Alikulov'un yüz kemiği kırıldı! Osimhen'in maskesi gündem oldu

15.09.2024 - 16:26 | Son Güncellenme: 15.09.2024 - 16:32

Çaykur Rizespor'un Galatasaray ile oynadığı maçta Osimhen ile çarpışan Khusniddin Alikulov'un yüz kemiğinde kırık olduğu açıklandı. Yaşanan olay sonrası Osimhen'in maskesi gündem oldu.

Alikulov'un yüz kemiği kırıldı! Osimhen'in maskesi gündem oldu

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de dün akşam oynanan Galatasaray-Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Khusniddin Alikulov'un yüz kemiğinde kırık tespit edildi. Yaşanan olay sonrası Galatasaray'ın yeni transferi Osimhen'in maskesi sosyal medyada gündem oldu.

Osimhen'le çarpışan Alikulov'un yüz kemiğinde kırık

Çaykur Rizespor Kulübü Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Türüt, yaptığı yazılı açıklamada, futbolcunun dün oynanan maçta hava topu mücadelesine girdiği sırada kafa darbesi sonucunda sakatlandığını hatırlattı.

Hasan Türüt, futbolcunun Acıbadem Maslak Hastanesi'nde tedaviye alındığına işaret ederek, "Yapılan tüm muayene, tetkik ve konsültasyonları sonucunda yüz kemiği (maxilla) kırığı tespit edilmiş ve beyin sarsıntısına ait bulgu saptanmamıştır. Futbolcumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur" ifadelerini kullandı.


Osimhen'in maskesi, Alikunov’un elmacık kemiğini mi kırdı?

Osimhen'in maskesinin çarpışmanın şiddetini artırdığı sosyal medyada gündem oldu. Maskenin yan taraflarının plastik değil vidalı olduğunu iddia edildi.

Bir kullanıcı, "Vidalı krampon gibi vidalı maske mi olur" derken başka bir kullanıcı ise Alikunov’un elmacık kemiğinin kırılmasında maskenin metalden yapılan tasarımının etkili olduğunu ileri sürdü.

Peki Osimhen neden maske takıyor?

Osimhen neden maske takıyor sorusu futbolseverlerin gündeminde yer alıyor. Antrenmanda ve saha içerisinde sürekli olarak maske takan Osimhen'in geçmişi uzun yıllara dayanıyor. Maske, yüzündeki kırıkları korumak için gerekli olup, Osimhen'in performansını etkilemeden oynamasını sağlıyor.

Osimhen, Napoli maçında ciddi bir yüz kırığı geçirdi

Victor Osimhen, Napoli'de oynadığı bir maçta yüzüne aldığı darbe sonucu ciddi bir yüz kırığı geçirdi. 2021 yılının Kasım ayında Inter'e karşı oynanan maçta bu sakatlığı yaşadı ve ardından yüzündeki kırıkları düzeltmek için ameliyat oldu. Bu ameliyat sonrasında, yüzünü korumak amacıyla özel bir koruyucu maske takmaya başladı. Maske, Osimhen'in yüzünü yeniden sakatlanmalardan korumak için tasarlanmıştır ve o zamandan beri sahada bu maskeyle oynamaya devam ediyor.

Bu maske, onun için bir güvenlik önlemi olduğu kadar, aynı zamanda sahadaki performansını da etkileyen önemli bir unsurdur.

Senin için hazırladığımız haberler