Şanlıurfaspor'da yeni teknik direktör Serdar Bozkurt oldu

Orhan Gülek
30.12.2021 - 22:03 | Son Güncellenme: 30.12.2021 - 22:10

Son dakika spor haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Şanlıurfaspor'da yeni teknik direktör Serdar Bozkurt oldu.

Şanlıurfaspor'da yeni teknik direktör Serdar Bozkurt oldu

AJANSSPOR-HABER

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden  Şanlıurfaspor'da teknik direktör Ali Tandoğan'ın görevden alınmasının ardından yeni teknik adam belli oldu.

Şanlıurfaspor, sezon başında yollarını ayırdığı teknik direktör Serdar Bozkurt ile tekrardan anlaştı.

Ali Tandoğan, 6 haftalık süreçte galibiyet ile tanışamamıştı

Sezon başında Şanlıurfaspor'da Serdar Bozkurt ile yolların ayrılmasından sonra 6 hafta önce takımın başına getirilen teknik direktör Ali Tandoğan, 6 haftalık süreçte galibiyet ile tanışamamıştı. Nazilli mağlubiyetinden sonra taraftarlar Ali Tandoğan'ı istifaya davet etti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Tandoğan ile masaya oturan Şanlıurfaspor yönetimi, yol ayrımına gittiği öğrenildi.

Ali Tandoğan: "Zamanla bizim neleri doğru yaptığımızı herkes anlayacaktır"

Çıktığı son 6 maçta galibiyet alamayan Sarı-Yeşilli ekiple yollarını ayıran Tandoğan, ayrılığın ardından yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;  “Bugün resmi olarak ayrıldık. Bazı şeyleri yazmak, çizmek, konuşmak, mazeret üretmek bize yakışmayacağı için her şeyi içimize atarak ayrılıyorum. Bize gerçek sevgisini gösteren samimi Urfaspor taraftarlarına teşekkür ederim. Zamanla bizim neleri doğru yaptığımızı herkes anlayacaktır. Tüm samimiyetim ile başarılar diliyorum oyunculara. Ayrıca tanıştığım değerli yöneticilere sevgilerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan yeni teknik direktör Serdar Bozkurt ile ilgili kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüz Teknik Direktör Serdar Bozkurt ile anlaşmaya varmıştır. Teknik Direktörümüz Serdar Bozkurt; 1 Ocak 2022 tarihinde kampımıza katılarak göreve başlayacaktır. Tüm Şanlıurfaspor camiamıza ve Teknik Direktörümüz Serdar Bozkurt'a hayırlı olmasını dileriz."

Serdar Bozkurt'un kariyeri

28 Nisan 1977'de Gaziantep'de dünyaya gelen Serdar Bozkurt, 43 yaşındadır. Profesyonel futbolculuk kariyeri oldukça kısıtlı olan Serdar Bozkurt, 2008 yılında Ankara Demirspor'da yardımcı antrenörlük ile antrenör kariyerine başladı. 

2014'de Ankara Demirspor'un başına teknik direktör olarak geçen Bozkurt, 37 maçta takımının başında görev aldı ve 1.81 puan ortalamasına sahip oldu.

Teknik adamlık kariyerinin en yüksek puan ortalamalarından birini ise 2.06 ile Sivas Belediye'nin başında çıktığı 31 maçta yakaladı. Serdar Bozkurt, son olarak Bandırmaspor'da görev yaptı.Bandırmaspor ile şampiyonluk yaşayan genç hoca, 27 lig maçında 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 2,11 puan ortalaması yakaladı.

Serdar Bozkurt 1.Lig'e çıkan Bandırmaspor başında ise 6 maç kalabildi. 1 galibiyet 2 beraberlik ve 3 yenilgi alan Serdar hocayla Bandırmaspor yönetimi yollarını ayırdı.

Son olarak Sakaryaspor'da görev alan Serdar Bozkurt, Mayıs ayında Kocaelispor ile oynadıkları final maçındaki oyunun ve skorun üzüntüsü ile mahcubiyetini yaşadığını belirterek, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler