Ali Palabıyık en çok neyi özledi? Karantina günlerinde...

30.03.2020 - 17:01 | Son Güncellenme: 30.03.2020 - 17:09

Türk futbolunun deneyimli hakemlerinden Ali Palabıyık,koronavirüs salgını sebebiyle evde geçirilen günler hakkında konuştu.

Ali Palabıyık en çok neyi özledi? Karantina günlerinde...

FIFA kokartlı Süper Lig hakemi Ali Palabıyık, koronavirüs salgını nedeniyle evinde geçirdiği günleri ve yaptığı aktiviteleri anlattı.

Palabıyık, "Lütfen evde kalalım, hem kendimizi, hem yakınlarımızı, hem de halkımızı koruyalım." mesajını verdi.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ali Palabıyık, "Evde Kal mesajıyla çektiğimiz video benim fikrim değildi. Bir gazeteci ağabeyim aradı ve 'Sosyal mesaj vermek için bunu yapabilir misin?' diye sordu. Ben de bu teklifi kabul ettim. Daha önceden planlanmış bir şey değildi fakat ortaya güzel bir çalışma çıktı." ifadelerini kullandı ve ekledi:

Kaç gündür evdesiniz? Bu süreçte en çok neyi özlediniz?

- "Bu süreçte en çok sevdiklerimizle birlikte olmayı özledim. Yaklaşık 15-16 gündür evdeyiz, sadece ben birkaç kez dışarı çıktım, onda da ihtiyaçlarımızı karşılamak adına. Eşim ve çocuklarım sağ olsunlar, kurallara uyuyorlar." 

Koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmeleri nasıl takip ediyorsunuz?

- "Kamuoyunda koronavirüs salgınıyla ilgili birçok video ve haberler çıktı. Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamaları ve her akşam Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın açıklamalarını takip ediyorum."

Yakınlarınızla nasıl görüşüyorsunuz? Bu süreçte antrenmanlarınızı nasıl yapıyorsunuz?

- "Bu süreçte arkadaşlarımızla ve yakınlarımızla iletişimlerimizin çoğunluğu teknoloji vasıtasıyla görüntülü oluyor. Antrenmalarımızı bize gönderilen videolar eşliğinde yapıyoruz. Ekstra yaptığım bir aktivite yok ama beslenmeme çok dikkat ediyorum. Az yemek yiyip, şeker ve karbonhidrattan uzak durmamız gerekiyor."

En son okuduğunuz kitap ve izlediğiniz film ya dizi hangisi?

- "Son olarak Cengiz Aytmatov'dan Toprak Ana ve Amanda Coplin'den Bahçivan'ı okudum. 10 tane daha kitap siparişi verdim, şu anda kargoda, ulaşınca yeni kitaplara başlayacağım. Çocuklarımıza da kitap okuma ve film izleme programı ayarladık. Şu anda eşimle Ottoman'a başladık."

'Evde Kal' mesajınız nedir?

- "Devlet büyüklerimizin uyarılarını dikkate alalım ve evde kalalım. Evde kaldığımız her an bize yeni şeyler öğretiyor. Bu süreçte gereksiz şeylere önem verdiğimizi öğrendik, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu anladık, lütfen evde kalalım, hem kendimizi, hem yakınlarımızı, hem de  halkımızı koruyalım."

Senin için hazırladığımız haberler