Necati Ateş: "Alınan Mağlubiyet Okan Buruk'a Yazar"

İsa Kethüda
18.03.2023 - 08:32 | Son Güncellenme: 18.03.2023 - 08:41

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Necati Ateş, Süper Lig'in 26. haftasında Konyaspor'un sahasında Galatasaray'ı mağlup ettiği maçı değerlendirdi. İşte detaylar.

Necati Ateş: "Alınan Mağlubiyet Okan Buruk'a Yazar"

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Konyaspor, sahasında lider Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşma sonrası ünlü yorumcu ve eski futbolcu Necati Ateş de karşılaşma hakkında açıklamalarda bulundu.

"Diouf'un girmesiyle bütün dengeler değişti"

Skorer'in TRT Spor'dan derlediği habere göre; Konyaspor'u tebrik ederek başlayan Necati Ateş, "Konyaspor'u tebrik ediyorum. 9 maç sonra kazandılar. 5 maç sonra ilk gollerini attılar. Ciddi bir değişim yaşadılar. Galatasaray gibi bir takıma karşı geriden gelip maçı kazanmak kolay değil. Diouf'un girmesiyle bütün dengeler değişti. Galatasaray'a karşı oynamak her zaman önemlidir. Kim oynarsa oynasın kazanmak için oynanacaktı" dedi.

"İyi bir Konyaspor olsaydı, Avrupa'ya oynayabilecek bir kapasiteye sahip"

Konyaspor'un kolay bir takım olmadığını söyleyen Ateş, "İlhan Palut ile şampiyonluk yarışına giren bir Konyaspor vardı. Kötü dönemden geçseler de kolay bir takım değil. 9 maçtır kazanamayan bir takım 31 puan toplamıştı. İyi bir Konyaspor olsaydı, Avrupa'ya oynayabilecek bir kapasiteye sahip" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal seri peşinde! Rakip İstanbulspor...
Habere Git

"Mağlubiyet Okan hocaya yazar"

Alınan mağlubiyetin sorumlusu Okan Buruk olduğunu dile getiren eski futbolcu, "Bugünkü mağlubiyeti ben Okan hocaya yazarım. Maç 1-1 giderken bütün orta sahayı değiştirip Torreira'yı sadece geride bırakmak yanlıştı. Konyaspor golden sonra ivme yakalamış, oyunu toparlamış, tehlikeli ataklarla geliyordu. Orta sahayı yürüyerek geçen bir Konya vardı sahada" açıklamalarında bulundu.

"Orta sahayı iki tane zayıf oyuncuya bırakırsanız olmaz"

Yapılan değişiklikler hakkında konuşan Necati Ateş, "Daha önceki maçlarda değişiklikler, oynanan oyun, saha içindeki etkisi çok fazlaydı Okan Buruk'un. Ancak Berkan, Rashica, Barış, Dubois, Sergio oyundan çıktı. Komple kanatları değiştirip, orta sahayı iki tane zayıf oyuncuya bırakırsanız olmaz" dedi.

Nelsson'un kadrodaki etkisini söyleyen Ateş, "Nelsson'un olmaması Galatasaray'ı ciddi derecede yordu diyebiliriz. Birbirini tanımayan iki oyuncunun oynaması zordur. Golden önce Abdülkerim kaçırdı takip ettiği oyuncuyu" sözlerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Aslan'ın tarihi serisi Konya'da bitti
Habere Git

"Okan Hoca düşündüğünü bu maç sahaya yansıtamadı"

Maçı değerlendiren eski futbolcu, "Ben Zaniolo ile başlayacağını düşünüyordum ama Barış Alper ile başladı. Nasıl açıklanır bilmiyorum. Okan Hoca düşündüğünü bu maç sahaya yansıtamadı. Bazen biz hocalar maçı düşünürüz. İşler kötü gittiğinde illa gol yemen gerekmiyor. 1-1 maçı her zaman çevirebileceğin bir skor. Bir önceki maçtan 5 tane oyuncu değiştirmesi bana değişik geldi. Hakkını yemeyelim, Hoca ne zaman bir değişiklik yapsa işe yaradı. Bazen işler iyi gitmeyebilir. Yine de orta sahayı bu kadar düşürmemeliydi. Maç 3-1'de bitebilirdi. Son dakikada birkaç net pozisyon kaçtı" ifadelerini kullandı.

"Icardi vurması gereken yerlerde vurmuyor"

Galatasaraylı futbolcuların ritimlerinin bozulduğunu dile getiren Necati Ateş, "35 gün resmi maç oynamaması oyuncuların ritmini bozmuş. Icardi vurması gereken yerlerde vurmuyor. İnanılmaz buluşuyor topla ama gol vuruşunu yapamıyor" açıklamalarında bulundu.

"Mertens! Galatasaray en büyük eksiği şu an"

Mertens'in eksikliğini vurgulayan Ateş, "Mertens! Galatasaray en büyük eksiği şu an. Ofansif anlamda büyük eksiklik gerçekten. Geceyle gündüz gibi fark var. Kerem'i, Icardi'yi oynatıyor. Çok ciddi bir lider ve büyük bir oyuncu" dedi.

İlgini Çekebilir
Sehic Icardi'yi taklit etti Muslera çıldırdı
Habere Git

"Fenerbahçe kazandığı takdirde fark 3 puana düşecek"

Ligin gidişatı hakkında yorum yapan eski futbolcu, "Fenerbahçe kazandığı takdirde fark 3 puana düşecek. Ligin güzelliği burada aslında. Beşiktaş da arkadan geliyor. Lig heyecanı yeniden artacak" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler