Ali Koç'tan olay sözler: "TFF seçimi yok hükmündedir"

İsa Kethüda
18.07.2024 - 12:35 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 15:03

Son dakika haberleri. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda açıklamalar yaptı. Detaylar.

Ali Koç'tan olay sözler: "TFF seçimi yok hükmündedir"

AJANSSPOR-HABER

Ankara'da düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu başladı.

JW Marriott Hotel'de yapılan genel kurul toplantısı, 261 delegenin imzasıyla açıldı. Saat 11.00'de başlaması gereken genel kurul, 25 dakika gecikmeli başladı.

Genel kurula, TFF Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, FIFA, UEFA temsilcileri, TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp başkan ve yöneticileri ile delegeler katıldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da kongrede yer aldı.

Ali Koç: "Bizim açımızdan bu seçim yok hükmündedir"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Habertürk'e açıklamalarda bulundu. TFF seçiminin yok hükmünde olduğunu söyleyen Koç, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizim açımızdan bu seçim yok hükmündedir. Bir seçim falan yok. Olayları biliyorsunuz, yaşananları. Adayların sayısının çoğalmasının önüne geçildi. Bazı yöntemler, taktikler uygulandı. Bence hiç yakışmayan unsurlar. Ama en yakışmayanı bugün burada birini seçtirmek için delegelere baskı yapılmaktadır. Bugüne kadar gelen süreçte, imza toplama sürecinde ne yazık ki siyasetçi olsun, devlet olsun, bazı devlet erkanından insanlar kulüplere telkinlerde bulunmuştur.

"Hiç kimseyi desteklemiyoruz"

Dolayısıyla bu bir 'seçim' değil 'seçin' dir. Sonucu one olursa olsun Fenerbahçe açısından bu seçim yok hükmündedir. Bizim hakkımızda 'orayı destekliyor, burayı destekliyor' diye haberler yapılıyor. Hiç kimseyi desteklemiyoruz. Biz demokrasiye inandığımız için bugün burdayız. 

"Oyumuzu boş kullanacağız"

Kürsüye çıktığımızda görüşlerimizi net bir şekilde ifade edeceğiz. Oyumuzu da boş kullanacağız. Türk sporu her geçen gün özgür olmaktan çok uzak bir noktaya giriyor. Kendi seçimleri adil olmayan demokratik olmayan bir kurum, Türk futbolunda adaleti nasıl sağlar.

"Davamızı uluslararası arenaya taşıyoruz"

Biz Fenerbahçe olarak futbolun içinde bulunduğu durumla yegane mücadele eden kulübüz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak mücadeleye devam edeceğiz. Ancak her geçen gün içeriden çare bulmaktan uzaklaştığımızı gördüğümüz için ne yazık ki davamızı uluslararası arenaya taşıyoruz. Elimizde çok kapsamlı dosya var. Bu seçim sürecinde dosyamızı zenginleştirmiştir. Burada uluslararası 4 kişi var, genelde 1 kişi gelir. İnşallah konuşmama kulak verirler. Böyle gitmez bu iş.

"Bu sistem yıkılacak"

"Biz Türk futbolunu potansiyeline ulaştıracak, herhangi bir yapıya hizmet etmeyecek, liyakatli, cesur ve iradeli insanlarla Türk futbolunda arzuladığımız iklime ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Er ya da geç düzelecek. Bu böyle gitmeyecek. Bu sistem yıkılacak. Türk futbolundaki durum içler acısıdır. Önemli olan bir tercihen mi değiştireceğiz, mecburen mi değiştirecekler.

"Delegelerin iradesi gasp edilmiştir"

Sayın Servet Yardımcı aday olmak istedi, adaylığını açıkladı. Bugün bir Türk olarak futbolun en üstünde kim var derseniz, Servet Yardımcı. Çünkü UEFA yönetim kurulunda bulunuyor. UEFA'da önümüzdeki sene seçime girmek için kendi ülkende başkan veya başkan yardımcısı olmak gerekiyor. Servet Bey seneye olmayacak, inşallah Türkiye'den birini seçtirebiliriz. Benim çevrem Avrupa futbolunda geniş. Bize bakış açıları hiç hoş değil. Servet Bey bir açıklama yaptı. Ne dedi? 'Mevcut düzeni devam ettirmek isteyenlerin kumpası' dedi, 'şantaj', 'tehdit' dedi. Kim bunlar? Tehdidi yapanlar kim? Bize haksız yere Türklüğün simgesi olan bozkurt yüzünden ceza veren UEFA, bu seçim sürecine kadar yaşananları bilse nasıl davranır? Veya kendi yönetim kurulu üyesi olan Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilmesiyle ilgilenmez mi? Bugün milletin iradesi hakim gelecek demeyi çok isterdim. Ne yazık ki, delegelerin iradesi gasp edilmiştir. 

"Türk futbolunun FETÖ'den tamamen arındırılması, ciddi biçimde sağlanamamıştır"

Ama Fenerbahçe'nin duruşu, inancı ve inandığı yolda yapabilecekleri, çok şükür ki Fenerbahçe bunları yapabilecek özgürlüğe ve bağımsızlığa sahiptir. Bugün Türk futbolunun FETÖ'den tamamen arındırılması, ciddi biçimde sağlanamamıştır. Baskı var, tehdit var, vaat var, rüşvet var, her şey var. Allah'ıma çok şükür, ben Fenerbahçe Spor Kulübü başkanıyım." ifadelerini kullandı. 

"Montella, tüm futbolcuları ve çalışanları kutluyorum"

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda açıklamalarına devam eden Koç, "İlk olarak EURO 2024 başarısından dolayı milli takımı tebrik ediyorum. Montella, tüm futbolcuları ve çalışanları kutluyorum.

"Merih Demiral'a bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır"

Altyapımızda yetişen Merih Demiral'a değinmek istiyorum. UEFA ve FIFA yetkilileri buradayken, altyapımızdan yetişen Merih Demiral'a verilen haksız cezayla ilgili konuşmak istiyorum. Türk devletlerinin tamamında sadece kendimizi ilgilendiren, hiçbir hakaret barındırmayan bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır.

Mehmet Büyükekşi'ye ağır sözler

Yönetimi berbat şekilde geçen bir Büyükekşi önderliği var. Yönetim şekli toplumun hiçbir kesiminde kabul görmeyen, tarihin hiçbir sezonunda görülmemiş skandalları tek sezonda yaşatan, hiçbir sorumluluk almayan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen bir başkan olmanıza rağmen yine aday olarak çıkmanızı tebrik ederim. Helal olsun size. Başka bir şey söyleyemiyorum.

"Onurlu, haysiyetli kimse bu şekilde aday olmaz"

Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilirken yaptığı açıklama acaba UEFA ve FIFA'yı rahatsız etti mi? Yetkilileri buradan soruyorum. Onurlu, haysiyetli kimse bu şekilde aday olmaz" dedi.

Mehmet Büyükekşi, Ali Koç'un sözlerine karşılık olarak, "Koskoca Fenerbahçe Başkanı böyle konuşamaz" diye yanıt verdi.

"FETÖ hala Türk futbolun içindedir"

Sözünü geri alan Koç, "Son sözümü geri alıyorum. Ancak siz koskoca Fenerbahçe Başkanı ile ilgili devlet nezdinde yalan söylediniz. FETÖ hala Türk futbolun içindedir. Fenerbahçe kaç yıldır 1 şampiyonluk almaması sebebi kirli bir organizasyonun olmasıdır" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler