Ali Şafak Öztürk: "Rıza hoca, Antalyaspor tarihine adını yazdırdı"

08.10.2017 - 00:14 | Son Güncellenme: 08.10.2017 - 00:14

AJANSSPOR - Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk A Spor'a konuştu

Ajansspor'un açıklamalardan derledikleri şu şekilde:

"Geçen senede iyi başlangıç yapmamamıza rağmen, hatta bundan daha kötü bir başlangıç yapmamıza rağmen ligi 5. bitirdik. Ben yine aynısının olacağına inanıyorum. Alıştırma süreci yoğun geçiyor. Takımda bir şeyler yerine oturuyor. "

"Rıza hoca adını altın harflerle Antalyaspor tarihine yazdırdı"

"Rıza hoca Türkiye'de kendini kanıtlamış bir hoca. Bize de geçen sene rekor senemizdi. En fazla puan topladığımız seneydi Antalyaspor için. Adını altın harflerle Antalyaspor tarihine adını yazdırdı hocamız. Bizim gördüğümüz takımın ihtiyacı olan daha farklı bir hoca yönetici profili olduğuna kanaat getirdik. Çalışanlar futbolcularımız olduğu için onlarda da biraz profiller değişince onların profiline biraz daha uygun bir hoca gerekliliği gördük. Aksiyon aldık. Yoksa bu demek değil ki Rıza hoca kötü bir hoca ama ihtiyaçlarımız farklılaştı. Ondan dolayı bir değişikliğe gittik."

Samir Nasri, Manchester City'den kazandığından daha azını kazanıyor"

"Bir fırsat transferi oldu Samir Nasri gibi bir futbolcunun Antalyaspor'a gelmesi büyük bir olay. Antalyaspor'un sınıf atlaması içinde büyük bir olay. Baktığınızda Antalyaspor'un dünyada konuşulması bu tip şeylerin, özellikle bu tip oyuncuların çok büyük bir başarı bence. Aldığımız şartlarda uygun. Hem oyuncu Manchester City'de kazandığından daha azını kazanıyor."

"Anadolu kulüpleri biraz daha saygıyı hak ediyor"

"Anadolu kulüpleri genel anlamda biraz daha saygıyı hak ediyor bence. Bu saygının da gösterilmesi lazım. Herkes tarafından gösterilmesi lazım. Bir sindirilme çabası olmaması lazım ki ligimiz için Anadolu kulüplerimizin başarısı çok önemli. Bir başarı faktörüdür. Yabancı limitinin azalmasıtam tersi etki yapar. Bence daha da kötü yapar. Baktığınızda ligin kalitesi diye bir şey var. Ligin kalitesi yükseliyor. Bu her zaman oynayan burdaki yerli oyuncular için bir artıdır. Doğru kafa yapısında olurlarsa, kendileride biraz daha yatırım yaparlarsa, daha hazır olurlarsa bunlar hep artıdır. O zaman ilk 11'de oynayan oyuncularınız daha hak ederek ilk 11'de oynamış oluyor. Bence burada asıl sorunu gözardı etmememiz lazım. Asıl sorunda eğitimdir, sistemdir, organizasyondur, alt yapıdır. "

"Suçu başka yere atmamak lazım"

"Milli takımımız altın çağını Galatasaray UEFA kupasını kazandıktanbir kaç yıl sonrası olan süreçte. Öncesinde, sonrasında çok performans alamadığımız bir milli takım var. Sanki burda çok büyük performans vardı birden düştü gibi bir şeyde yok. Ayrıca bu yapılan yabancı limitinin yüksek olması, oynatabileceğiniz kadar yabancı oynatmak konusunda biraz sabırlı olmak lazım. Çünkü bunun meyvesini uzun bir süreç sonra yiyeceğiz. Yerli oyuncuları kazanma bakımından. Suçu başka yerlere atmamak lazım. Hata varsa bizim kendi içimizde bence. Kafa yapımımıza bakmamız lazım, sistemimize bakmamız lazım. Çünkü daha esnek yabancı kuralı olan ülkeler sizin milli takımınızdan daha başarılı oluyorlar." ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERMEDEN KULLANILAMAZ!

 

Senin için hazırladığımız haberler