Ali Koç'un yönetim listesi belli oldu ! Müthiş kadro...

21.02.2018 - 14:18 | Son Güncellenme: 21.02.2018 - 14:18

Ali Koç'un yönetim listesi belli oldu ! Müthiş kadro...

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç'un yönetim listesinde kimler var?

F. Bahçe'nin 2-3 Haziran'da yapılacak kongresindede Aziz Yıldırım'la yarışacak Ali Koç müthiş bir ekip kurmuş durumda. Koç'un listesine aldığı isimler seçimin kıran kırana geçeceğinin göstergesi. 

 

Fenerbahçe başkanlığında 20 yılını dolduran Aziz Yıldırım, ilk defa bu kadar güçlü bir rakipler karşı karşıya. Yıldırım, mayıs ayında yapılacak kongrede sarı-lacivertli camianın gözdesi Ali Koç'la yarışacak. Koç "Çocukluk hayalim" diyerek nitelendirdiği Fenerbahçe başkanlığını Yıldırım'dan almakta son derece kararlı.

Şampiyonluk mücadelesi veren takıma zarar vermemek için sürekli camiaya çağrıda bulunan Ali Koç, çalışmalarını ise büyük bir ciddiyetle sürdürüyor. Aziz Yıldırım gibi yaşayan bir efsaneye karşı işinin kolay olmadığını bilen Koç, kongre üyeleriyle toplantılar yapıp projelerini anlatırken, çok güçlü bir yönetim listesiyle 20 yıllık tarihe nokta koymayı hedefliyor. Ali Koç'un kurmay olarak belirlediği her isim, Fenerbahçe camiası için büyük değer taşıyor.

Beyin takımı 1907

Ali Koç'un listesindeki isimlerin önemli bir bölümünü 1907 Derneği'ndeki mesai arkadaşları oluşturuyor. Burhan Karaçam, Simla Beyazıt Türker, Fethi Pekin, Kemal Danabaş, Metin Şen ve Sina Arfa'nın Koç'un listesinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Aziz Yıldırım'ın eski kurmaylarından Turhan Şahin ile Semih Özsoy'u da saflarına katan Koç'un bu isimlerin yanı sıra mevcut yönetimde yer alan Ömer Temelli'yi de kendi grubuna dahil etmesi bekleniyor. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de Koç'un en büyük kozlarından birisi olacak. Listeye girmesi muhtemel isimler arasında Aziz Yıldırım'ın en sert muhaliflerinden, Hulusi Belgü ile Yıldırım'la davalık olan Hamdi Akın da yer alıyor.

İşte Koç'un A takımı

Katalan kulübünü örnek alıyor

Mayıs ayındaki kongrede 20 yıllık Aziz Yıldırım iktidarına son verebilmek için hummalı bir çalışma yürüten Ali Koç, Beko'nun Barcelona ile imzaladığı sponsorluk anlaşması için gittiği İspanya'da önemli temaslarda bulundu. Barça Başkanı Josep Maria Bartomeu'yla bir araya gelen Koç, Katalan devinin işleyişiyle ilgili bilgi alıp, gelir kaynaklarını inceledi. Koç'un göreve gelmesi halinde Barça modelini Fenerbahçe'de hayata geçirmek istediği biliniyor. (Türkiye)

Bu kez adres Ankara

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç seçim öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz pazar günü yüzlerce Fenerbahçeli Kadın Kongre Üyesi ile bir araya gelen Ali Y.Koç'un İstanbul dışındaki ilk durağı başkent Ankara oldu.

Başkan adayı Ali Koç ve ekibi; ilk olarak Ankara Fenerbahçeli İşadamları ve Yöneticiler Derneği’nin (AFİDER) davetlisi olarak 16.00’da 300’ü aşkın Fenerbahçeli ile bir araya geldi. AFİDER'in davetinin ardından, bu kez ev sahibi olarak bini aşkın Ankaralı Fenerbahçeli ile aynı otelde bir araya gelen Ali Y. Koç “Fenerbahçe’nin ezber bozmasının, Türk sporuna yeniden yön vermesinin Tam Zamanı Şimdi” dedi.

