Ali Şen: Fenerbahçe'de görülmeyen bir bedeli Ali Koç verecektir

15.02.2018 - 15:07 | Son Güncellenme: 15.02.2018 - 15:07

Ali Şen: Fenerbahçe'de görülmeyen bir bedeli Ali Koç verecektir

Fenerbahçe'nin eski başkanlarında Ali Şen, yaklaşan kongre öncesi önemli açıklamalar yaptı. Aziz Yıldırım, Ali Koç ve Fenerbahçe'nin durumu hakkında Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Ali Şen şunları ifade etti: 

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanı olarak 20.yılını doldurdu

"Tam 20 yıl evvel Aziz Yıldırım başkanlığa talip olduğunda mevcut başkan bendim. Ben başkan olmayacağımı söylemiştim. Aziz Yıldırım, ben başkanlığa adaylığımı yeniden koymazsam aday olacağını açıklamıştı. 15 Şubat 1998 Pazar günü Aziz Yıldırım'ı destekleyen tüm delegeler geldi. Vefa Küçük büyük bir çaba sarf etmedi. mevcut yönetimin devamı olarak görülüyordu. Vefa Küçük bir oy ile kaybetti. Fakat liste olarak Vefa Küçük listesi kazandı. Fenerbahçe'de tüzük farklıdır"

"Tuhaf bir durum oluştu. Başkan Aziz Yıldırım ancak yönetim kurulu Vefa Küçük tarafından hazırlanan listeydi. Hepsi iyi Fenerbahçelidir ve devam ettiler. 5 ay sonra olağan üstü kongre oldu ve sadece yönetim kurulu seçildi. Daha sonra 12 kez seçim oldu. Rahmetli Şadan Kalkavan listesi daha iyiydi. Mehmet Ali Aydınlar'ın listesi daha iyiydi ancak başkan kazandı. Dünya üzerinde böyle bir başarı yok"

'Ali Koç'un aday olması şanstır'

"2-3 Haziran 2018 tarihinde Fenerbahçe'de yapılacak kongreden sadece biz değil Dünya bahsedecektir. Bir spor kulübünün seçim sürecini örneğin Peru'daki adam da duyacaktır. Aziz Yıldırım 20 yıl başkan olması değil Ali Koç'un aday olması şanstır."

"Ali Koç'un aday olması bir şanstır, Türkiye için şanstır. Türkiye'deki en iyi holding'in sahiplerinden biri ama çok büyük Fenerbahçelidir. Belli bir aileden paranın sorulmayacağı bir üye gelsin ve başkan olsun istedim daha önce. Bu durum bütün dünya spor basının ilgisini çekecektir. Sadece bu olay, bu ilgi ve alaka çok önemli"

'Aziz Yıldırım çıkıp benim adayım da Ali Koç derse heykelini dikeriz'

"Aziz Yıldırım adaylığını beyan etmedi. Henüz adaylığını açıklamadı. Madem ki taraftarlar hatta Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonsporlular bile Ali Koç'un başkanlığını bir arzu gibi savunuyor, o zaman Aziz Yıldırım basın toplantısı yapsın yanına Ali Koç'u alsın. Uğruna 1 yıl hapis yattığım taraftarlar artık istemiyorsa benimde adayım Ali Koç desin. İlelebet büyük başkan sıfatını gönlünde taşır."

"Böyle olursa Aziz Yıldırım'a da güzel bir heykel yaparız. Aziz Yıldırım öneml işler yaptı. Stadı yaparken beni çağırmıştı yağmur yağıyordu ve merdivenlerden koşa koşa inip çıkıyordu inanılmaz heyecanla bana stadı göstermişti. Öyle Fenerbahçelidir"

'Yıldırım istifa tezahüratları beni fazlasıyla üzüyor'

"Yıldırım istifa tezahüratları beni fazlasıyla üzüyor. Bu tezahüratlar kırıcı. Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı olduğu için üzülüyorum. Aziz Yıldırım da bunu hakketmiyor ayrıca. Herkes son güne kadar Aziz Yıldırım'ı kırmasın. Fakat kendisinden şunu rica ediyorum.  Sayın başkan Ali Koç ile 5 yıl çalıştı. Ali Koç'un nasıl biri olduğunu kendisi biliyor. Yargıtay kararı netleştikten sonra Ali Koç'u işaret etmişti. Şimdi ne oldu bilemiyorum. Arka planda ne yattığını bilsemde söylemezdim. Fenerbahçe'nin iç işleri."

'Başkan kendini Avrupalı'ya söylerse başarılı derler ama Türkiye'de...'

"Başkan çıksa Avrupalı'ya şöyle açıklasa, 20 yıldır başkan 6 kez şampiyon olduk. Basketbolda Avrupa şampiyonu olduk. Amatör şubelerde 8-9 kez şampiyon oldu. Biz bu tesisleri yaptık. Gerçekten önemli tesisler yaptık, o zaman Avrupalı bunu başarılı der."

"Türkiye'de 19 kez şampiyon oldum derse taraftar neden 20 kez şampiyon olmadın der. Fenerbahçeliler başkanlarına innaılmaz saygılı davranırlar. Tek aday ile gidelim sayın başkan istirahat etsin"

'Fenerbahçe'de görülmeyen bir bedeli Ali Koç verecektir'

"Kimse kongre üyelerinin önünde kesin kazanırım diyemez. Genel kurul oylarına da ipotek konamaz. Fenerbahçe ve diğer spor kulüplerinden para önemlidir. Ali Koç'a para sorulmayacağını bilirim. Geçen hafta 'Büyük Kulüp' içinde bir konuşma yaptı. Fenerbahçe'ye büyük sermaye koyacağım dedi. Bazı insanlara göre 100 milyon çok kimi insana  göre değildir. Şunu söyleyeyim Fenerbahçe'de görülmeyen bir bedeli Ali Koç verecektir. Ağanın eli tutulmaz. Fenerbahçe'nin ne kadar paraya ihtiyacı olursa koyacaktır."

'Tek liste ile girilmesi taraftarıyım'

"Fenerbahçe başkanı öncelikle zeki olacak, Dünyayı bilecek, Türkiye'de basın ve taraftarın nasıl olduğunu bilecek bir zahmet cebinde de para olacak. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'da zekası istediğin kadar var. Fenerbahçeliliğini ispat etmiş iki isim. Ben keyifli bir kongre olabileceğini düşünüyorum ama yine de tek liste ile girilmesi taraftarıyım"

"Metin Şen zaten altyapıda başkan idi. Ali Koç ile yakın arkadaşlığı var. Aziz Yıldırım ile tanıştığını da biliyorum. Yönetim kurulunda görev almak önemli ama başkanlığın inanılmaz büyük bir sorumluluğu var"

'Aykut Kocaman'ı zamanında göndermekle hata yapmışız galiba. Aykut'u beğenen biriyim'

"Aykut Kocaman son açıklamaları ile falcılık yapmış. Aykut'un bakalım falcılığı, antrenörlüğü gibi iyi mi? Başakşehir karşısında kazanılan 2-0'lık galibiyette tamamı hocanın taktik başarısı. Arda Turan'ın adam kovalamayacağını düşünüp oradan ilerledi. Aykut Kocaman'ı zamanın göndermekle hata yapmışız galiba. Aykut'u beğenen biriyim. Fenerbahçe'nin ikinci kez yerli antrenörle şampiyon olacağını düşünüyorum. Tudor varken Galatasaray'ın puanları suni demişti. Galatasaray konusunda dedikleri de doğru çıktı."

"Oğuz Çetin'i daha önce başkan iken eve çağırdım. Sen kaptasın, imparator diyorlar senin için dedim. Şimdi şampiyon olacağız ve çok çalışacağız demiştim. Beni arayan, saygılı, terbiyeli, düzgün benim aradığım vasıflara sahip bir isimdir"

Senin için hazırladığımız haberler