Fenerbahçe'de Ali Koç'tan Erden Timur'a "Bu ligi bitirtmeyiz" cevabı

Orhan Gülek
30.12.2022 - 16:30 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 16:56

Fenerbahçe Kulübü Başkan Ali Koç, Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'un "Bu ligi bitirtmeyiz" sözünü amatörce ve şuursuzca dile getirdiğini söyledi.

Fenerbahçe'de Ali Koç'tan Erden Timur'a "Bu ligi bitirtmeyiz" cevabı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sivasspor-Galatasaray maçında yaşanan pozisyonun ardından basın mensuplarının karşısına çıktı. Koç, Erden Timur'un "Bu ligi bitirtmeyiz" sözüne karşı sert açıklamada bulundu.

Ali Koç'a Erden Timur'un sözü soruldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sivasspor-Galatasaray maçında yaşanan pozisyonun ardından basın mensuplarının karşısına çıktı. Pozisyonun "basit bir hata" olmadığını belirten Ali Koç'a, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un "Bu ligi bitirtmeyiz" sözü soruldu.

"Şuursuzca söylenmiş"

Koç, "Bu ligi korona durduramamış. Erden Timur mu durduracak. Bu seviyede değil ama biz de ilk geldiğimiz zaman amatörce işler yaptık. Bu da acemiliğin, amatörlüğün getirdiği bir söylem. Şuursuzca söylenmiş ama arkasında durulamayacak bir söylem. Belki savaş çıksa lig bitmez ya. Dünyayı alt üst eden korona çıktı lig bitti. Onu geçelim. 1 hafta lig ertelenmedi bırakın bitmeyi. Yakında arkadaşlar onunla ilgili de sizi şaşırtacak bilgilerle geleceğiz onun da dibine inmek üzereyiz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Ali Koç: ''Bu adam derhal sistemden çıkarılmalı!''
Habere Git

"Ağlamayana mama yok, diyebiliriz"

Ayırca Ali Koç, Erden Timur'un Alanyaspor maçı sonrası açıklamaları nedeniyle PFDK tarafından 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezası almasıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Erden Timur'un aldığı cezayla alakalı benim ahkam kesmemin bir anlamı yok. Sokak tabiriyle 'Ağlamayana mama yok' diyebiliriz. İlk dönemlerde acemiydik ancak son dönemlerde yoğurt yiyişimiz değişti. Haklı olmak değil, haklı kalmak önemli. İyi niyetli olmak değil, iyi niyetli olduğuna inanılması önemli."

"İyilik kazanacaksa ilk aday Fenerbahçe'dir"

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un düzenlediği basın toplantısına da değinen Koç, "Aslında Erden beyin basın toplantısının ana fikri buydu. Burada yaygara koparılıyor çünkü belki de bugün yapılmış bir yanlış, yarın yapılacak bir yanlışı kapatmak içindi. Biz çok heyecanlanmıştık. Benim algıladığım nedir: İyilik kazansın dedi. Bana sorarsanız da iyilik kazansın. İnanın iyilik kazanacaksa ilk aday Fenerbahçe'dir." dedi.

Ne olmuştu?

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray, 2-0 öne geçtiği maçta sahasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalmıştı. Sacha Boey ve Abdülkerim Bardakçı’nın kırmızı kartla oyun dışı kaldığı karşılaşmanın ardından Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, hakem kararları ile ilgili ağır eleştirilerde bulunmuştu.

İlgini Çekebilir
Erden Timur'dan transfer sözleri: "Birçok oyuncumuza teklif var"
Habere Git

Erden Timur: “Bu iş böyle giderse biz devam ettirmeyiz"

Ligde yaşanan hakem hatalarına değinen Erden Timur, “Bu iş böyle giderse biz devam ettirmeyiz. Bu ligi bitirtmeyiz. Böyle gidebilmesi mümkün değil. Basiretsiz bir yapı. Böyle lig yönetilmez. Getirin yabancı hakemleri yönetsinler. Bu gemi batmış. Yosunun içerisinde biz mücadele ediyoruz. Bunu herkesin kabul etmesi lazım” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler