Ali Yavuz Kol Analizi

12.12.2019 - 18:42 | Son Güncellenme: 25.01.2020 - 15:03

Ali Yavuz Kol Analizi

Ali Yavuz Kol

 

Yaş: 18

Boy: 1.75

Ayak: Sağ

Mevki: Forvet-Santrafor

Yan Mevki: Sol Kanat- Sağ Kanat

Oynadığı Takım:  Tarsus İdman

Sözleşmeli Takım: Galatasaray

Güncel Piyasa Değeri:  100 bin euro

Sakatlık Durumu:  Tekrarlayan sakatlığı yoktur.

Sözleşme Bitiş Tarihi(Kiralık): 30.06.2020

As Takım Sözleşme Bitiş Tarihi: 30.06.2021

Ali Yavuz Kol, 29 Ocak 2001'de Antalya'da doğdu. Futbola Galatasaray altyapısında başladı. Santrafor mevkinde oynayan Ali Yavuz Kol, güçlü fiziği ve hareketli yapısı nedeniyle dikkat çekiyor.

2017'de Galatasaray U16'dan U17'ye geçti. Geçen sene de U19 takımına yükseldi. Ali Yavuz Kol, sağ ayağını daha iyi kullanıyor. Ve forvet bölgesi dışında kanatlar da etkili bir futbolcu. Ali Yavuz Kol, bu sezon UEFA Gençlik Ligi'nde 4 maçta 1 gol, U21 Süper Lig'de ise 1 maçta 1 gol attı.

Futbolcunun Galatasaray ile 2021'e kadar sözleşmesi devam ediyor. Güncel olarak Tarsus İdman Yurdu forması giyiyor. Tarsus İdman Yurduna kiralık olarak geldi.   Tarsus İdman Yurdu’nda sözleşmese sene sonu bitiyor. Galatasaray’ın ücretsiz olarak devre arasında çağırma hakkı bulunuyor.

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

‘’Komple forvet’’ tanımının açıklaması Ali Yavuz Kol analizini başlamak istedim. Ali Yavuz Kol oyunun yönünü değiştirmesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Gol sezinin yüksekliğini de eklersek kaçınılmaz golcü oluyor. Gol sezisi gerektiren pozisyonlarda oyun zekasının da anlamını bilen bir yetenek. Oyunu okuyabilmesi onun neler yapacağını gösteriyor. Bulunduğu konumda göre çok üst düzey oyuncu olarak gözüküyor. Bulunduğu ligin üstünde bir kalite ve üst seviyeleri hak edecek yeteneklere sahip bir oyuncu.

Teknik açıdan incelediğimiz zaman harikalar yatacak bir oyuncu. Santrafor olmasına rağmen iyi bir pasör ve iyi bitiriciliği olan oyuncu.   Yaşına göre baktığımız zaman fiziği ağabeylerinden de iyi. Sadece fizik duruşu değiş gücünü de eklersek Ali Yavuz güç olarak ayakta kalmayı iyi başarıyor. Soğukkanlı yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Takım ne durumda olursa olsun ister fark atsın ister fark yesin Ali Yavuz bu durumdan etkilenmiyor ve görevi olan hamleleri maç bitiş düdüğüne kadar uyguluyor. Yaşına göre çok oturmuş ve dengeli bir fiziği olması, girdiği ikili mücadelelerde sağlam bir görüntü çizdi, topla beraber rakibin yanından sıyrılıp gidebiliyor. Atletizmi yüksek fakat inanılmaz hızlı bir oyuncu değil, ortalamının üstünde bir hızı var , hava toplarında dominant diyebiliriz.

Oyun tarzı sırtı dönük top almaya ve top dağıtmaya yatkın olduğu için fiziksel seviyesi onun için büyük önem arz ediyor. Yaşına rağmen çok iyi karşılıyor bunu, ki üstüne çokça koyacaktır. Oyun zekası ve saha içinde ki vizyonu gayet iyi seviyede, bazen doğru kararları alamasa da oldukça hızlı karar alabiliyor. Saha içinde görebildiğimiz kadarıyla takımın sezon genelinde başarısı olmasa da takım içi uyum ve dostluk oldukça iyi seviyede. Zamanlama ve topa yükselme konusunda kendini geliştirirse bu gol sayısına da büyük katkı yapacaktır. 

Özellikle forvet bölgesinde görev yaptığı maçlarda savunma arkasına yaptığı koşularla tehlikeli olmayı başardı. Bu koşuları gayet bilerek yapıyor, boşa koşmuyor. Keza önüne atılan toplarda ilk kontrol, temasta başarılı. Teknik becerileri de yeterli ve geliştirilebilir bir oyuncu. En önemli ve güçlü özelliği son vuruş özelliği.

Hücum dışında kanatlarda da verimli olması çok yönlü takımlar için iyi alternatif olabilir. Savunmaya yaptığı yardımlarla dikkat çekiyor. Topu beklemek yerine almaya giden bir özelliği var topları alırken de fiziğini çok iyi kullanabiliyor.

Kolay kolay top kaptırmayan bir özelliğe sahip fiziği ile rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor. Bazen ya da çoğu zaman diyelim arkası dönük topları rakipten kurtarırken hem fiziğini hem zekasını kullanmasını çok iyi biliyor. Rakip topun hangi tarafta olduğunu şaşıracak durumda kalıyor.Topları aldığı zamanlar oyuncu eksilterek gidişi dikkat çekici hiçbir zaman bencillik yapmıyor. Atabileceğini şut atamayacağını ise asist yapma derdinde oluyor. Takım içi uyumu üst seviyede ve arkadaşları ile çok iyi anlaşıyor. Takıma gerektiği zaman liderlik yapan ve takımı hücumda tutmayı başaran bir yeteneğe sahip.

Hızlanırken ayağında top tutmasını biraz daha geliştirmesi lazım. Rakipten söküp aldığı topu hızlanırken panikleyerek ya çok önüne ya da çok kısa atarak kaybediyor. Genellikle olmasa da bazen bunu yapması dikkatlerden kaçmıyor. Önemli maçlar da takım için riskli hareketler oluyor. Tam hücuma hazırlanmışken takımın kaybettiği o toplar gol ile sonuçlanabiliyor. Üstünde daha fazla durması lazım.

Güçlü fiziği olduğu kadar hava toplarında zayıflığı dikkatlerden kaçmıyor. Hava toplarında kazanan taraf olarak çok az gözüküyor. Kalecinin yaptığı çıkışlar da hava top hakimiyeti yok denilecek kadar az. Serbest vuruşlar, kornerler gibi atağın üçüncü bölgede olduğu durumlar da hava toplarında dengesiz yükselmeler yapıyor. Hava top kazanma özelliği üzerinde çalışması ve üstünde durması şart. Geleceği takım Galatasaray varsayarsak bu durumda kadroya girememe olasılığı da ekleniliyor.

Hızlı kanat oyuncularına ayak uyduracak bir yapısı bulunuyor. Hem gerisinde 8 ve 6 numaranım atacağı ara paslar da hem de kanatların hızlı çıkışlarında tehlike yaratacak bir özelliğe sahip. Takım iyiyse Ali Yavuz iyi takım kötüyse Ali Yavuz kötü. Sorumluluk almaktan korkmamalı ve çekinmemeli kendisi her zaman birinci, ikinci ligler de top oynayacak bir kapasite ile gitmemeli daha üst seviye olan Süper Lig’i hak eden bir yeteneğe sahip ve kendini geliştirirken buraları göz önüne almak zorunda.

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 12.12.2019

Mail: scout@ajansspor.com

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler