Ali Sami Yen anıldı, Seba unutulmadı!

13.10.2017 - 13:19 | Son Güncellenme: 13.10.2017 - 13:19

Galatasaray Kulübünün kurucusu Ali Sami Yen, 112. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde mezarı başında anıldı.

Ali Sami Yen'in Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya ile 1905 GSYİAD Başkanı Metin Öztürk katıldı.

Törenin ardından Özbek ve beraberindekiler, aynı mezarlıkta bulunan Beşiktaş Kulübünün efsane başkanı Süleyman Seba'nın kabrini de ziyaret etti.

Dursun Özbek, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kulübün 112. yılını kutladıklarını dile getirerek, "Bu şekilde büyüklerimizi devamlı hatırlamak çok önemli. Başta Ali Sami Yen Bey olmak üzere bu kulübü kuranlara çok teşekkür ediyorum. Bizim görevimiz onların bıraktığı emaneti en iyi şekilde temsil etmektir. Görevimiz bir dünya markası olan kulübü daha yukarılara taşımak. Tekrar Ali Sami Yen Bey ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum, ruhları şad olsun." diye konuştu.

Özbek, kabrini ziyaret ettiklerini Süleyman Seba'nın Türk futboluna büyük hizmetler ettiğini belirterek, "Buraya kadar gelmişken onu ziyaret etmemek mümkün değil. Türk futboluna ve Türkiye'ye katkı verenleri hatırlamak bizim görevimiz." ifadelerini kullandı.

Kuruluş yılı etkinlikleri yarın tamamlanacak

Sarı-kırmızılı kulübün 112. kuruluş yılı etkinlikleri, yarın Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilecek törenle tamamlanacak.

Lisedeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak olan etkinlikler kapsamında, en kıdemli üye yaş kütüğüne plaket çakacak. Törende 50 yılını dolduran divan üyelerine berat ile madalyaları verilecek, kazanılan ödül ve kupaların takdimi, ardından da müzeye teslimi gerçekleştirilecek. Son bölümde ise geleneksel Galatasaray pilavı yenilecek.

Senin için hazırladığımız haberler