Ali Koç'tan Kulüpler Birliği kararı!

İsa Kethüda
24.07.2024 - 16:24 | Son Güncellenme: 25.07.2024 - 09:31

Son dakika haberleri. Süper Lig takımlarından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına devam etme kararı aldı. Detaylar.

Ali Koç'tan Kulüpler Birliği kararı!

AJANSSPOR-HABER

Kulüpler Birliği Vakfının yeni başkanının seçileceği toplantı sona erdi.

Vakfın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk ve Süper Lig'de yer alan diğer kulüplerin başkan ya da temsilcileri katıldı.

Ali Koç görevine devam etme kararı aldı

Kulüpler Birliği başkanlığından istifa eden Ali Koç, görevine devam etme kararı aldı.

"Benim şahsen devam etme gibi bir düşüncem yoktu"

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Geçen sefer çoğumuz Hasan başkanı istiyordu. TFF seçimlerinin sonuna bırakmaya karar vermiştik. Geldiğimiz nokta itibarıyla istisnasız tüm kulüpler... Hasan başkan da neredeyse evet diyecekti ama kendi yönetim kurulu ile yaptığı istişareler ile hem göreve yeni gelmesi sebebiyle hem de onların olağan seçiminin önümüzdeki sezonun sonunda olacağı için kulübüne daha fazla vakit ayırmak istediği için affını istedi. Biz de mecburen anlayışla karşıladık. Benim şahsen devam etme gibi bir düşüncem yoktu ancak benim kulüp başkanlarımızın teveccühü, güveni yoğun baskısı diyelim. Geri çeviremedim. Onlara teşekkür ediyorum.

"Yeni gelen federasyon başkanımız İbrahim Bey ve ekibine hayırlı uğurlu olsun"

İnşallah hep beraber yeni federasyonla iyi işler yapabiliriz. Ayrılan federasyon da sevabıyla günahıyla herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. Ters düştüğümüz noktalar oldu, hemfikir olduğumuz noktalar oldu, belki en çok Fenerbahçe'ye ters düşürdü ama sonuçta burada samimiyetle verilmiş emek, mesai vardır, bu gönüllü bir iştir. Kamuoyunda her gün, her saat hedefinde olan bir pozisyondur. Onlara futbol için harcadıkları mesai için teşekkür ediyorum. Yeni gelen federasyon başkanımız İbrahim Bey ve ekibinin de hayırlı uğurlu olsun. İnşallah dedikleri gibi Türk futbolundaki adaleti sağlama konusunda büyük büyük adımlar atarlar.

"İnşallah yeni federasyon kulüplerle iyi işler yapar"

Bizler de Kulüpler Birliği olarak onların hedeflerine varmada, onların hedefleri söylenen hedeflerse en çok bizim işimize ve menfaatimize gelecek hedefler. Hepimizin de el birliğiyle yeni federasyona destek olması gerektiğini içeride de konuştuk. İnşallah yeni federasyon kulüplerle iyi işler yapar. Kulüplerin yani futbolun en önemli paydaşlarının futbolun geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda çok daha fazla söz sahibi olması gerektiği döneme geldik. Avrupa'da da bu böyle, Avrupa turnuvalarında da Avrupa Kulüpler Birliği'nin UEFA ile yapmış olduğu çalışmalara baktığımızda kulüpler ciddi derecede söz sahibi. Özellikle ticari konularda. İnşallah benzer iklimi ülkemizde de sağlarız" dedi.

Yabancı kuralı açıklaması

Yabancı kuralına da değinen Koç, "Bir evvelki federasyonun kulüplere bir diretmesi, bizim kabul etmediğimiz şeyleri masaya sürmesi gibi bir şey yok. Hep beraber müşterek karar verdik. Geldiğimiz nokta itibarıyla kulüplere vaat olarak bu konuda yardımcı olacağını söylemiş. Aslında 10'dan fazla yabancısı olan herkese yarayan bir karar. Aynı zamanda da yeni kuralın uygulanacağını düşünerek transfer stratejisini planlayan kulüpler için bir dezavantaj. Bunlardan biri biziz. Burada önemli olan hepimizin menfaati. Bu kural olacağı zaman ayrılacak oyuncular için pazarlık gücümüz düşüyordu. Bu bir nebze nefes aldıracaktır" şeklinde konuştu.

"Ben bu görevden affımı istedim"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ise, "Benim camiama sözüm var, şu andaki tek önceliğim Beşiktaş. Çok büyük teveccüh gösterdiler. Tüm kulüp başkanlarına Beşiktaş camiası adına teşekkür ediyorum. Beşiktaş'a duyulan bu güven çok kıymetlidir. Beşiktaş bunu hak eden bir kulüptür. Bugün burada bir kez daha Beşiktaş camiasına gösterilen bu güvenden dolayı ziyadesiyle çok memnun olduğumu camiam adına ifade etmek isterim. Ben bu görevden affımı istedim. Çünkü Beşiktaş'ta yapacağımız çok iş var. Önümüzde çok önemli hedeflerimiz var. Ali Bey'de bugüne kadar bu görevi çok güzel götürdü. Tekrardan kabul etmesinden dolayı da memnun olduk. Kendilerine ve seçilen yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Her konuda onlara yardımcı olacağız. Birlik içerisinde Türk futbolunun meselelerini yoğun bir şekilde çözüm bulmak için çalışacaklarına inanıyorum. Biz de her türlü desteği vereceğiz.

"Zorluklar var önümüzde"

Yeni seçilen federasyon önemli işlere imza atacağına inanıyorum. Zorluklar var önümüzde ama yeni federasyonumuz ve kurullarıyla Kulüpler Birliği, bizlerle birlikte iyi işler yapacaktır. Beşiktaşlılar, Beşiktaşlılarla gurur duysunlar. Beşiktaş her zaman Türkiye'de bu güvene layıktır" dedi.

Toplantı sonrasında konuşan Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, kulüplerin çoğunun başkanlık için Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'ı önerdiğini, Arat'ın Beşiktaş'a daha fazla vakit ayırmak için aday olmak istemediğini söylediğini belirtti. Sancak, Arat'ın aday olmaması üzerine Ali Koç'un aday olmasını talep ettiklerini ve kendisinin de bu talebe olumlu cevap verdiğini anlattı.

"19 kulübün 18'i, Galatasaray hariç, Ali Koç lehine oy kullandı"

Sancak, "19 kulübün 18'i, Galatasaray hariç, Ali Koç lehine oy kullandı. Galatasaray aleyhte oy kullandı." dedi.

"Ali Koç'u önümüzdeki sezonun Kulüpler Birliği Başkanı olarak seçtik. Kendisini tebrik ediyorum." diyen Sancak, "Yeni seçilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanını da tebrik ediyoruz. Umarım her iki başkanımız da istişare halinde olup Türk futbolu adına yaşanan sorunları giderirler." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler