"Allardyce'ın 'Türkiye'den teklif aldım' sözü umarım yalandır"

04.10.2017 - 14:31 | Son Güncellenme: 04.10.2017 - 14:31

"Allardyce'ın 'Türkiye'den teklif aldım' sözü umarım yalandır"

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor yorumcularından Ali Erim ve Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Değerlendirmeler şu şekilde:

"Nüfusu 350 bin olan bir ülke İzlanda ama bize göre daha büyük bir futbol ülkesi"

Ali Erim maç hakkında, "İç saha avantajı uluslararası karşılaşmalada büyük fark yaratıyor. Bizim olduğumuz kadar İzlanda'nın da motivasyonu yüksek. İzlanda kazanırsa yada kaybetmezse son maçını sahasında Kosova ile oynayacak. A Milli Takım son Avrupa Şampiyonası elemelerinde İzlanda karşısında kazanırken rakip turnuvaya katılmayı garantilemişti.  İzlanda takımı bir sistem üzerine kurulu. Beş senedir sisteminde değişiklik yapmayan, 4-4-2'yi benimseyen bir takım. İklim şartları nedeniyle kapalı futbol sahaları ile müthiş bir kuşak yakaladılar. 13-14 yaşından beri beraber oynayan bir takım yakaladılar. Bize ters geldikleri kesin. Deplasmanda 3-0 ve 2-0 kaybettik. İç saha ve seyirci avantaj ama en az onlar kadar mücadele etmek gerekecek ayrıca futbolun doğrularını yapmak gerekecek" ifadelerini kullandı.

Barış Ertül ise maç hakkında, "Türkiye-İzlanda konusunda Ali çok güzel anlattı ama İzlanda'nın İngilizcesi Iceland yani buzdan bir ülke demek. Buzların üzerinde yaşayan, kış şartlarını benimsemiş bir ülke. İzlanda doğal cim yetiştiremeyen ve açık alanda futbol oynatamayan bir ülke. Nüfusu 350 bin olan bir ülke İzlanda ama bize göre daha büyük bir futbol ülkesi. Altyapısı ile üst yapısı ile kompakt karakteri ile taraftarı ile yatırım kabiliyetleri ile bizimle kıyaslanınca bizden daha büyük bir futbol ülkesi" ifadelerini kullandı.

"Bu başlı başına bir ayıptır"

Barış Ertül maç hakkında, "Eskişehir avantajımız var. Konya'dan sonra bir Milli takım karakteri ve 90 dakika arkasında durmak adına bir avantajımızı olduğu kesin. Bende TFF'nin bu kararırını desteklemiştim. CV olarak baktığımızda bizim oyuncularımız belki daha iyi. Ali Erim maç analiz için ne dedi? Onlar kadar koşmamız, onlar kadar mücadele etmemiz onlar kadar oynamamız lazım diyor. Bu başlı başına bir ayıptır. Tezahüratlarını bile taklit ettiğimiz İzlanda'nın ilk 11'ini 7-8 adam kolayca sayabilirsin. Biz ise yeni bir teknik adam ile bilmem kaçıncı kez beyaz sayfa açmış noktadayız "

"Takımımızın birinci bölgesi ancak Hırvatistan maçı ile şekillendi. Kaan'ın sağ beke monte edilmesi, Çağlar'ın takıma dahil edilmesi daha yeni oldu. Volkan Babacan Milli Takımın en istikrarlı oyuncusu. Burak ön alanda kurumsal hafızası ve bu takımın doğal oyuncusu olarak oynar. Burak tek forvet olarak 4-3-3 gibi mi yoksa Cenk ile çift forvet mi oynayacak daha bu bile belli değil. Arda'nın bugün Barcelona'da oynamamasına rağmen çağrıldı. Ayağına kadar gidilerek çok beğenmediğimiz şekilde çağırıldı. Oğuzhanlı Nurili bir kadro doğrudur. Belirsiz içinde ne desek yer." ifadelerini kullandı

"Burak ve Cenk aynı anda sahada olabilir"

Ali Erim kadro hakkında, "İşler kötü giderse bir hamle oyuncusu lazım. Çift forvet başlarsak oyuna Mevlüt yada Enes girebilecek isimler. Oyuna sonradan girip maçı kurtarabilecek bir orta saha oyuncusu da yok. benim düşüncemiz Cengiz Ünder'in oynayabileceği hatta Emre Belözoğlu gibi üst düzey bir oyuncunun bile 11'de olacağı önemli" ifadelerini kullandı."

Barış Ertül kadro hakkında, "Burak ve Cenk aynı anda sahada olabilir. Birbirlerini tamamlayan isimler olabilir. İzlanda maçını kazanmak zorunda olduğun bir grupta Cenk daha çok Burak Yılmaz'a pozisyon üretebilecek çok yönlü bir forvet. Burak Yılmaz'a asist yapabilir. Cenk'ten sekeni Burak tamamlar, Burak'tan sekeni Cenk tamamlar. Burak kendini ofsayttan kaçıp gole kendini hazırlarken Cenk Tosun arkasının toparlar. Cenk artık çok gelişti herkes ile her yerde oynar. Bu Lucescu'nun karar vereceği bir konudur. Çok takım üzerinden ve kadro üzerinde konuşmanın anlamı yok. Lucescu ne yapsa şaşırmazsın zaten en yaptığı belli değil. Kenarda olmasının bana göre sıkıntısı yok" ifadelerini kullandı

"İnşallah böyle bir teklif yapılmamıştır"

"İngiliz Milli takımından alelen rüşvet kovaladığı için gizli kameralara yakalanarak istifa etmek zorunda kalan bir utanç abidesidir. İfadeleri bana göre güvenilir bir kaynak değil. Bu nedenle inşallah ve umuyorum ifadeleri gerçek değildir. Çünkü İngiliz Milli takımdan istifa etmek zorunda kalmış, kamuoyunda itibarı sıfıra inmiş ve bugün Premier Lig'de takım çalıştıramayacak noktaya gelmiş bir adamın Türkiye A Milli Takımı teklif edilmesi daha da büyük bir utanç olur. İnşallah böyle bir teklif yapılmamıştır. Bizim federasyon böyle bir teklfi yapmaz, yapamaz da"

"Aykut Kocaman'a ancak tek ayak üstüne durma cezası verebilirsiniz başka ceza veremezsiniz"

Aykut Kocaman ve Alper Potuk'un PFDK'ya sevk edilmesi hakkında Barış Ertül, "Fenerbahçe isyanından %100 haklı. Hakem duruşu ile hangi federasonun hakemi ise onun temsil ediyor. Sahadaki hakemin sahaya ne kadar hakim olduğu, bu doğrudan o organizasyonun ne kadar iyi olduğunu gösterir."

" FIFA mesela ceza verdi Lucescu'ya. Neden verdi çünkü Lucescu telefondan açıp hakeme pozisyonu gösterdi. Hakem bir bakmış ardından tavrından FIFA 1 maç ceza verdi. Bizde ise teknik adamlardan bağımsız olarak konuşuyorum, en ağır küfürü edene 1 maç ceza verdin. Neye 2 maç ceza verilecek? Bu ülkede hiçbir teknik adam gidip hakeme darp yapmadığı sürece iki maç veremezsin."

"Aykut Kocaman'a ancak tek ayak üstüne durma cezası verebilirsiniz başka ceza veremezsiniz. Çünkü işi bu hale getirdiniz. Dalga mı geçiliyor toplumla. Alper Potuk diye demiyorum. Bu Talisca yada Gomis olsa da aynı şey. Kişilerden bağımsız. Duruma göre  şartlara göre karar verilmez. Ortalığı yatıştıralım diye karar verilmez. Öyle bir iklim yarattılar ki kim ne dese haklı. Herkes bir örnek gösterebiliyor. " ifadelerini kullandı

 

"Fenerbahçe bu psikolojiden çıkmalı"

Ali Erim Fenerbahçe'nin son dönemdeki durumu hakkında, "Fenerbahçe'nin bir an önce psikolojik durumdan çıkması lazım. Fenerbahçe'nin bundan kurtulup sahaya konsantre olması lazım. Hakemler ve Federasyon bize karşı psikolojisine girdi. Takım kendine inanmıyor. "ifadelerini kullandı. 

Barış Ertül ise, "Oyuncuların durumu ile ilgili olarak her kaybettiğinizde biz hakemleri eleştiriyoruz imajı ile oyuncu daha agresif oluyor. Bunu her zaman zayıf düşen takımlar söylüyor. Eskiden Milli Takım kötü sonuçlar alırdı hakemler kötü derdik. Avrupa kupalarında farklı kaybedince hakemler 'Türk düşmanı' imajı oldu. Takımlarımız iyi sonuçlar almaya başlayınca bu düşmanlık sona erdi. Aynı hakemler aynı ülkeler. "ifadelerini kullandı

Josef Souza'nın açıklamaları hakkında

Barış Ertül açıklamalar hakkında, "Fenerbahçe performans, öne doğru oynama problemi var. Ozan'ın açıklamalarını ve Josef de Souza'nın sözlerini anlattın. Bu sözleri Atiba'dan duyar mısın? Oğuzhan yada Fernando'dan duyar mısın? Bize yüklenmeyin açıklamaları bu aslında. Üç takımında golcüleri çok iyi. Arkasındaki üçlüleri çok iyi. Öndeki dört oyuncu çok etkili isimler. Esas fark arkadaki orta sahalarında bu oyuncuları besleme durumu" ifadelerini kullandı.

Ali Erim ise, "Chelsea-M.City maçında örnek verelim. Manchester City takımında kadroda Sane var, Silva var, De Bruyne var, Jesus ve Sterling var. Chelsea takımında ise ofansif iki tane isim var hatta Fabregas buçuk diyelim. Buna rağmen City rakibini ezdi." tespitlerini yaptı.

Barış Ertül ise konu hakkında "Bu kadro ile M.City kalesinde gol bile görmemiş. Ozan yada Josef geride duruyor diye gol yemiyorsun anlamı yok. En çok gol yiyen takım Fenerbahçe Manchester City ise 7 maçta sadece 2 gol yedi. En çağdışı futbolu Fenerbahçe oynuyor dedim. Fenerbahçe'nin Alper ve Mehmet Ekici ile oynamayı öğrenmesi lazım. Galatasaray'ın orta sahası geride mı kalıyor. En çok ofansif ve riskli oynayan takım Galatasaray ancak en az gol yiyen takım da Galatasaray "ifadelerini kullandı.

Son program hakkında

Barış Ertül son program hakkında, "Bu bizim son programımız. Sabah Sporu Extra'da bu 126.programımız olmuş. Ali Erim de ekranın ön tarafında benim katılmadığım yada Selçuk Aytekin'in katılamadığı programlarda bu rotasyonun bir parçası idi. O yüzden biz bugün üç kişi yaptık. Radyospor'da yaptığımız 'Sabah Sporu' programının extrası olarak 'Sabah Sporu Extra' ile S Sport izleyicilerinin evlerine konuk olduk. Extra'yı atacağız ve 127.programı artık bizim mutfağa bizim eve geleceksiniz. Bize konuk olacaksınız. Türkiye'de bir ilki yine biz yapacağız. Yeni formatımız ile yeni programımız ile. Çok büyük bir aileye çok büyük bir içeriğe S Sport'u ortak etmiş olacağız. Umarım aynı ilgi alakaya layık olmaya çalışacağız. Bu 126 program boyunca emeği geçen herkese başta Mehmet Koç, Subutay Akdoğan, Barbaros Karaoğlu ve Eyüp Bayraktar'a da ayrıca teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler