Ali Rıza Dizdar'dan flaş sözler: "Tevfik Yamantürk'ün o algıyı ortadan kaldırması lazım"

10.08.2019 - 19:44 | Son Güncellenme: 10.08.2019 - 16:57

Ali Rıza Dizdar'dan flaş sözler: "Tevfik Yamantürk'ün o algıyı ortadan kaldırması lazım"

Beşiktaş Kulübü'nda geride bıraktığımız hafta yapılan Divan Kurulu Seçimi'nin yankıları devam ediyor. Divan Kurulu Üyesi ve Toplantı Divan Başkanı Ali Rıza Dizdar, Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in canlı yayın konuğu oldu. Dizdar, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ali Rıza Dizdar'ın açıklamaları şu şekilde:

Beşiktaş'taki Divan Seçimi demokratik bir ortamda geçti mi?

Divan Kurulu seçimi son derece demoktratik geçti. 3 aday vardı. Herhangi bir gerginlik olmadı. Zaten böyle bir şey olmasına fırsat vermezdik. Ufak tefek itirazlar oldu. O itirazlara da gerekli cevaplar verildi. 3 adayın da ortak noktası Beşiktaş sevgisiydi. O kazandı, bu kazandı değil. Beşiktaş kazanmalıydı. Atatürk ilkelerine bağlı, Beşiktaş'a uygun sporcuların yetişmesini isteyen, Cumhuriyet düşmanlarının kulüpte barınmasını sağlamayan bir yerdir Divan...

Adayların seçim günü tavırları nasıldı?

Ben ancak bağımsız olarak bir değerlendirme yapabilirim. Ben tarafsızlık ilkesini savunuyorum. Herkes geldi, oyunu son derece demoktratik olarak kullandı. Bir yönetim kurulu üyesi sandığa insanları taşıdığı sırada, "Oradan çekil. Ne hakkın var? Lütfen çekilin" dedim. Bir daha da gelmedi. Adaylardan bir tek Haluk Bey hiç kimseye bir şey demedi. Ama diğer adaylar birilerini sandığa taşıyordu. Ben de buna müsaade etmiyordum.

Seçim tarihinin 3 Ağustos olmasına yönelik eleştiriler için ne düşünüyor?

Tüzüğü ve kanunları iyi biliyorum. Yapılan seçimden sonra bir tarih koyulmuş. O tarih de 3 Ağustos'a geldi. Divan'dan arkadaşlar beni daha öncesinde arayıp, "Bu seçimi Eylül'de yapabilir miyiz? Ne dersin?" diye sormuşlardı. "Olmaz, çünkü iptal sebebidir dedim. Ben de olması gereken tarihte yapılmasını söyledim. 60 günlük süre içinde yapmak zorundaysan, o tarihte seçimi yapmak zorundasın.

Ali Rıza Dizdar'dan Yalçın Karadeniz açıklaması

Ben Yalçın Karadeniz'in seçilmesinin iptalini istemedim. Kongrenin süresinden evvel yapılması sebebiyle yenilenmesini istedim. Yoksa Yalçın Karadeniz'in kazandığını kimse inkar edemezdi. Ben yasa adamıyım. Hukuka da bağlıyım. Yaz sıcağında, herkes tatilde. Doğru. "6 ay içinde seçim yapılabilir" maddesi koydurulması iyi olurdu.

Tevfik Yamantürk'e yönelik eleştiriler

Divan Başkanı'nın sadece yönetimin hoşuna gidecek şeyler yapmaması lazım. Ortada böyle bir algı var. Tabi insanların algılamasına bağlı. Sayın Tevfik Yamantürk ve ekibini o algıyı ortadan kaldırması lazım. Sayın Yamantürk'ün bir çalışma tarzı var. Bir kurumda olunca diğer kurumlardaki insanlarla görüşüyor. İnsanları ayırmıyor.

Senin için hazırladığımız haberler