“Ankara’ya Teşekkür Ediyorum”

AFİDER'in davetlisi olarak katıldığı toplantıda, sorulara da yanıt veren Ali Y. Koç; "Ankara'da kendimizi evimizde hissettiren siz değerli kongre üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Ankara benim için özel bir yer. 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanlığı görevini yürüttüğüm dönemlerde, Türkiye’nin dört bir yanından ve yavru vatan Kıbrıs’tan gelen binlerce üniversite öğrencisi 1907 ÜNİFEB üyesi ile birlikte her 10 Kasım’da Atamızın huzurunda oluyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübümüzü ziyareti olan 3 Mayıs’ın bu yıl 100.yılını yine Ankara’da anacağız.” diye konuştu.

“Fenerbahçe başkanlığı yolunda benim için ok yaydan çıktı”

“2015 yılında zamanı geldiğinde elimi taşın altına koyacağımı söylemiştim. Bunu yaparken bir zaman belirlememiştim. Benim için inanın ok yaydan çıktı. 2015’ten bilhassa 2012’den bu yana kulübümüzün camiamızın içinde bulunduğu durumun sürdürülemez olduğunu gördüm ve adaylığımı açıkladım. Her geçen günün değerli olduğunu, Fenerbahçe’nin ciddi zaman kaybettiğini düşündüğüm için bu yola çıktım.”

“Fenerbahçe’nin kaybedecek bir dakikası bile yok”

Yargıtay kararını neden beklemediğine ilişkin sorulara da yanıt veren Koç; artık kaybedecek vakit kalmadı diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

Yargıtay kararının açıklanmasıyla sürecin bitmeyeceğini, bu sürecin bir üst mahkemesi olduğunu, olabileceğini ve bu durumda senelerce sürüncemede kalabileceğine inandığım için yola çıktım. Fenerbahçe’nin bekleyecek bu kadar zamanı olmadığını düşünüyorum. Seçildiğimiz takdirde haklı davamıza sahip çıkacağımız ve kulübümüzün uğradığı zararların tazmini için her türlü mücadeleyi vereceğimizden hiç bir şüphemiz yok.

Sayın Başkanımızın da Silivri’de şike kumpası davasının çıkışında ve daha sonrasında Mart 2017 Fenerbahçe Dergisi’nde kaleme aldığı yazısında dile getirdiği, “Kararlarımızda ve tasarruflarımızda Yargıtay kararının bir önemi artık kalmamıştır” ifadesini kullandığını hatırlatmak isterim. Başkanımızın bu görüşleri de bana doğru karar verdiğimi gösterdi.

“Başkan olursak Fenerbahçe için neler yapabiliriz üzerine çalıştık”

Başkan adaylığı açıklamasının ardından hemen çalışmalarına başladığını belirten Ali Y. Koç katılımcıları çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Ali Y. Koç: Bugüne kadar başkan olursak neleri yapmalıyız üzerine çalıştık. Bu süreçte kariyerlerinde çok yüksek veya en yüksek noktaya gelmiş birçok Fenerbahçeli ile oturup istişare etme imkânları yakaladım. Camiamızın her kesiminden insanlarla temas ettik, özlenen Fenerbahçe derken herkesin neleri özlediğini kendi gözünden dinledik. Fenerbahçe başta futbol olmak üzere birçok değişime öncülük edebilecek güce sahip. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda sporda da gelişme göstermemiz gerekiyor. Türkiye her anlamda bir marka olacaksa sporda bunun öncüsü Fenerbahçe olmalı. Fenerbahçe’yi her anlamda örnek bir camia haline getirmeliyiz. Bunu biz Fenerbahçe olarak yapmazsak birileri çıkıp yapacak. Yepyeni bir yönetim anlayışı ile bu sürecin lideri neden Fenerbahçe olmasın?

"Yeniden hikaye yazmanın tam zamanı"

Fenerbahçe’nin ezber bozmasının, tekrar öncü konumda ve örnek olmasının, Türk sporuna yeniden yön vermesinin, saygın ve saygılı bir yönetim anlayışının yönetimde bulunmasının, kısacası Fenerbahçe’nin yeniden bir hikâye yazmasının tam zamanı şimdi.

Bu süreçte sporla ilgili teknoloji şirketlerine gittik. Ekibim Avrupa’nın dört bir yerinde konferanslara, çalıştaylara katıldı. Ufkumuzu açmaya, genişletmeye çalıştık.

İdari konulara eğildik ve kulübümüzün organizasyon şeması üzerine çalıştık. Tespitler yaptık. Biz seçilirsek nasıl olması gerekir diye kurguladık…

Önemli kulüpleri ziyaret ettik, etmeye de devam edeceğiz. Çünkü bu ziyaretlerden çok besleniyoruz çok güzel geri bildirim alıyoruz. Örnek futbol kulüplerin yapılarını, vizyonlarını, işleyiş biçimlerini, sporcu yetiştirme ve keşfetme anlayışlarını, teknolojiyi ve sosyal medyayı nasıl kullandıklarını inceledik.

Çağ atlama mesajı

Bu çalışmaların sonucunda vardığı noktayı açıklayan Ali Koç, 20 yüzyılın yönetim modeli ile 21. Yüzyılda bir spor kulübünün yönetilemeyeceğini vurgulayarak “21.yy’da uluslararası futbol sektörünün paradigmalarının nasıl değiştiğini, çağ atladığını, spordan, eğlenceden ziyade globalleşen bir endüstriye dönüştüğünü ve üzülerek söylüyorum ülkemizle aradaki farkın endişe verecek derecede seviyelere, açıldığına şahit olduk.” dedi.

Seçildiği takdirde kulübü 6 ana başlıktaki stratejik dönüşüm planına göre yöneteceğini vurgulayan Koç, bu başlıkları şu şekilde sıraladı; Fenerbahçe camiasının kenetlenmesi, mali yapı, sportif başarı, çağın şartlarına uygun bir yönetim vizyonu, öncü ve lider bir Fenerbahçe, toplumsal fayda sağlamada öncü bir kulüp…

Kulübe kaynak girişi...

Ali Koç konuşmasını “Seçimin konuşulmadığı 4. Yıldız ve Euroleague şampiyonluğuyla taçlandırdığımız bir sezon olur. Takımımızı desteklemek için elimizden geleni yapalım.” diyerek son veren Koç, bir kongre üyesi tarafından kendisine yöneltilen “seçildiğiniz takdirde 4 Haziran günü ilk ne yapacaksınız” sorusunu “Maddi sıkıntıyı gidermek için kulübe ciddi bir kaynak girişi yapacağız. Mevcut sponsorluk kapasitesini genişleteceğiz” diye sürdürdü.

Seferberlik mesajı

Fenerbahçe için seferberlik başlatacağını söyleyen Koç, tüm Fenerbahçelilerin bu süreçte elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak herkesin çorbada tuzu olması zorunlu dedi.

Görüşmeler devam edecek

Ali Y. Koç, Seçim kampanyası kapsamında temaslarını sürdürerek, Türkiye genelinde Fenerbahçeli üyelerle bir araya gelmeye devam edecek.

Ali Koç'tan önemli açıklamalar...

"Hiçbir zaman büyük konuşmam. Dereyi görmeden paçayı sıvamak benim fıtratımda yok. Benim yaptığım organizasyon, benim gittiğim yerlerde gördüğüm teveccüh çok farklı. Kim kazanırsa kazansın büyük bir farkla kazanacak. Ya biz yanlış okuyoruz ya diğer taraf yanlış okuyor"

Ben iki dönem yöneticilik yaptım, son dönemi 3 Temmuz kısmında oldu. Zor bir dönem geçirdik. Ben görevi bıraktıktan sonra çalışmaya devam ettim. Ayrılırken ismi yok ama cismi olacak demiştim. Aydınlığa ışık yak kampanyası yapmıştık"

"Finansal olarak çok kötü durumdayız. Avrupa'yı incelerseniz zarar eden takımlar azaldı. Avrupa'da bu konularda çare bulunmuşken, pozitif gelir-gider olunca neler yapılacağını gördük. Fenerbahçe bu sezon üst üste 5.kez zarar ediyor. Fenerbahçe'nin hiç iyi yönetilmediğini söyleyebilirim"20 yıldır buradalar neden yapmadılar?"

"20 yıldır buradalar neden yapmadılar?"

"Karşı taraf mesela biz söyleyince akademi ve altyapı sözlerini ifade etti. 20 yıldır buradalar neden yapmadılar? Bu durum tüm takımlar için geçerli"

İşte Ali Koç'un yönetim kurulu listesi!

Ömer Okan

Burak Çağlan Kızılhan

Şaban Erdikler

Ali Koç'un yedek listesi:

Belgin ARAL

Alper PİRŞEN

Ozan Korman TARMAN

Metin SİPAHİOĞLU

Selahattin BAKİ

Muhittin İlker DİNÇAY

Esra Nazlı ERCAN

Senin için hazırladığımız haberler