Ali Koç'un ilk başkanlık gününde Fenerbahçe şov yaptı!

06.06.2018 - 02:05 | Son Güncellenme: 05.06.2018 - 23:05

FENERBAHÇE DOĞUŞ 103-63 TOFAŞ

Bu gün Ülker Arena’da seyircisinin önünde, mazbata alırken Ali Koç: Türkiye halkı yıllardır öyle şartlanmıştıki, “Fenerbahçe ‘linin dostu Fenerbahçe’lidir. Fenerbahçe’nin dışında olan herkes onlara düşmandır.” İşte bunu yıkmak için çok önemli bir misyon yüklenen Ali Koç, taraftarı ile bu imajı yıkabilmek için çok çalışacağını ve herkesten destek görmek istediğini söyledi. Artık Tüm Türk halkı ve her kulüp ile spor çerçevesinde mücadeleye devam. Ama dostluk daima ön planda olacak. (Fenerbahçe’de oynadım. Eğer üye olsaydım. Her kulüp ile dostluk sloganı yapan başkana oy atmak için en ön sırada yerimi alırdım.)

Türk Spor Tarihinin en heyecanlı, daha doğrusu aksiyonlu günlerini yaşıyoruz. Dile kolay tam 20 sene sadece ülkemizin değil, Avrupa’nın hatta dünyanın en önemli sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe Kulübünün başındadır. Konumuz Aziz Bey değil, çünkü o artık istenmediğini biliyor ve camia onun karşısına onu yıldıracak ve dimdik duracak birini bekliyor du! Aziz Bey de kim olursa olsun kendisinin kurduğu “özel sistemi” kimsenin yıkamayacağını tahmin ediyordu.

Aziz Yıldırım’ın karşısına öyle bir adam çıktı ki, spor kültürü ile donanımlı, entellektüel bilgi ve maddi sorunu olmayan Ali Koç ve ekibinin hatta tüm spor camiasının tahmin edemediği “yumuşacık meltem esintisi gibi gözüküp zeminden gelen fırtına ile Aziz Yıldırım ve ekibini saf dışı bıraktılar.” Bence Aziz Yıldırım’ın dışında ismi bende saklı bir kişi daha Aziz Beyi alt edebilirdi. Ancak sırada Ali Koç vardı ve bunu başarı ile yerine getirdi.

Fenerbahçe’nin ev sahibi olduğu Ülker Arena’da, TOFAŞ ile final maçına mazbatasını alan Başkan Ali Koç ve ekibi geldiler. Salon çığlık ve tezahürattan inledi. “Ali Koç Başkan Fenerbahçe Şampiyon.” Hangi takıma karşı, rakip kim: TOFAŞ, ürettiği arabalar ve çalıştırdığı insanların çok, katkı yaptığı ekonomi dışında yıllardır Bursa halkının yakından tanıyıp sevdiği ve desteklediği TOFAŞ Basketbol takımı konuk olarak geldiği salonda adeta “neye uğradığını şaşırdı!” Salon Ali KOÇ diye çınlarken, aslında sadece Fenerbahçe’nin değil, TOFAŞ’ında doğal Başkanı. Yani Türkiye’de oynanan Süper Lig Basketbol Liginin iki finalist takımının başkanı olan Ali Koç Fenerbahçe için sevinirken, herhalde oynadığı kötü basketbol ve skordan üzülmüştür. Bir final maçına yakışmayacak kötü bir skor basketbol adına tam bir facia. Ancak TOFAŞ ve özellikle Orhun Ene’yi suçlamıyorum. Final oynamayı beceremeyen Crocher ve Morgan’ın saçma sapan davranışlar yaparak oyun dışında kalması, final serisi için tam bir hayal kırıklığı oldu. Crocher için bir derece, ancak final serisinde Morgan’a verilen ceza ağırdı. Hiç gerek yoktu. Final serisi yönetmek ayrı bir incelik ister! Cart-Curt keserek atarak olmaz olamaz! Hakem disiplin subayı değil! Ceza kesen trafik polisi hiç değil. Hakemler: Basketbolu güzelleştirmek için vardır. Bu da Türk Basketbolunun finaline yakışmayan çok kötü bir maç olarak tarihe geçti. İkinci maçta Orhun Ene’nin en iyi iki oyuncusu olmayacak!

İlk çeyrek 21/15 ikinci çeyrek 47/30 ve üçüncü çeyrekte 77/42 ve final 103/63 gibi korkunç bir farkla bitiyor. Bu güne kadar 50 sene üzerinde basketbol sahasındayım finallerde böyle skorlar görmedim! Tam bir skandal. Ah be hakem kardeşlerim mutlu musunuz? Bu maçı bu hale siz getirdiniz! Fenerbahçe nasıl olsa yener. Ancak sizde buna öyle bir çanak tuttunuz ki! TOFAŞ’ı finalden çekip fırlattınız! Yeni Başkan Ali Koç ve Fenerbahçe’nin bu jeste ihtiyacı yoktu!

Çok merak ediyorum: Ali Koç; Bu maçtan sonra, aile büyükleri ve TOFAŞ yetkilileri ile neler konuşacak? Neler hissedecek? Günlerdir zaten uyku falan yok! İyice uykusuzluğa mahkum olacak! Birde çiçeği burnunda Başkan olarak beklentileri karşılamak için futbola teknik adam, yabancı idareci ve futbolcu transferleri Allah kolaylık versin. Ben bugün mazbatayı alırkan düşündüğüm şey vizyonunun sonsuzluğuna inandığım Ali Koç’un Fenerbahçe’yi hak ettiği yere taşıyacaktır. Basketbol zaten Avrupa’nın üç takımından biri. Sıra futbol ve diğer branşlara geldi. Obradovic tribünlerden yıllardır hak ettiği desteği fazlası ile aldı.

Obradovic ve öğrencileri silindir gibi, rakibine hiç acımadı ve tek bir basket ve sayıya oynadılar. 1-0 öne geçtiler ve 103-63

Senin için hazırladığımız haberler