Alman Futbol Federasyonu'ndan 4 oyuncuya veda töreni

14.10.2024 - 11:05 | Son Güncellenme: 14.10.2024 - 11:19

Almanya Futbol Federasyonu; milli takımı bırakan alan İlkay Gündoğan, Thomas Müller, Manuel Neuer ve Toni Kroos için bir veda töreni tertip edecek.

Alman Futbol Federasyonu'ndan 4 oyuncuya veda töreni

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

Uluslar Ligi'nde bu akşam Münih'te Allianz Arena oynanacak olan Almanya-Hollanda karşılaşması öncesinde Almanya Futbol Federasyonu DFB, 2024 Avrupa Şampiyonası sonrasında futbolu bırakan Toni Kroos ile, milli takıma veda eden Kaptan İlkay Gündoğan, Thomas Müller ve Manuel Neuer için bir veda töreni düzenleyecek. Ancak mazeret bildiren Toni Kroos, törende yer alamayacak.

Nagelsmann'dan Alman yıldızlara özel istek

Bild'de yer alan habere göre; maçın hemen ardından da tüm oyuncular ve ailelerinin Allianz Arena'nın en büyük VIP salonlarından birinde veda eden oyuncular ve aileleriyle bir araya geleceği bir yemek düzenlenecek. Gazetenin haberine göre Julian Nagelsmann, kadrodaki oyuncuların yemek boyunca salondan ayrılmamalarını özellikle istemiş.

Müller, Alman Milli Takımı ile 8 turnuva oynadı

Bayern Münih'in 35 yaşındaki hücumcusu Thomas Müller; Almanya Milli Takım formasını 4 Dünya Kupası, 4 Avrupa Şampiyonası'nda terletirken toplam 131 maçta 45 gol kaydetti.

Futboldan bir Toni Kroos geçti

Geçtiğimiz EURO 2024 sonunda futbolu bıraktığını açıklayan efsane orta saha oyuncusu Toni Kroos ise; Panzerlerin formasını giydiği 117 maçta 17 gol, 21 asist ile oynadı.

Almanya'nın değişmezi Manuel Neuer!

Alman futbolunun son 15 yıldır simge isimlerinden biri haline gelen Manuel Neuer, sakatlık problemi yaşamadığı hiçbir denklemde devraldığı günden bu yana milli formayı kimseye bırakmadı. 124 kez Almanların filesini koruyan Neuer, Thomas Müller ve Toni Kroos ile beraber Almanya'nın 2014 Dünya Kupası zaferinde önemli aktörlerden biri olmuştu.

Guardiola'nın prensinden milli takıma veda

Yaz aylarında Barcelona'dan Manchester City'ye dönen İlkay Gündoğan da EURO 2024 sonrası milli takımı bırakan isimlerden oldu. Alman formasını toplamda 82 kez sırtına geçiren Türk asıllı futbolcu 19 gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler