Aliou Badji futbolcu incelemesi! Güçlü ve zayıf yönleri nelerdir?

09.02.2019 - 23:33 | Son Güncellenme: 10.02.2019 - 02:33

Aliou Badji hangi takımda oynuyor? Rapid Wien forması giyen Aliou Badji'nin incelemesini haberimizde bulabilirsiniz. Genç futbolcunun güçlü ve zayıf yönleri nelerdir? İşte detaylar...

Aliou Badji futbolcu incelemesi! Güçlü ve zayıf yönleri nelerdir?

AliouBadji(21) – Forvet – Djurgardens IF

Yaş ; 21
Mevki ; Forvet – Santrafor
Güncel Kulüp ; Rapid Wien
Uyruk ; Senegal
Min. Değer ; 800bin£
Yeni Transfer Ücreti ; 1.90 mil. £
Boy ; 1.89

Aliou Badji'nin futbolcu incelemesi

İsveç Allvenskan takımlarından Djurgarden’de forma giyen AliouBadji, 21 yaşında ve Senegalli. 1.89 boyundaki AliouBadji 2017 yılında Casa Sports’tanDjurgarden’e transfer oldu. İsveç Allvenskan Ligi’nde bu sezon Djurgarden formasıyla 28 maçta 8 gol atan ve 3 asist yapan AliouBadji, toplamda oynadığı 34 maçta 10 gol atarken, 3 asist yaptı. Aliou Badji’nin kulübüyle 2020’ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

İsveç ekibinde 31 maçta 10 gol atıp 3 asiste imzasını koyan 21 yaşındaki Senegalli, 1.89 boyunda ve pivot santrfor olarak oynuyor.

Altyapı eğitimini Senegal Casa Sports‘ta aldı. Ocak 2017’den bu güne kadar Djurgarden IF‘te forma giyiyor.

Djurgarden, son yıllarda birçok forveti parlatıp elinden çıkardığı oyuncular ; Prijovic, Mushekwi, Olunga, Kadewere, Johnson

Badji'nin güçlü yönleri nelerdir?

İsveç’te son zamanlar da çok gündeme gelen Badji’nin en büyük özelliklerinden biri ayaklarının çok güçlü olması bulduğu hiç afetmeyen tabiri caiz ise acımayan bir oyuncudur. Hız ve ivmesi sayesinde sahada çok tehlikelidir.

Boyuna göre çok hızlı bir oyuncudur. Hızı ile yakaladığı topları sert vuruşlarla gole çeviriyor. Böylesi hızlı, uzun boylu, fiğizi iyi olan bir oyuncu stoperleri çok korkutur. Rakiplerin korkulu rüyası olmaya adamış gibi kendini.

-Ceza sahası içinde sık sık tehlikeler yaratır.

– Hızlı oyuncudur, top sürmesini sever

– Dribbling yapmaktan hoşlanır.

– Ceza Sahası içinde çok tehlikeli durur hiç bir zaman rakiplerin rahat hareket ettirmesini sevmez.

– 1e1’de çok güçlü.

– Çalım atma yeteneğini iyi kullanıyor.

– Yeni teknik ve taktikler için açık görüşlü

– Kısa mesafede hızlanması

– Oyun için de enerjisi yüksek

– İyi bir fiziğe sahip bir oyuncu

– Hava toplarında iyi bir oyuncu

Güçlü fiziği ile gündeme gelen Badji kulübünün çıkardığı yeni jenarasyonlardan biridir. Büyük takımlardan birine gideceğini herkes düşünmüştür .( Yakından takip edenler)

Ceza sahası içinde duruşu önemli artılarından biridir. Nerede duracağını iyi biliyor ve iyi top takip ediyor.

Toplara çok sert vurması onu gündeme getirme sebeplerinden biri yaptı. Bu kadar hızlı ve bu kadar uzun boylu bir oyuncu için zor gözüken bir olaydır.

Genç yaşından dolayı fazla artı özelliğini övmek istemem. Gün gelir artı yönleri eski yönü olabilir. Eksi yönleri ise artı yönlerine dönebilir bu tarz genç oyuncular her zaman kapalı kutudur taraftar desteği, takım hocası desteği ile iyi yerlere gelebilir.

Badji'nin zayıf yönleri nelerdir?

Takımınız son dakikalar da önemli bir atağa çıkmış ve top 3 bölgede forvet oyuncunuz ceza sahası içinde duvar yapmalı açığı diğer oyuncular yakalayıp gole yaklaşmalı hatta golü bulmalı işte burada tüm sorunlar başlıyor Badji duvar olamıyor bazen öyle pozisyonlar öldürüyor ki aklımıza hemen Balotelli geliyor çıldırmamak elde değil. Önemli maçlar da yapılmayacak sorumsuzluklar bu en büyük zayıf noktası ülkemiz için çok büyük sorun futbol dünyası için de sorun ama yaşının gereği diyorum. Fiziği çok iyi ama o fizikle nasıl iyi bir duvar olamıyor onu çalıştığı antrenörlere sormak gerek. Üstüne düşülmesi gereken bir eksikliktir.

Pas tercihlerin de çok acemice davranıyor topu hemen ayaktan çıkarıp içeriye girmeliyim diye düşüncelere sahip bir oyuncu bu yüzdesini azaltmalıdır. Pas hatası düştükçe takımı için daha faydalı olabilir. 

Kendini çok dağınık bırakıyor uzun boylu bir oyuncunun vücudunun her bölgesini kontrol edebilmeli. Koşarken elleri, kafası, beli bunları kontrol edemiyor direk kendini bırakıp ne olursaya getiriyor. Alt ve üst kısımları maç için de odaklamalı ve kendini toparlamalıdır. Çalışarak geliştirebilir.

Güçlü yönleri

– Hız (Güçlü)

– Dribbling (Güçlü)

– Pas İsabeti (Zayıf)

– Teknik (Orta)

– Yetenek (Orta-Güçlü)

– Yaratıcılık (Orta-Güçlü)

– Top Kontrolü (Güçlü)

En etkili oynadığı pozisyon

İkinci Forvet (4-4-2)

Tek başına bırakıp maç kazandırmasını düşünmek biraz abartı olur hem genç hem çok aşırı hatalarla karşılacağınız oyuncu bunun için ikinci forvet olarak düşünülmelidir. Hızı ile as forvete büyük yardımda bulunabilir. 4-4-2 gibi bir formasyon da çok gol atıp atırabilecek yolu bulabilir.

İstatistikleri

Pas: 4.9

Uzun Pas Değerlendirme : 7.6

Pas Başarı Yüzdesi : 6.3

Top Çalma: 8.0

Kafa Topları : 8.7

Şut çekme :9.8

Top Kontrolü: 8.5

Çalım Atma : 6.7

Hızlanma ; 9.6

Oyun Görüşü ; 6.5

İNCELEMEYİ YAPAN / ALİ BOZKURT

mail: alibozkurt178@gmail.com

Yayınlanma Tarihi: 09.02.2019 

Senin için hazırladığımız haberler