Ali Şen: Aziz Yıldrım’ın bu borçları karşılaması lazım

25.07.2018 - 09:02 | Son Güncellenme: 25.07.2018 - 12:02

Ben hayatımın hiçbir anında karamsarlık nedir tanımadım” diyen Mustafa Kemal Atatürk gibi karamsarlığı hayatından çıkarmış bir isim Ali Şen. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış, enerjisi ve güler yüzüyle hafızalara kazınan Şen’e Korkusuz gazetesi konuk oldu. Korkusuz sordu, efsane başkan anlattı.

Ali Şen: Aziz Yıldrım’ın bu borçları karşılaması lazım

“Ali Şen Başkan Fenerbahçe Şampiyon” sloganı günümüzde, “Ali Koç Başkan Fenerbahçe Şampiyon” olarak söyleniyor.

Bunun patenti bende yok. Jenerasyon değiştiği halde taraftar hâlâ bu sloganı söylüyor. Ali Koç'a da çok yakıştı. Bu sloganın sahibi ben değil Fenerbahçe taraftarıdır. Allah'tan sonra bana hayat veren Fenerbahçe ve taraftarıdır.

1927 yılında Fenerbahçe-Galatasaray maçı yarıda kalmış ve Atatürk adaleti sağlamıştı. Sizin anekdotlarınızla bunu bize biraz anlatır mısınız?

1927 yılında Fenerbahçe-Galatasaray maç yapıyor, maçta kavga çıkıyor ve maç yarıda kalıyor. Maç yarıda kalınca Mustafa Kemal Atatürk, o akşam Dolmabahçe'ye yöneticileri davet ediyor. 3 Galatasaraylı, 2 Fenerbahçeli geliyor. Atatürk diyor ki; “Burada 3 Galatasaraylı, 2 Fenerbahçeli var. Bir de ben varım Fenerbahçeli.. 3 -3 berabereyiz

Sayın Ali Koç'un başkan olması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Daha öğrenciyken Ali Koç'un, rahmetli Mustafa Koç'un Fenerbahçe'nin başkanı olması gerektiğini söylemiştim. Ali Koç'un başkan oluşu, yalnız Fenerbahçe için değil, Türk sporu için de büyük bir şans. Fenerbahçe'de reform yapmak istiyor. Taraftarlar Koç'a inanıyor. Kombine biletlerinin daha şimdiden rekor kırması bu yüzden. Ali Koç'la birlikte şampiyonlukların geleceğine eminim.

Sizce Aziz Yıldırım'ın hataları ve Ali Koç'un kongrede yapılan seçimde büyük fark atmasının sebebi neydi?

Aziz Yıldırım böyle gitmemeliydi. İsterdim ki Aziz Yıldırım, “Kongrede adayım Ali Koç'tur” desin. Hatta, “Türkiye'deki en uzun limuzini alalım, Aziz Yıldırım da eşiyle gelsin, taraftarlar ve kongre üyeleriyle başkanı stattan  alkışlarla uğurlayalım. Hiç olmayan bir ağırlama, uğurlama yapalım” demiştim. 20 yıl başkanlık yapmış birinin %77 oyla mağlup olması hoş olmadı. Aziz Yıldırım'a üzüldüm. Ama kendisi yaptı bu durumu. Aziz Yıldırım her şeye rağmen Fenerbahçe'de iyi işler yaptı, benden daha iyi işler yaptı.

“Fenerbahçe'de 20 yıl başkanlık yapmış Aziz Yıldırım'ın bu borçları karşılaması lazım. Kongrede farklı kaybetmesi hoş olmadı. Onun adına üzüldüm ama kendisi yaptı bu durumu. Ali Koç reform yapmaya çalışıyor ve taraftar da ona inanıyor”

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayaliniz Ali Koç'un başkanlığında gerçekleşir mi?

Bu hayalim gerçekleşecek. 3. havalimanını büyük olsun diye yaptılar. Fenerbahçeliler sığmaz çünkü, küçük havaalanına. Onun için, biz büyük havalimanına giderek karşılayacağız Fenerbahçe'yi. Ali Koç'un başkanlığında bu olacak inşallah.

Ali Şen için Fenerbahçe ne ifade ediyor?

Fenerbahçe Türk sporunun lokomotifi. Arkada vagonlar. Lokomotif ise Fenerbahçe. Hiç kimse buna darılmasın. Aziz Yıldırım bizden görevi devraldığında, şampiyonlukta Galatasaray'ın 13-11 önündeydik. Bugün ise Galatasaray şampiyonlukta bizden iki fazla. İlk defa tarihte bir kulüp Fenerbahçe'yi şampiyonlukta iki defa üst üste geçiyor. Bu da Galatasaray. Bu durumu bizim taraftar hiç sevmez. Yeni dönemde Fenerbahçe'nin başarılı olacağına inanıyorum. (Korkusuz)

Senin için hazırladığımız haberler