Allahyar Sayyadmanesh'den rüya gibi bir veda! Lucescu...

13.12.2021 - 08:33 | Son Güncellenme: 13.12.2021 - 10:55

Fenerbahçe'nin sezon başında Ukrayna'nın ekibi Zorya takımına kiraladığı Allahyar Sayyadmanesh, son maçında görkemli bir vedaya imza attı.

Allahyar Sayyadmanesh'den rüya gibi bir veda! Lucescu...

Zorya ile son maçına Dinamo Kiev karşısında çıkan Allahyar, attığı golle Lucescu’nun takımını galibiyetten etti. Ukrayna ekibindeki kiralık dönemi sona eren İranlı futbolcu, bonservisini elinde bulunduran Fenerbahçe’nin yolunu tuttu.

Fenerbahçe’den kiralık olarak Ukrayna’nın Zorya ekibine giden Allahyar, burada bir yılı biraz aşkın geçici dönemini tamamladı. 20 yaşındaki İranlı futbolcunun ülkeye vedası ise görkemli oldu.  

Mircea Lucescu’yu galibiyetten etti  

Milliyet'in haberine göre; Allahyar Sayyadmanesh dün akşam son şampiyon Dinamo Kiev ile oynadığı karşılaşmada takımının tek golünü kaydeden isim oldu. Teknik direktör Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı başkent ekibine karşı deplasmanda sahne alan oyuncu, mağlup durumdaki Zorya’yı yenilgiden kurtardı ve maç 1-1 sona erdi.  

Fenerbahçe’ye dönüşü resmen açıklandı  

Zorya teknik direktörü Viktor Skrypnyk karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada ‘Allahyar aramızdan ayrılıyor. Bu maç onun buradaki son maçıydı’ diyerek ayrılığı açıkladı. İranlı futbolcunun takım arkadaşlarıyla vedalaştığı belirtilirken, bonservisini elinde bulunduran Fenerbahçe’ye döneceği ifade edildi.  

Shevchenko golüyle Ukrayna’ya veda etti  

İranlı genç futbolcunun Doğu Avrupa ülkesine vedası, simgesel açıdan ilginç bir tesadüfe sahne oldu. Dinamo Kiev maçının 49. dakikasında sahneye çıkan Allahyar, sağ kanattan ceza sahası içine yerden kesilen topu kaleye sırtı dönük kontrol etti, ardından kendi etrafında 180 derece dönerek penaltı noktası yakınından yaptığı şık vuruşla kaleciyi avladı. Ukrayna futbolunun gelmiş geçmiş en iyi forveti kabul edilen ve kaleye sırtı dönük aldığı toplarda dönerek yaptığı vuruşlarda attığı golleri meşhur olan Andriy Shevchenko tipi bir golle ülkeye ‘hoşça kal’ dedi.

Takımın en iyisi haline geldi  

Allahyar Sayyadmanesh aradan geçen bir yılı aşkın süre içerisinde Zorya takımında kendisini çok geliştirdi. Ukrayna liginde takımının formasıyla 35 maça çıkan İranlı forvet, bu karşılaşmalarda 13 gol attı, 7 de gol pası verdi. Genç oyuncu ayrıca Avrupa kupalarında da takımı adına 3 gol kaydetti. Bir çok kez takımının en iyi oyuncusu seçildi, son olarak Zorya’da Kasım ayının en iyi futbolcusu ödülüne layık görüldü.

Senin için hazırladığımız haberler