Alman basını eleştirdi, Nagelsmann'dan Sörloth açıklaması geldi!

15.01.2021 - 09:58 | Son Güncellenme: 15.01.2021 - 10:03

Trabzonspor'un eski golcüsü Alexander Sörloth, Leipzig'de bu sezonki performansıyla sıkça eleştiri konusu oldu. Alman basını, forvet hattındaki oyuncuların verimsizliğini yine gündeme getirdi. Peki, Julian Nagelsmann, Alexander Sörloth ile ilgili neler söyledi? İşte yanıtı...

Alman basını eleştirdi, Nagelsmann'dan Sörloth açıklaması geldi!

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Süper Lig’de Trabzonspor formasıyla 24 gol atarak gol krallığı yaşayan Alexander Sörloth, futbol kariyerine Almanya’nın Leipzig takımında devam ediyor. Gol orucunu Dortmund maçında açan Norveçli golcüyle ilgili Julian Nagelsmann’dan destek geldi. Nagelsmann, Sörloth için neler söyledi?

Leipzig golcülerinin kısır görüntüsü eleştiri konusu

Bundesliga’da Leipzig geride kalan 15 maçta 31 puan topladı ve 2.sırada yer alıyor. Alman basını, Leipzig’in forvet hattını sert şekilde eleştirmeye devam ederken, hücum oyuncularının skora az katkı yapması eleştirilerin sebebi.

Forvet oyuncularının 5 gol atması Alman basınında…

Şu ana kadar Emil Forsberg ve Yussuf Poulsen 2’şer gol atarken, Sörloth ise 1 gol kaydetti. Forvet hattındaki oyuncuların 5 atmasıyla ilgili hemen hemen her basın toplantısında Julian Nagelsmann’a sorular da bu noktada geliyor.

Sörloth üzerinden gelen eleştirilere yanıt

Julian Nagelsmann, 20 milyon Euro civarında bir bonservis karşılığında transfer edilen Alexander Sörloth için yapılan eleştirilere de yeni bir yanıt verdi. Genç teknik adam, Sörloth konusunda sabır istedi.

“Sörloth’a sabır göstereceğim”

Nagelsmann, ”Sörloth’un potansiyeli, dinamizmi var. Hızlı, güçlü bir hava hakimiyetine sahip. Ayrıca golü kokluyor. Bu yüzden iyi bir oyuncu. Antrenör olarak sabırlı olmak ve elbette birlikte çok daha fazla çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Sörloth bu sezon Leipzig’de nasıl bir performans sergiledi?

Norveçli golcü bu sezon Leipzig’de lig ve Şampiyonlar Ligi baz alındığında toplam 17 maçta 2 gol 1 asist üretti. Ligde Dortmund ağlarını havalandıran Sörloth, Şampiyonlar Ligi’nde ise Medipol Başakşehir maçında gol sevinci yaşamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler