Ali Koç'tan seçim öncesi flaş sözler! Tüm detaylar...

31.05.2018 - 18:14 | Son Güncellenme: 31.05.2018 - 18:14

Ali Koç'tan seçim öncesi flaş sözler! Tüm detaylar...

Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Ali Koç, 1907 Fenerbahçeliler Derneği tarafından organize edilen toplantıda ve Habertürk'te önemli açıklamalar yaptı.

Ali Koç'un sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

Ali Koç'un 1907 Fenerbahçeliler Derneği'nde yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Başkanımız, gazetelere verdiği röportajda beni sevdiğini söylemiş. Sağ olsun. Ben de onu sayıyorum. Zaten Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nı saymamak olmaz. Medeni insanlar oturup, konuşamaz mı? Biz neler yaşadık. 3 Temmuz'u yaşadık, son dakikada şampiyonluklar kaybettik, beraber sevindik, beraber ağladık."

"Bana yoldaşlık ettiniz, benim yanımda durdunuz, manevi destekleriniz bizi ayakta tuttu. Buraya kadar geldik, buraya kadar geleceğimizi akıl etmediler. Siz bize bizler de size inandık ve buralara kadar geldik. (Alkış)"

Sadettin Saran sözleri

"Artık bıçak kemiği dayandı, bir yere kadar susarsınız! Yapılan iftiralar benim üzerime yapışacak nitelikte değil. İstemesek de köprüleri attık. Nasıl oldu da biz bu noktalara geldik? Neyi yanlış yaptık? Tek yaptığım hatanın aday olmak olduğunun farkına vardım. Bu kararı tek başıma almadım. Geldiğimiz noktada tek hatam ve suçum aday olmak. Ben Sadettin Saran, Hulusi Belgü'yü kast etti. Hulusi Belgü aday oldu, Sadettin Saran her defasında aday olduğunu ifade etti. Biz aday olunca da bizi destekleyeni ifade etti. Ben olmazsam aday olacaktı! Beni kast etmediğini ifade etti! Benim mağduriyetle suçladılar. Gerçekleri anlatalım!"

Aziz Yıldırım'a yanıt!

"Hedeflediğimiz rakamın üzerine geldik. Bugün bir başka kulübün adaylarının toplamından daha fazlasından başkanlık için imza topladık. Olayların buraya gelmesini hiç istemedik. Ama buraya gelebileceğini de tahmin ettik. İnanın, buraya kadar gelebileceğimizi hiç tahmin etmediler. Engellere takılacağımıza, bu yoldan döneceğimize inandılar! Biz eşit mesafede olmalı diyoruz. Dün gece soruldu. 'Tabii ki ben kullanacağım. 20 yıl başkanlık yaptım, hapis yaptım' dedi. Trajikomik işler... Biz yapınca siyaset oluyor o yapınca imtiyaz oluyor. Sayın Başkanımız, 'Bu kulüpte kapıcı olurum' dedi. Seçilmezsem bir sonraki seçimde aday olmayacağımı söyledim. Bu bir tehditmiş.... Ben istemiyorum, tribünlerde adımın söylenmesini. '10 sene daha kalırım, beni kızdırmayın' demek tehdit değil mi? Bir daha bunlar Fenerbahçe'de yaşanmayacak. Biz seçilirsek bir daha bunlar yaşanmayacak. Adaylar tesisleri kullanabilir, yasal olarak üyeleri de kontrol edebilir hale getirilecek. Tüzüğe maddeler ekleyeceğiz, elektronik bilete geçeceğiz, artık sayımız da arttı."

"Vefa çok önemli fakat..."

"En büyük sorunumuz finans. Mersin'de 'Ben Koç olsam 400 milyon borç ödenir, 100 milyon da transfer nedir ki?' diyor. '20 yıl önce biz kulübe geldiğimizde uçan kuşa borcumuz vardı' dedi. Vefa çok önemli fakat en büyük vefa Fenerbahçe'yedir. Korkarım ki bir daha genel kurula gitmemiz gerekecek. 'Son kez aday olacağım' dedi. Gerçekten bunu son kez mi söylüyor? 2000 yılında bile 'yokum' demiş. Fikir değiştirilebilir. Allah herkesi 3 Temmuz gibi bir faciadan korusun. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. İnanın yine aynı şey olsun, hepimiz aynı refleksi veririz. Başkanımızın saçının teline zarar gelsin başta ben hepimiz orada oluruz."

"Başkanın 3 Temmuz’daki cesareti hepimize cesaret verdi. Hakkında karar çıkınca yurt dışından döndü ve kendisine kaçtı diyenler bugün ülkeden kaçtı. Biz de bu davayı bu duruşla sürdüreceğiz. Neden bunları anlatıyorum çünkü bırakmaya niyeti yok. Başkanımız bana 2015'te, temmuz ayında bu süreç sonlanacak demişti. Bakın 3 sene geçti, hala sonuçlanmadı tamamen."

Terraneo yorumu

"Fenerbahçe'de ben değil biz olmalıyız. Janssen'in kiralanması için Tottenham'a 5 milyon euro ödendi. 2.2 milyon euro da oyuncuya verildi. Bir oyuncuyu bir sezonluğuna kiralamak için 7.2 milyon euro ödendi. Terraneo, Fenerbahçe'ye transfer yapmak için geldi fakat sportif direktör oldu. Bu adam Fenerbahçe'den ayrıldı. Hala Fenerbahçe'den 78 bin euro maaş alıyor. Bunu biliyor muydunuz?"

Zidane sözleri

"Bizim öyle kulağınıza hoş gelen, seçim kazandıracak, sonra hiç gerçekleşmeyecek hayal projelerimiz yok. Gözlerime inanmıyorum, 49. etkinliğimiz bu katılım çok fazla. Biz seçilelim ya da seçilmeyelim lütfen tribünlere geri dönün. Zaten durumumuz vahim! Zinedine Zidane için: 'Keşke imkanlar dahilinde olabilse de getirebilsek' Seçim gününe çocuklarımı götürüp götüremeyeceğimi bilmiyorum. Bize pek sorulmuyor ya da söylenmiyor. 'Kabinlerin üzerini kapattık' diyor. Orada kameralar çok etkili personel için bunu istedik. Sandık sayısı düştü.  Bize 47 sandık olacak dediler. Sonra birden bire 38'e düştü bu sandık sayısı. Bizim arkadaşlarımız hesapladı. 1.5, 1.8 km yol yürünecek. Aç gelmeyin, oruçlu olmayanlar için söylüyorum. Kaça kadar süreceği belli değil. Endişeleniyorum tabii.. Koyun oraya 50 sandık..."

"Bayrakları çıkarmaya hazır mısınız?"

"İlk gün muhakkak orada olun. Dereağzı ve Kenan Evren Lisesi'nin oradan polis yolu kapatacak. İkinci gün oyunuzu kullandıktan sonra ya Kenan Evren Lisesi'nin oradan ayrılacaksınız ya da orada bekleyeceksiniz. Oyunuzu verdikten sonra dışarı çıkarsanız, bir daha giremezsiniz. Çünkü kartınızı atacaksınız. Ben mağduriyet mi yaratıyorum? Bayrakları çıkarmaya hazır mısınız? Belki de pazartesi güneşin doğuşunu Kalamış'ta seyrederiz. Ben size şunun garantisini verebilirim. Size layık olacağız. Övünmeye, başarıya, mutluluğa susadık. Dostluğa da susadık, her tarafta diyorum. Belki yarın Barcelona olmayacağız. 4 yıl sonra altyapısıyla Avrupa'da örnek olan, oyuncu satabilen, öz kaynağına değer veren, olimpiyatlarda başarı elde edebilen. Kaybettiği zaman bile gurur  duyacağınız camia olacağız."

"Size söylüyorum. Bayrakları hazırlayın. Artık karamsarlığa son vermenin zamanı geldi. Ben size şampiyonluk sözü vermiyorum. Hayal satmıyorum. Ben size felsefe değişikliği yapacağız diyorum. Bazen dinliyorum konuşmaları, sanki biz 20 yıldır yönetimdeyiz, sanki onlar ilk defa aday. Ben size sözümü tuttum, sıra sizde. Sonuna kadar gittim ve aday oldum."

"Ben kazansam da kaybetsem de kazanacağım. Onlar..."

"Ali Şen ve Tahsin Kaya'ya teşekkür ederim. Ben kazansam da kaybetsem de kazanacağım. Esas onlar kazansalar bile kaybedecekler. Bu camiada kongre üyeleri başkanı seçiyor ama bu camiayı taraftar ayakta tutuyor. Son dönemde başka takımı tutanlar da kongre üyesi oluyor. Yeni üye derken onları mı kastetti? Yaka kartı Fenerbahçeli, Beşiktaş formalı insanlar var.

"Beni en çok üzecek kaybedersem beni destekleyecek arkadaşlar ve bu arkadaşlarımız. (İşten atılan kulüp personeli)

(Ailesini çağırdı) Ben seçilirsem daha az görüşeceğiz, anaları eksikliğimizi kapatacak. Bugün kızım ve annesi üye oldu."

Ali Koç'un Habertürk'te yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Bazı şeyler olumlu değişiyor ama bunlar olumsuz değişti. Söylemler değişti, değerler değişti. Medya değişti. Topyekun bütün paydaşlar. Son 15 yıl özellikle. Kızım okuldan geldi, 'Baba biz Galatasaray'dan nefret mi ediyoruz' dedi. İş bu noktaya geldi. Bu fitili biz ateşleyeceğiz. İnşallah örnek olacağız.

Yıllardır içimde kalan bir şeyi çıkarmak zorundayım. Bir gün kulüpteyiz benim ihtiyaç molası almam gerekti. Dönerken bir hanımefendi yolumu kesti ve bana bir zarf verdi. Zarfı okumamı istedi. O kadar küçüktü ki yazılar okuyamıyordum. 'Seninle ilgili olan kısmı oku' dedi. Emin Bey'in bana hediye ettiği topu kaybettik. O top Türkiye'de Santos'un oynadığı toptu.

Alpaslan Eratlı gibisi gelmedi. Müthiş oynardı. 

1907 Derneği'ne başkan olmasaydım şimdi burada olmazdım. 1986-1987 senesinde kurduk. Hüseyin Çakıroğlu kansere yakalanmıştı Fenerbahçe'de oynarken. O vefat ettikten sonra 1907 Derneği'ni kurduk. Fark yaratmak için kurulmuştu. Abim yıllarca başkanlığını yaptı. 6-0'lık Galatasaray maçının olduğu yıl, polis bazı yerlere baskın yaptı. Bizim başkanımız 1907 Derneği'ni hedef göstermişti. Tribün şiddeti sebebiyle hedef gösterilmişti. Çok saçmalıktı. Abim arabuluculuk yapmak istedi. Olmadı. O zaman başına geçtik. 

Bu işlere hiç bulaşmasaydım dediniz mi?

Hayır demedim ama bu akıllıca bir iş değil. Ben tuttuğum şeyi çok tutarım, sadakat duygum yüksektir. 2006 yılında kızım doğmadan 8-10 saat evvel Denizli'de kaçan şampiyonluk vardı. Sonra başkanımız beni aradı, yönetime girdim. 6 sene. 3 Temmuz çok zordu, Allah kimseye yaşatmasın. Fenerbahçe'de işler kötü gittikçe taraftarın bana teveccühü arttı. Fenerbahçe böyle gidemez, dedim.

Bu değişimi benden başka yapabilecek biri ortaya çıkmayabilirdi. Belki huzurum bozulacak. Belki yaşlanma sürecim hızlanacak. Belki maddi açıdan fedakarlık edeceğim. Belki bütün bunlara rağmen kovulacağım. Hayatımda verdiğim en aptalca bir karar olabilir. Artık ok yaydan çıktı. Ama diğer taraftan da kendimi borçlu hissediyorum. Sonuna kadar devam edeceğim. Kazanıp kazanmamak gibi bir endişem yok. Asıl endişem kazandıktan sonra nasıl layık olacağım konusunda.

Siyaset iddiaları...

Deli saçması. Benim yakından uzaktan siyasetle işim olmaz. Bu kadar laftan sonra siyasete girersem bana oy vermeyin. Dünyanın en sahtekar insanı olurum. Bu kulüp tarafından uyduruluyor. Kitleleri peşime takmışım... Ucuz bir strateji.

Ama siz bu işi aileme kadar getirdiniz. Ben kindar bir insan değilim. Ben başkan olursam bir daha kimseye bu muamele yapılmayacak.

Aziz Yıldırım ile ilişkisinin kopması...

Nasıl biz bu hale geldik diye çok üzülüyorum. Sebebinin ben olmadığını net biliyorum. Ben kindar değilim, Allah korusun başkanımızın saçının teline bir şey gelse başta ben olmak üzere hepimiz başkanımızın yanında oluruz. Sevilmek için sevmek lazım. Bunlar çift yönlü. Benim sadece iyiliğim dokundu. 

Kişilere kurulu sistem bir yerden sonra devam etmiyor. Fenerbahçe o kadar büyük bir organizasyon ki bu şekilde devam etmez. Fenerbahçe'de yeni bir hikaye yazılması gerekiyor. Bunu yapmak için yola çıktık.

Normal şartlarda kazanamayacaklarını biliyorlar. Önümü kesmek için kumpas kurabilirler. Korkmuyorum, endişeliyim.

Hükümete yakın medyada biz hiç yer almıyoruz. Fenerbahçe tarihinin en önemli seçimlerinden birine giriyoruz. Diğer tarafta bizimle ilgili FETÖ iddiaları yer alıyordu. O yüzden ben de endişelerimi paylaştım. İnsana uyanık ol diyorum. Her şeyin mübah olması gerektiğini biliyorum. Ben kötü niyetli biri olsam, 'O savcıları bu kulübe ben mi üye yaptım' derdim. Allah kimseye böyle bir şey göstermesin. Ama ben o dönemde çok dik durdum. Ben o dönemde camiamız için elimden geleni yaptım.

Bence başkanlık süresi sınırlanmalı... 4'e 3 olmalı...

Fenerbahçe'nin ruhu bu kampanya ile tekrar geldi. Gittiğim yerlerdeki coşku... Gittiğim bir yerde vatandaşın benimle fotoğraf çektirmesi... Ben ne yaptım ki? Kazanamazsam en çok bu insanlar izin üzüleceğim. En büyük hayalim; Fenerbahçe'ye Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kombine sırası olması. Çünkü o zaman başarılı olduk derim. Kazanamazsam çok üzülürüm ama hayat devam ediyor. Bazen hayatta kaybettiğiniz zaman kazanırsınız.

Hem hibe hem de sponsorlar konusunda ciddi bir rakam olacak. Onlar biz ne diyorsak, onu vadediyorlar. Sanki ilk kez aday oluyorlar. Karşılıksız çok ciddi bir kaynak sokacağız. Sponsor kısmı da hazır. Fenerbahçe bir sermaye grubuna ait olmayacak.

Tottenham'ın kadrosunda hep 5 kişi altyapıdan. Bugün 300 milyon Paund'luk futbolcuları var. Barcelona'da altyapı çok önemli. Scouting yok neredeyse. Bambaşka bir lisan konuşuluyor. Bütün paydaşlar bu işi değiştirebilir. Fenerbahçe'nin toplam paydayı yukarıya çıkarması lazım. Yapıcı rekabet ile kaliteyi artırmamız gerekiyor. Kulüpler olarak ortak hareket etmemiz lazım.  Şiddet, nefret ve ayrıştırıcı ortamı ortadan kaldırmak istiyoruz.

Fenerbahçe'nin daha atak daha ısıran bir oyun oynaması gerekiyor. 2-0 olunca bile emin olamıyoruz. Fenerbahçe'nin futbol kültürü anlayışını geliştirmemiz gerekiyor. Yatırımları buna göre yapaağız. Aykut Hoca'nın benim gönlümdeki yeri ayrıdır. Beşiktaş maçında olanların kumpas olduğunu düşünmüyorum. Saçmasapan şeylerdi.

Senin için hazırladığımız haberler