Ali Şen'den olay açıklamalar: 'Fenerbahçe'nin dua etmesi lazım'

21.03.2018 - 14:36 | Son Güncellenme: 21.03.2018 - 14:36

Ali Şen'den olay açıklamalar: 'Fenerbahçe'nin dua etmesi lazım'

Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Ali Şen, spor gündemine yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Fenerbahçeli futbolcuları derbide telaşlı gördüm"

Beklediğim gibi bir derbi olmadı. Son 19 yılda Kadıköy’de Galatasaray’ın galibiyeti yok. Bu maçta galibiyete ihtiyacımız vardı. Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Olmadı. 6 puanlık bir maçtı. Başakşehir – Beşiktaş maçı da vardı. Beraberlik yerine Fenerbahçe’nin galibiyeti olsaydı daha farklı olurdu.

Bülent Yıldırım, derbi maçı nasıl yönetti?

Derbinin hakemi Bülent Yıldırım maçı iyi yönetemedi. Çeşitli pozisyonlar vardı. Hem aleyhimize ve lehimize hataları oldu. 

"Birlikte oturup basın toplantısı düzenleyebilmeliler"

Aziz Yıldırım’ın Ali Koç'a yönelik o açıklamasını okuyup hemen unutmak lazım. Ali Koç, Fenerbahçe’yi birleştiren bir Fenerbahçeli. Aziz Yıldırım’ın kızgınlık haline denk gelmiş demek ki. 20 yılda iyi işler de yaptı, hataları da oldu. Aziz Yıldırım’a tavsiyelerde bulunuyorum halen.

"Bana taraftarlar kaşını bile kaldırmamıştı"

Kongre üyelerinin gözünden de hiçbir şey kaçmaz. Altay maçına başkan olarak gittiğim son maçta taraftarlar ayağa kalktı ve hep birlikte, ”Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek…” dediler.

"Nasıl dayanıyorlar bilmiyorum"

Ali Koç’un seçimi kazandığını düşünün. Aziz Yıldırım’ın evine giderkenki psikolojisini düşünün. Bugün basın toplantısı yapsalar, kongreye birlikte girseler son derece güzel olur. Fenerbahçe’nin iyi bir kongre yapması lazım. Fenerbahçe’de önceki dönemlerde çok kavgalı kongreler gördük.

"Futbolcular kimsenin değil, Fenerbahçe'nin futbolcusudur"

Yerli ya da yabancı fark etmez. Futbolcular kongreden etkilenir. Futbolcular da seçimi takip ediyor. Fenerbahçe forması giyen futbolcu, sadece kulübün futbolcusudur. Kimsenin futbolcusu değildir.

"Fenerbahçe, Alex'ten büyük oyuncuları da gördü"

Önce kulübün büyüklüğü önemlidir. Alex iyi bir futbolcuydu. Fenerbahçe’ye büyük hizmetler verdi. Alex’i böyle bir maçta kim getirdiyse iyi yapmadı. Parma’da yapamamıştı hatırlayın. Onu Fenerbahçe buldu, getirdi. Alex hizmet etti, parasını aldı. Bu kulüp sadece Alex’i mi gördü? Ona heykel bile yaptılar.

Ali Şen'den Fikret Orman'a tavsiyeler

Fikret Orman, en zor anlarda inanılmaz çabalar gösterdi. Kulübün mali yapısını düzeltmek için uğraştı. Bütün maçları dışarıda oynayarak şampiyon olmuşlardı. Arka arkaya şampiyonluklar yaşadılar. Adını şimdiden Beşiktaş tarihine yazdırdı. Kulüpler Birliği Vakfı’nda da Türk futboluna hizmetlerde bulunacaktır. 

"Her il kendi Ali Koç'unu bulmalı"

Türk futbolu adına Ali Koç bir şanstır. 81 ilin de mutlaka bir Ali Koç’u vardır. Bugün Türk gencini spora yönlendirmek lazım. Cumhurbaşkanımız mesela spora önem veriyor. Fakat statlar boş. 

Alex ille de Türkiye’ye gelecekse Aziz Yıldırım ile yan yana oturabilmeliydi. Onun dışında gelmesinin hiçbir anlamı yok. Önce Fenerbahçe diyorum.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Şen’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Her derbi maçta stres olur. Galatasaray farkı daha evvel açmıştı. Fenerbahçeli futbolcuları telaşlı gördüm. İki tarafın kadrosu iyi, tecrübeli antrenörleri var. Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye oranla fikstür avantajı var. Fenerbahçe’nin her maçı kazanıp, rakipler kaybetsin diye dua etmesi lazım.

Bunca yıllık bir hakem, gözünün önündeki pozisyonları süzemedi. Görmemezlikten mi geldi anlamıyorum. Hoş olmadı bu tarz bir yönetimi.

Statların doldurulması lazım. Bunların yapılması ve tüzüklerin değiştirilmesi gerek. Bahsettiğim yönetim tarzıyla mali darlıklar da aşılabilir. Bir model geliştirilmeli. Bahsettiğim sistemde amatör branşlarda bile 8-9 şampiyonluk elde edebilirsiniz.

Yıllardır söylediğim bir şey var. Spor kulüpleri dernekler kanununa tabii. Kulüpler Yasası çıkmıyor. Spor kulüpleri bölünsün. Mesela; Fenerbahçe Futbol Kulübü A.Ş olsun. Şubelerin bütçesi ayrı olsun.

Alex de Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü unutmasın. Ama Alex’ten büyük futbolcu yok muydu Fenerbahçe’de? Fikret ağabeylerden tutun, Lefter, Can Bartu, Cemil Turan, Rıdvan Dilmen, Müjdat Yetkiner, Cem, Alparslan… Bunlar Alex’ten daha mı küçük futbolcuydu? Yabancı diyorsan Ortega da geldi.

Yıllar önce Okocha mesela; ben gideceğim zaman gideriz dediler. Biz kalamayız dediler. Ben, “Siz benim değil, Fenerbahçe’nin futbolcususunuz” demiştim. Böyle olmalı. Gerçi daha sonra rekor paraya gitmişti. O dönem Aziz Yıldırım’a miras gibi, bir hediyemiz olmuştu.

Fenerbahçe büyük bir camia. Güç kantarına çıktıklarında, Fenerbahçeliler başkan adaylarına iltifat gösterir ve başkan seçer. Yıllardır Aziz Yıldırım’a iltifatta bulundular, şimdi de git diyorlar. Hem hizmet ediyorsun hem de tepki görüyorsun. Nasıl dayanıyorlar bilmiyorum.

Dünyanın en büyük korosuydu. Öyle bir şey daha tekrarlanmadı. Fenerbahçeli taraftarlar, başkanlarına istifa protestosuna gitmek için bir karar vermeli, o kararı da verdiler. 

Fenerbahçe – Galatasaray derbisi, sarı-lacivertlilerdeki kongre süreci, Alex konusu ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman hakkında konuşan Ali Şen, kulüplere de çağrıda bulundu.

Madem ki taraftar, “Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon” dedi, tavır ortaya koydu. Ali Koç, Yıldırım ile de çalıştı. Birlikte oturup basın toplantısı da yapabilirler. Benim de adayım Ali Koç. Aziz Yıldırım ve Ali Koç’u yan yana gören Fenerbahçeliler adına unutulmaz bir an olur, duygulanır, ağlardı. Bu yolda birleşmelerini gören insanlar için iyi olurdu, dünya tarihine geçerdi.

Tavsiyem her il, kendini Ali Koç’unu bulsun. Böylece, 2023 yılına kadar Avrupa’da çeşitli branşlarda Türk sporu adına büyük hizmetler verilmiş ve şampiyonluklar kazanılmış olur.

Büyük kulüplerin taraftarları kendi başkanlarına istifa diye bağırdılar. Hiçbir taraftar bana kaşını bile kaldırmadı. Ben de 20 sene kalsaydım, 10 ya da 15. yıllarda protestolara maruz kalabilirdim.

Bütçeler ve yönetim kurulları ayrı olsun. Bu önemli bir konu. Bunu çok arzu ediyorum. Türk futbolu adına bu önemli bir hizmet olabilir. Bunu Fikret Orman yapabilir.

Fenerbahçe'de büyük endişe

Liglerde milli aralara girildi. Futbolcular, hazırlık maçları için ülkelerine dağıldı.
Daha önce milli takımlardan birçok oyuncusu sakat dönen Aykut Kocaman, aynı senaryonun tekrarlanmasından endişe ediyor.

Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk

Özellikle Hasan Ali ve Mehmet Topal son dönemde en çok yorulan oyunculardan. Bu ikili A Milli Takım’a çağırılmıştı.

 
Dün de Alper, hastalanan Emre Mor’un yerine kadroya dahil edildi.
Türkiye, hazırlık maçlarında cuma günü İrlanda, salı günü ise Karadağ ile karşı karşıya gelecek.

Carlos Kameni (Kamerun)

Tecrübeli file bekçisi, uzun bir aradan sonra milli takıma davet edildi. Kamerun, pazar günü Kuveyt ile deplasmanda görev kozlarını paylaşacak.
Ülke basınına göre Kameni, takıma ağabeylik yapması için davet edildi ve maçta yedek beklemesi muhtemel.

Nabil Dirar (Fas)

Başarılı futbolcu milli takımıyla cuma günü Sırbistan karşısına çıkacak.
Maç İtalya’nın Torino kentinde oynanacak.
Fas ardından 27 Mart Salı günü Özbekistan’ı ağırlayacak.

Roman Neustadter (Rusya)

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Rusya’da Neustadter, hazırlık maçlarında kendisini göstermek istiyor.
Başarılı savunmacı milli formayla önce cuma günü Brezilya karşısında ter dökecek, ardından salı günü Fransa önünde sahaya çıkacak.

 

Martin Skrtel (Slovakya)

Durumu en sıkıntılı isimlerin başında tecrübeli savunmacı geliyor. Skrtel’in dizinde sakatlığı bulunuyor ve bu nedenle zaman zaman dinlendiriliyor.
Başarılı oyuncu, ülkesiyle birlikte Tayland’da düzenlenecek olan Kral Kupası turnuvasına katılacak.
Slovakya, Birleşik Arap Emirlikleri’ni yenerse, Tayland-Gabon maçının kazananıyla karşılaşacak.

 

Mauricio İsla (Şili)

Şili, hazırlık maçları için Avrupa’ya geliyor.
Bunun anlamı, İsla’nın uzun bir yolculuk yapmayacak olması.
Güney Amerika ekibi cumartesi günü İsveç’le maç oynadıktan sonra salı günü Danimarka karşısına çıkacak.
İsla’nın iki maçta da forma giymesi bekleniyor.

Eljif Elmas (Makedonya)

Genç futbolcu, belindeki ağrılar nedeniyle son dönemde bazı idmanları kaçırdı.
Eljif, milli takıma gitse de forma giyip giymeyeceği belli değil.

Sarı-Lacivertliler, 18 yaşındaki futbolcunun Finlandiya ve Azerbaycan karşısında sahaya çıkması halinde sakatlığının ciddileşmesinden endişe ediyor.

(Fanatik)

İşte devlerin kalan maçları! Galatasaray - Fenerbahçe - Beşiktaş ve Başakşehir

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir'in Süper Lig'de kalan maçları...

27. HAFTA Galatasaray - Trabzonspor
 
28. HAFTA Gençlerbirliği - Galatasaray
 
29. HAFTA Galatasaray - Başakşehir
 
30. HAFTA Aytemiz Alanyaspor - Galatasaray
 
31. HAFTA Galatasaray - Beşiktaş
 
32. HAFTA Akhisarspor - Galatasaray​
 
33. HAFTA Galatasaray - Malatyaspor
 
34. HAFTA Göztepe - Galatasaray
 
27. HAFTA Beşiktaş - Alanyaspor
 
28. HAFTA Beşiktaş - Göztepe
 
29. HAFTA Akhisarspor - Beşiktaş
 
30. HAFTA Beşiktaş - Malatyaspor
 
31. HAFTA Galatasaray - Beşiktaş
 
32. HAFTA Beşiktaş - Kayserispor
 
 33. HAFTA Osmanlıspor - Beşiktaş

 
34. HAFTA Beşiktaş - Sivasspor
 
27. HAFTA Kayserispor - Fenerbahçe
 
28. HAFTA Fenerbahçe - Osmanlıspor
 
29. HAFTA Sivasspor - Fenerbahçe
 
30. HAFTA Fenerbahçe - Antalyaspor
 
31. HAFTA Kasımpaşa - Fenerbahçe
 
32. HAFTA Fenerbahçe - Bursaspor
 
33. HAFTA Karabükspor - Fenerbahçe
 

34. HAFTA Fenerbahçe - Konyaspor 

(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler