"Türkiye'de olağanüstü iş yapmak zorundasın"

05.04.2021 - 15:37 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 15:46

Fenerbahçe haberleri.. Bu sezon Fenerbahçe'den Zorya ekibine gönderilen Allahyar Sayyadmanesh, Ukrayna ekibindeki dönemini anlattı. Allahyar, Fenerbahçe ve geleceği hakkında da konuştu. İşte detaylar...

"Türkiye'de olağanüstü iş yapmak zorundasın"

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin geleceğe yatırım olarak transfer ettiği Allahyar Sayyadmanesh, ülkesinin basınına konuştu. İranlı futbolcu, geleceği hakkında konuştu. Allahyar, sezon sonunda Fenerbahçe'ye mi dönecek, yoluna başka bir takımda mı devam edecek? Detaylar haberde...

Allahyar, ülkesinin basınına konuştu

Sahand Salari'ye açıklamalar yapan Allahyar, Fenerbahçe'ye transfer süreci, sarı-lacivertlilerdeki ilk dönemi ve Zorya'ya gidişini anlattı. Genç futbolcu geleceğiyle ilgili kararı ne zaman vereceğini de açıkladı.

"Avrupa'ya transfer olmak için Fenerbahçe'ye gittim"

Allahyar, "İnsanlar Fenerbahçe'ye transfer olmak için Esteghlal'de sakatlık numarası yaptığımı düşünüyordu. Bu yanlış bir yorum. 17 yaşımda Esteghlal ile sözleşme yenileme hakkım yoktu. Sezonun bitmesinden sonra 1 ay bekledim ve Fenerbahçe ile sözleşme imzaladım. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Fenerbahçe'nin bu kadar taraftarı olması beni şaşırtmadı. Avrupa'ya transfer olmak için Fenerbahçe'nin iyi bir adım olduğuna inandığım için bu transferi yaptım" ifadesini kullandı.

"Menajerim ve Fenerbahçe ile Zorya'yı seçtik"

Fenerbahçe'den neden ayrılmaya karar verdiğini de anlatan Allahyar şu sözleri söyledi:

"Yaz aylarında Fenerbahçe'den ayrılmaya karar verdim. Kulüple düzgün şekilde iletişim kurduk. Bu kararı vermemdeki asıl faktör, genç bir oyuncu olmam ve sürekli oynamaya ihtiyacım olmasıydı. Bu transfer gelişimim için gereklilikti. Menajerim ve Fenerbahçe ile bir karar verdim ve Zorya'yı seçtik. Çünkü, Zorya yetiştirici bir kulüptü ve birçok oyuncuyu büyük kulüplere satmıştı."

Takımın performansına değindi

Zorya ile sezonun ilk yarısında ve Avrupa Ligi'nde iyi işler yaptıklarını anlatan İranlı futbolcu, "Biz ligde 3. sıradayız. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. Güçlü bir konumdayız. Shakhtar ve Dinamo Kiev gibi dominant takımları zorluyoruz" diye konuştu. 

"Türkiye'de genç oyuncular olağanüstü iş yapmak zorunda"

Zorya'nın genç oyunculara çok önem verdiğini ifade eden Allahyar, "Türkiye'nin büyük kulüplerinde böyle bir fırsat bulmak çok zordur. Orada çok kaliteli, ismi bilinen ve iyi kazanan oyuncular vardır. Sonuç olarak, Türkiye'de genç oyuncular oynamak zorunda. Oynamak istiyorlarsa da olağanüstü işler yapmaları gerekiyor" dedi.

"Sezon bitince karar vereceğim"

Yeni takımında merkez forvet veya kanatlarda oynadığını ifade eden futbolcu, geleceği hakkında ise net ifadeler kullanmaktan kaçındı. Allahyar, "Tüm futbolcular 5 büyük ligden birinde oynamak ister. Ben de isterim. Ancak; başka büyük hedeflerim de var. Tüm dikkatimi Zorya ile sezonu bitirmeye verdim. Zorya ile sezon sonuna kadar sözleşmem var. O zamana kadar kendimi göstermeyi istiyorum. Sezon bittikten sonra geleceğim için başka bir karar vereceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

Allahyar'ın performansı

Bu sezon Zorya takımında Allahyar 18 maça çıktı ve 5 gol 2 asistlik performans sergiledi. 2019-20 sezonunda İstanbul'da 11 maçta 1 gol atan futbolcu, sarı-lacivertli takımda 3 maçta şans buldu ve skor üretemedi. Allahyar, Esteghlal ekibinden alınmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler