Boey'in Kırmızı Kartında Hakem, VAR Çağrısına Uymadı İddiası Doğru mu?

Akın Ungan
25.10.2022 - 12:42 | Son Güncellenme: 25.10.2022 - 12:52

2-2 biten Galatasaray-Alanyaspor maçında Sacha Boey'e kırmızı kart gösteren Ali Palabıyık'ın VAR'a çağırıldığı ama uyarıya uymadığı iddiası doğru mu?

Boey'in Kırmızı Kartında Hakem, VAR Çağrısına Uymadı İddiası Doğru mu?

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. NEF Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında 2-0 öne geçmeyi başaran Sarı-Kırmızılılar, 31. dakikada Sacha Boey'in gördüğü kırmızı kartın ardından maçın hakimiyetini kaybetti. Skoru koruyamayan Galatasaray, sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Ali Palabıyık'ın VAR'ın izleme tavsiyesini reddettiği iddia edildi

Mücadeleden sonra Boey'in pozisyonunda verilen karar birçok kişi tarafından ağır bulunurken, VAR kayıtları ile ilgili ortaya atılan iddia ise futbol camiasını sarstı. İddiaya göre maçın hakemi Ali Palabıyık, Sacha Boey'in Candeias'a yaptığı müdahale için VAR'daki Koray Gençerler tarafından izlemeye çağırıldı. Palabıyık, bu uyarıyı dikkate almayarak, izlemeyi reddetti.

"Ben göreceğimi gördüm"

İddiada Koray Gençlerler'in "Hocam gel, istersen bir izle" dediği, Ali Palabıyık'ın ise "Ben göreceğimi gördüm. Bana ne sunacaksın?" cevabını verdiği ve izleme tavsiyesini geri çevirdiği ifade edildi.

İlgini Çekebilir
Dries Mertens soyunma odasında çıldırdı!
Habere Git

İddia doğru mu? Deniz Çoban açıkladı

Eski hakemlerden Deniz Çoban, Galatasaray - Alanyaspor maçındaki VAR kayıtlarının ortaya çıktığı iddiası hakkında açıklama yaptı. Çoban, iddiaların doğru olmadığını ifade etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan hakem yorumcusu, "Sacha Boey’in kırmızı kartında, VAR’ın hakemi çağırdığı ama hakemin dikkate almadığı iddiası doğru değil. Herhangi bir çağrı olmamış." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler