Ali Şafak Öztürk'ten sert sözler: 'Eski kulüp başkanı menajer gibi...'

10.01.2018 - 17:36 | Son Güncellenme: 10.01.2018 - 17:36

Antalyaspor'un eski başkanı Ali Şafak Öztürk, görevinden ayrıldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Öne çıkan değerlendirmeler şu şekilde:

Antalyaspor süreci

“Antalya’da genel anlamda sıkıntı var. Doğru insanlara doğru değerler verilmiyor. 1.5 yıl görevde kaldım. Göreve başladığımız anda kilit bir yapının olduğunu gördük. Şu an daha fazla ama gelirler temlikliydi. 49 tane falan elimizde futbolcu vardı. Göreve geldiğimizde borç gelmeden önce 40 dendi, göreve başladık 60 dendi, 70 dendi sonra 89’a çıktı. Daha sonra bilmediğimiz borçlar da çıktı. 4 Milyon TL kur farkı, 20 Milyon TL davalık borç, 19 Milyon bilanço ücretleri, 12.5 milyon tl fazla futbolcuların gitmesi için verdiğimiz para, bir yıl öncesinden kalan oyunculara borçları için bizim dönemimize denk gelecek şekide yeni sözleşmeler yapılmış. Burada hesaplarda gözükmeyen gizli borçlar varda.

Kadroda Bir sürü oyuncu vardı, oyuncular gitmek istemiyordu. Enguene diye bir futbolcu vardı, 3 yıl anlaşması vardı 1.5 milyon euro. Oynama zorunluluğu olan sözleşmesi vardı. Onu göndermek için 450 bin euro verdik. Can Arat nerede, Ahmet Aras nerede, Kadir Bekmezci nerede? Bu oyunculardan kurtulmak için bizim ödediğimiz rakam 12.5 milyon TL.Borcun üzerine bu da eklendi. Kapılar kilitli, kredi çekmek zorunda kaldık. Önceki başkandan dolayı kredi vermek istemediler. Bazıları kefaleti küçümsüyor, 200 milyon TL kefalet verdik. Gültekin Gencer’in ne kadar kefaleti var? Opet’ten 5 milyon TL para aldım stadyum için. Regnum’dan 2.5 milyon TL verdim. Stat sponsorluğunu kulübe bıraktık satıp ekstra gelir kaynağı yaratabilir, ayrıca forma reklamımızı da çıkartabilirler. Daha iyi teklif gelirse o geliride ekstradan alabilirler. Başkanlığın döneminde maalesef Eski kulüp başkanı menajer gibi çalışıyordu.”

Yıldız oyuncular değerlendirmesi

“Herkes bir Nasri, Menez diye tutturmuş. Menez’e bonservis verdik, Nasri bedava geldi. Gültekin Gencer daha geçen gün birisine bu bizim transfer ettiğimiz futbolculardan ’10 milyon euro kazanırım.’ demiş. Menez 2 aylık alacağını bırakıp bonservis getirdi. Bir de Enguene örneği var. Menez ile Enguene arasında mali olarak fark yok ama Enguene nerede şimdi?  Menez ile Enguene’yi kıyaslar mısınız. Sürekli Eto’o ile uğraşıyoruz. Birileri bu adamın kafasını mı karıştırıyor? Nasri şu ana kadar alacaklarını alsa gidecek. 2 yıllık anlaşma ama fazlasını istemiyor.”

Öztürk: ‘Bırakmak zorundaydım…’

“Menajerlik komisyonu ortalama yüzde 10 oluyor, bunu düşürebilirsiniz de… 15 milyon TL 2015-2016 sezonunda menajerlik ücreti ödenmiş. Ömer Şişmanoglu için yüzde 45 menajerlik ücreti ödenmiş. Buradaki niyet ne? Bu para nereye gidiyor? Futbolcudan 10 bin euro kırmızı kart cezası kesiliyor, futbolcu ‘Maaşımdan kesin.’ diyor, eski yönetim ‘Nakit ver’ diyor. Bunun anlamı ne? Bizim dönemimizde Menajer ödemesi olarak söyletinler çıkartıyorlar. Bu sezon yaptığımız menajer ödemesi 2.8 milyon TL. Biz kendimiz kulübe 1.5 yılda 10 milyon TL verdik. Görevi zamansız bıraktım, içim rahat değil ama bırakmak zorundaydım. Sürekli cebimizden para harcamak zorunda kaldık. Geldiğimizde söylenen borç rakamı çok farklı çıktı. Ailemin riski her geçen gün artıyordu. Gelir kaynakları yaratılamadı. Daha önce de görevi 2-3 kez bırakmak istediğimiz dile getirmiştik ama devam edin dendi. Biz de bu sezona öyle başladık. Ancak geçmişten gelen 200 milyon liralık riski üzerimize almıştık daha da almak zorundaydık. Ailemin riskini daha da arttıramazdım. Bende görevi bıraktım”

Eski Başkan Ali Şafak Öztürk’ün konuşması sık sık alkışlarla kesildiği görüldü.

Senin için hazırladığımız haberler