Ali Tandoğan: "Türkiye'de fatura hep teknik adamlara çıkıyor"

29.12.2018 - 17:39 | Son Güncellenme: 29.12.2018 - 20:39

Ali Tandoğan: "Türkiye'de fatura hep teknik adamlara çıkıyor"

Futbolculuk döneminde Denizlispor, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Bursaspor gibi takımların formasını terleten, şu anda ise Şanlıurfaspor'un teknik direktörlüğünü üstlenen Ali Tandoğan, sporun gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Tandoğan, "Türkiye'de fatura hep teknik adamlara çıkıyor" diye konuştu.

Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Ali Tandoğan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Borçlanma konusunun çözülmesi lazım"

Mali yapıların geldiği nokta ortada. Türk futbolunun ileriye gidebilmesi için borçlanma konusunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor. Bu yapılırken de bunun denetlenmesi önemli. Yöneticilerin borçlardan sorumlu tutulması doğru bir adım olur. Çünkü; gerçekten de ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Sadece Süper Lig'de değil, alt liglerde de ciddi sıkıntılar var. 

Ligin ilk yarısı için ne düşünüyor?

Fenerbahçe'nin durumu çokça konuşuluyor. Yeni bir başkan ve yeni bir teknik direktör var. Şu an beklentinin altında bir Fenerbahçe olduğunu görüyoruz. Neler olacağını ikinci yarıda göreceği.z Futbolda yaşanan agresiflikler de takımların istediği noktaya gelmesini engelledi. Örnek olarak; Galatasaray ciddi cezalar aldı. Bu onları etkiledi. Başakşehir ise benim beklediğim gibi. Açıkçası sürprizlere açık bir lig görüyoruz. Yeni Malatyaspor'un ligin ilk yarısındaki çıkışı önemli diye düşünüyorum.

"Başakşehir, yapacağı transferlerle şampiyonluk adayı"

Transfer konusu önemli. Fenerbahçe bir yapılanma içinde. Herkes taşın altına elini sokacaktır. Bazı kulüplerin çok fazla transfer yapacağını düşünmüyorum. Kasımpaşa ve Başakşehir'in transferler yapacağını düşünüyorum. Başakşehir bence yapacağı transferlerle şampiyonluk adayı.

"Beşiktaş'ta kadro kalitesinde düşüşler var"

Şenol Güneş'in karakterini, oyun yapısını en iyi bilen, Beşiktaş yönetimi ve taraftarıdır. Genel bir resme baktığımızda; 2 şampiyonluk yaşanmış, Şampiyonlar Ligi'nde başarı elde edilmiş. Her sene şampiyon olacaksınız diye bir kanun da yok. Arkanızda bekleyen rakipler var. Beşiktaş'ta kadro kalitesinde düşüşler olduğu fikrindeyim. Fotoğrafın bütünü önemli.

"Sorumluluk sadece Şenol Güneş'te değil"

Beşiktaş'ta takımın yaş oranı artmaya başladı. Futbol temposunu kaldıramayan bir görüntü ortaya çıktı. Genç oyuncular monte edilmeye çalışıldı ama sonuçlar gelmedi. Türkiye'de fatura teknik adamlara çıkıyor. Sorumluluk sadece Şenol Güneş'in üzerinde olmamalı. Şenol Güneş saygı duyulması gereken bir hoca.

"Oyuncuların birçoğu kulübü TFF'ye şikayet etmişti"

Şanlıurfaspor'da iyi bir çıkış yakaladık. Biz göreve yeni geldiğimizde oyuncular mental olarak düşmüştü. Oyuncuların birçoğu kulübü TFF'ye şikayet etmişti. Oyuncuları böyle bir ortamda motive etmek çok kolay değildi. Bitme noktasındaki oyuncuların motive edilmesi için çok çaba sarf ettik.

"Şampiyonluk yolunda adımlar attık"

Lig liderini, ikincisini yendik. Şampiyonluk yolunda da adımlar attık. Transfer yasağımız var. Şehrin takıma çok fazla sahip çıkmadığını düşünüyorum. Parasal sıkıntılar olacağını biliyordum ama bu kadarını tahmin etmiyordum. Ben de 3-4 tane transferle rahat bir dönem geçirmek isterdim. Genç oyuncuları oynatıyor, Türk futboluna yeni oyuncular kazandırmaya çalışıyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler