarihimizde ilk defa 500 bin üzerinde forma satışı yaptık. Bu ivmeyle, rekorları kıra kıra ilerleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Finansal olarak batma noktasından aldığımız kulübü sürdürülebilir hale getirmek için canla başla çalıştık

500 BİN FORMA SATIŞI

Fenerium, Şampiyonlar Ligi seviyesinde. Fenerium uçuyor. Bu çok büyük bir başarı. 2018'de 25 milyon dolar ciro, 5 milyon dolar kardı. Bugün 52 milyon dolar ciro, 25 milyon dolar kar elde etmiştir. Satış adetlerinde rekor kırıyoruz. Tarihimizde ilk defa 500 bin üzerinde forma satışı yaptık. Bu ivmeyle, rekorları kıra kıra ilerleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Finansal olarak batma noktasından aldığımız kulübü sürdürülebilir hale getirmek için canla başla çalıştık

'AVRUPA'NIN DİKKATİNİ ÇEKTİK'

Üzülerek anlatıyorum, anlatmak zorundayım. Bunu gelecek günlerde çok daha iyi anlayacaksınız. Kulübümüze çeşitli gelir kaynaklarını sağlarken, transferi harcamadan çıkarıp yatırım kültürü olarak değiştirdik. Transfer zararları kapatıldı. Transferden gelir elde edildi. 5 büyük lige satışlarla Avrupa'nın dikkatini çektik. Bizden gidenler de bizi en iyi şekilde temsil ederler

'TEK KURUŞ ALACAĞIM YOKTUR'

Fenerbahçe'den tek kuruş alacağım yoktur. Bunu daha evvel de söyledim. Aksini iddia eden şerefsizce yalan söylüyorlar. Bunu yazanlara değil, söyletenlere bakmak lazım.

'BATMAYA YAKIN GÖSTERİLİYORDUK!'

2018'de UEFA'nın yayınladığı raporda da bu durumu görüyoruz. Bu rapora göre, bütün Avrupa'daki kulüpleri kapsıyor. Bu rapora göre, Avrupa'da batmaya en yakın kulüp olarak Fenerbahçe gösteriliyor. Net borcun, geliri oranında Avrupa'nın en kötü ikinci kulübüydük. Avrupa'da ne kadar kulüp var? Birincil liglerinde aşağı yukarı 700 kulüp var. En kötü ikinci kulüptük net borcun gelire oranında.

Toplam yükümlülüklerimiz 612 Milyon euroyu bulmuştu. Bugün ise 29 Şubat rakamlarına göre, toplam yükümlülüklerimiz 307 Milyon euroya indi.

Bugün "Altı yıl boşa geçmiş" diyenler üzerine altı yılda olanları sizlerle paylaşacağım. Niye karar değiştirip aday olduğumu paylaşacağım. Görev süremiz boyunca çalışma arkadaşlarımla birlikte Fenerbahçe'nin geleceği açısından kritik öneme sahip, stratejik konularda ciddi başarılar elde ettiğimizi söyleyebilirim. Yaptığımız değerlendirmelerde başarı ve hatalarımızla yüzleştik.

'Başarılı olduğumuz yer Fenerbahçe'nin mali yapısıdır'

Çok isteyip, emek verip, gecemizi gündüzümüze katıp yapamadıklarımız, hepsi önümüzde. Futbol yapılanmamızda özellikle ilk dönemimizde doğru yapmadığımız konular olmuştur. Transfer tercihleri ve kadro mühendisliğinde, hoca tercihlerinde bizi sorgulayabilirsiniz. Başarılarımızla da hatalarımızla da tamamıyla yüzleştik. Hedeflerimizin henüz amaçladığımız düzeye gelmediğinin farkındayız. Tüm süreci analiz ettik, karşıdan bir gözle kendimizi kritik ettik.

Geçmişten, süreçlerden çok şey öğrendik. Hiç olmadığı kadar tecrübe kazandık. Neler yapılması gerektiğini çok çok daha iyi görüyoruz. Fenerbahçe'ye bilerek isteyerek yanlışımız olmadı, olamaz da... En çok uğraştığımız, çaba sarf ettiğimiz, başarılı olduğumuz yer Fenerbahçe'nin mali yapısıdır.

"Söz size, hepsinin kökünü kazıyacağız"

Dünyada Fenerbahçe'nin yaşadığını yaşayan bir kulüp yoktur. Dimdik ayaktayız ve dünyanın en büyük spor kulübüyüz. Seçildiğimiz takdirde, birkaç düşüncemi paylaşmak istiyorum. En büyük hedef Fenerbahçe'nin şampiyonluğudur, başaracağız. Göreceksiniz! Ne zaman güçlü kadro kurduk, sistemin içindeki böcekler tek tek ortaya çıktı. Kim olduklarını biliyoruz, tespit ettik. Söz size, hepsinin kökünü kazıyacağız!

"Belki de Dursun Özbek ile televizyona çıkar"

Önceki başkanımız, 6 sene boyunca kurullara gelmeyip, dışarıdan bize ağır salvolar yaparken, genel kuruldan 1 gün önce garip, ilginç, karakterine uygun basın toplantıları yaparken hep rica ettik, gelin TV'ye çıkalım, kendimizi anlatalım. Camia bizi tanısın, anlasın dedik. Ona pek rağbet etmemişti. Şu an hiç tereddüt etmeyecektir. Tekrar aday oldu. Özgüveni tavan yapmış, yelkenleri dolmuş hızla ilerliyor. Aday olduğu için kongre üyelerine saygı duyduğu için, iki aday olarak TV'ye çıkıp sizleri çok daha iyi aydınlatacağımızdan zerre şüphem yok. Bu sefer de kabul etmezse belki de Dursun Özbek ile televizyona çıkar.

"Hatta iş çok çok daha kötüye gitmiş vaziyette"

"Ligimizin sportif açıdan bir gerçekliği olduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna Koç, "Bu sezon ligin sportif gerçekliğin olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Hatta iş çok çok daha kötüye gitmiş vaziyette.” dedi.

"Fenerbahçe için olağanüstü bir gün yaşandı o gece"

Ajansspor yazarı Aygün Özipek'in, "O akşam Dursun Özbek'in statta olduğu ile ilgili bir duyum aldık, bir bilginiz var mı? Son 20 sezondur Türk futbolu içerisinde bulunduğu bir sistem var siz de bununla başa çıkmaya çalışıyorsunuz."  sorusuna Ali Koç, şu cevabı verdi:

"O akşam yaşananlarla ilgili bize de bir duyum geldi ama gündeme getirmedik. 19.05'te şampiyon olacaklardı. Namağlup şampiyon olacaklardı. Özellikle beni hedef alan koreografiler vardı. Ligin son 1 haftasına rahat gireceklerdi. Büyük paralar harcayıp eğlence, parti, podyumlar, sanatçılar vardı. Hepsine baktığımızda Fenerbahçe için olağanüstü bir gün yaşandı o gece. Futbolcuların, sahaya çıkma arzusu vardı. Çıkalım hatıra fotoğrafı çektirelim dedik. Ayıp mı? Kurallara aykırı mı?"

"Sayın başkanın bu ilk yalanı değil"

Dursun Özbek ve Erden Timur hakkında ise Koç, "Bu seviyeye gelmiş insan bilerek böyle yalan mı söylüyor, patolojik bir durum mu var, yoksa hatırlamıyor mu bazı şeyleri? Bu kadar rahat, önemli konuda, milyonları temsil eden insanların rahat yalan söylememesi lazım. Erden Bey'e teşekkür edeceğimi sanmazdım ama kendi başkanını yalanladığı için teşekkür ederim. Yakından uzaktan böyle bir konuşma geçmedi. Sayın başkanın bu ilk yalanı değil" dedi.

"Ali Koç'tan intikam alma isteği olarak yorumluyorum"

Aziz Yıldırım'ın Mourinho çağrısı hakkındaki soruya Ali Koç, "Aziz Yıldırım'ın aday olma nedenini, Ali Koç'tan intikam alma isteği olarak yorumluyorum. Son haftaya şampiyonluk şansıyla giriyoruz. Bu konuların yeri değil. Olumsuz etki yarattı. Hoca ve futbolcu yatırımdır. Aşağı yukarı 2 senesi, 45 Milyon Euro olacak bir yatırımı beraber yapalım diyor. Bir masa etrafında medenice oturabilirsek onlara da bakarız daha sonra." dedi.

"Bayrakla fotoğraf çektirip otobüse binip gidecektik"

Derbi sonrası yaşananlarla ilgili olarak ise Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Futbolcuların sahaya çıkma arzusu vardı. Seyircimiz oradaydı. Biz toparlayana kadar seyircimiz de ayrılmıştı. Hatıra fotoğrafı çektirmek istedik. Ayıp mı? Talimatlara aykırı mı? 1 kişi bile yoktu stadyumda. İşimiz provokasyon olsa, kavga olsa stadyumda seyirci varken çıkarız, kadın yöneticileri sahaya götürmeyiz. Oradaki ilk derbide tam kadro taraftarımızla bütünleşmiştik maçtan sonra. Bu sefer çok istediği için takımımız, dedik ki sahaya çıkalım ve çıktık. Olaylara sebep olan konu bayraktır. Bayrak namustur. Orada bizim bayrağımızı gasp etmeye çalıştılar. Gereken tepki verilmiştir. Keşke olmasaydı. Saygı çift taraflıdır. O stadyuma girişinde sağdaki veya soldaki duvarda ne var, stadyumumuza dikilen bayrak var. İkinci duvarda ne var, 2.5 saat biber gazı, kavga, gürültü, yaralıların olduğu 12 Mayıs'taki maçta kupa almaları var. Sen istediğini yapacaksın, sana yapıldığı zaman bu saygısızlık, çete, eşkıya, silahlı adam. Bırak bu işleri! Ben gittim, iki de koruma. Abartma, yalan söyleme, insanları zan altında bırakma DNA'larına işlemiş. Keşke sıkıntı olmasaydı. Bayrakla fotoğraf çektirip otobüse binip gidecektik."

Dursun Özbek'in açıklamaları hakkında, "Delikanlıysan gel vs vs. delikanlı olan kavgaya çağırıyor. TV'ye çıkartamıyoruz. Hangisi gerçek artık biz de bilemiyoruz." dedi.

"Fenerbahçe'nin mutluluğu benden daha önemlidir"

Aziz Yıldırım'ın takımın şampiyonluğu bahsi geçerken takındığı vücut dilini eleştiren Ali Koç, "Önümüzdeki iki hafta boyunca o bana sallayacak, ben cevap vereceğim. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya baksın, bir tanesi de kendisi! Bir de şöyle bir şey demiş, Fenerbahçe'nin mutluluğu benden daha önemlidir. Biz şampiyon olursak başkan mutlu olmayacak mı? Basın toplantısını izledim. Sorulduğu zaman soru, küçük bir ihtimal de olsa şampiyon olursak memnun olmayacak bir vücut lisanı gördüm. Allah kimseye nasip etmesin." dedi.

"Çok içimi acıtıyor"

TFF ve Mehmet Büyükekşi hakkında, "Bizim tavrımız net. Benim 6 sene boyunca ne acılar yaşadığımı biliyorsun. Beni 6 senede en çok acıtan, böyle önemli bir konunun Ankara'da paketlenip, ihalenin sadece bana çıkması en canımı acıtan konudur. Baktılar bu tutuyor, imza kampanyasına Beşiktaş ile biz en son girdik, Trabzonspor ve Galatasaray daha çok şahinken; bu imza kampanyasının Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bir hareket olarak servis edilmesi olacak iş değil bu! Riyad da ne yazık ki bu! Çok içimi acıtıyor. TFF'de inşallah çok adaylı bir seçim olur. Mevcut başkan ya girmez ya inşallah kaybeder. Kazanma ihtimalini görmüyorum. Bunu dedim diye kazandırırlar ona." dedi.

“Müthiş bir bahis operasyonu yürütülüyor”

Bahis iddialarına da değinen Koç, "Biz fitili ateşledik. Kasım ayında bahisle ilgili sözlerimiz oldu. Bu kürsüde. Ben demiyorum ki bizden dolayı oldu, sözlerimiz ciddiye alınmış. Tanık olarak ifadeye gittik. Müthiş bir bahis operasyonu yürütülüyor. Henüz haberiniz olmaması çok normal. Bahis demek şike demek, şike demek hakemlerin içinde olması demek, haksız kazanç demek. Olağanüstü genel kurula çağırdık, Süper Kupa'ya çıkmadık, aşağılayanlar kızanlar olduk. Ligden çekil veya çekilme, bir ve sıfırmış gibi. Ligden çekilsek en çok genel kurula gelenler kızardı.” dedi.

"Mışmiş değil bunlar hepsi söylenmiş laflar"

Eleştirilere devap veren Koç, “İmza veren kulüpler cezalandırıldı kesinlikle. Hem Süper Lig'de hem de altta. Zerre kadar şüphem yok. 'Ankara'dan not ediyorlar' dediler. 'Ali Koç'un kayığına bindin' ki bunu bakan seviyesinde söyleyen biri de var, onla konuşacağız, olacak iş değil bu. Biz en son katıldık, şahin değildik, imza sürecini bize mal ettiler. 'Düşmemeye oynuyorsunuz, playoff oynuyorsunuz dikkat edin', 'Hakemler dikkatle seçilecek' denildi. Mışmiş değil bunlar hepsi söylenmiş laflar.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler