Ali Şafak Öztürk’ten hakem isyanı! Futbola yatırımdan vazgeçilebilir

İsa Kethüda
25.02.2024 - 00:31 | Son Güncellenme: 25.02.2024 - 00:38

Trendyol 1. Lig’de oynanan Çorum FK – Bodrum FK mücadelesinin ardından karşılaşmanın hakemlerine karşı isyan bayrağı çekildi. Bodrum FK’nin yatırımcılarından Ali Şafak Öztürk, futbola yaptıkları yatırımlardan vazgeçebileceklerini açıkladı.

Ali Şafak Öztürk’ten hakem isyanı! Futbola yatırımdan vazgeçilebilir

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1. Lig’de 24’üncü hafta mücadeleleri devam ederken, haftanın önemli karşılaşmasında Çorum FK ile Bodrum FK karşı karşıya geldi. Ev sahibi Çorum FK, mücadeleyi penaltıdan kaydettikleri 2 golle kazanırken, mücadeleyi kaybeden Ege ekibinde karşılaşmanın hakemlerine karşı isyan bayrağı çekildi. 

2 penaltı pozisyonuna dikkat çekildi

Mücadelede 2 pozisyonda penaltı bekleyen Bodrum FK’nin yatırımcılarından Ali Şafak Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dikkat çekecek ifadelerde bulundu. Karşılaşmanın hakemlerini hedefine koyan Öztürk, Türk futboluna yaptıkları yatırımlardan vazgeçebileceklerini duyurdu. 

Öztürk: İsyan noktasına geldik

2.5 sene önce Bodrum FK’nin hisselerini aldıklarını hatırlatan Öztürk, bugüne kadar hiçbir hakem kararı sebebiyle açıklama yapmadıklarını ifade etti. Artık isyan noktasına geldiklerini belirten Öztürk, “Hisselerini 2,5 yıl önce satın aldığımız Bodrum FK da bu süre içerisinde her kulüp gibi canımızın bazı dönemler yanmasına rağmen, hakemler hakkında bir tane bile açıklama yapmadık! Ama bugünkü oynanan Çorum FK maçımızda verilmeyen 2 net penaltımız bizi isyan noktasına getirmiştir” sözlerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Büyükekşi'yi istifaya çağırdı!
Habere Git

Futboldan çekilme iması

Karşılaşmanın hakemlerine büyük tepki gösteren Öztürk, “Orta Hakem; Ayberk Demirbaş, VAR; Alper Çetin, AVAR; Kutluhan Bilgiç… Eğer bu ve bu tür hakemlerin Türk futbolu ile ilişkileri devam edecekse, bizim Öztürk ailesi olarak Türk futboluna yaptığımız yatırımları tekrar gözden geçireceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz!” ifadelerine yer verdi.

Kulüpten de açıklama geldi

Ali Şafak Öztürk’ün ardından Bodrum FK de yazılı bir açıklamaya imza attı. Ege temsilcisi, yaptığı açıklamada, “Bodrum FK yeni yapılanmasıyla Türk futbolunun örnek kulübü olmak için başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere hakemler ve futbolun tüm paydaşlarına saygılı bir tutum sergilemiştir. Bugüne kadar aleyhimize yapılan bariz hatalarda dahi tek bir açıklama veya eleştirimiz olmamıştır. İsyan noktasına neden geldiğimizin görüntülerini, başta 1. Ligde yarıştığımız iki il takımının birinden orta hakem, diğerinden var hakemi atayanlar ile futbolun değerli paydaşları ve Türk futbol kamuoyunun takdirine sunarız” sözlerine yer verdi. 

Büyük yatırımlar yapıldı

Bir dönem Antalyaspor’da da başkanlık görevini üstlenen Ali Şafak Öztürk, bugüne kadar futbola hem sponsorluk hem de kulüp yönetimi anlamında büyük katkılarda bulundu. Özellikle hissedar oldukları Opet ile sahibi olduğu Regnum Carya markalarıyla büyük sponsorluklar yapan ve organizasyonlara imza atan Öztürk, 2021 yılında istifa ettiği Antalyaspor’dan ayrılırken de yaklaşık 80 milyon Euro borcu üstlenmiş olmasıyla dikkat çekmişti.

İlgini Çekebilir
G.Saray'dan F.Bahçe'ye penaltı göndermesi: "Utanmazlar!"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler