Alman futbolcudan koronavirüs itirafları!

21.04.2020 - 16:20 | Son Güncellenme: 21.04.2020 - 16:25

Koronavirüs salgını futbolcuların üzerinde negatif etkiler bırakıyor. Werder Bremen forması giyen Maximilian Eggestein, kendisiyle yapılan röportajda ilgi çeken cevaplar verdi. Futbolcu, salgın dönemiyle ilgili itiraflarda da bulundu.

Alman futbolcudan koronavirüs itirafları!

Almanya Ligi ekiplerinden Werder Bremen'in orta saha oyuncularından Maximilian Eggestein koronavirüs günleri, futbolun geleceği ve birçok konuda açıklamalar yaptı. Kendisiyle yapılan röportajda futbolu çok özlediğini anlatan Eggestein, samimi itiraflarda bulundu ve çok önemli bir çağrı yaptı: "Futbol fazladan bir rol oynamamalı."

Maximilian Eggestein: "Maske takmadan markete gittim"

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

COVID-19 salgını sonrası günlük hayatında nelerin değiştiği sorusuna yanıt veren futbolcu, "Aslında her zaman evde kalıyorum ve ailemi ziyaret etmekten kaçındım. Sadece markete, zorunlu ihtiyaçlar için gidiyorum. Markete giderken, maske olmadan gittim. Tabii ki taksam daha iyi olurdu" dedi.

Maximilian Eggestein: "30 erkek birlikte antrenman yapalım istiyorum"

Takım arkadaşlarıyla toplu halde antrenman yapmayı özlediğini belirten futbolcu, "Küçük gruplar halinde yaptığımız antrenmanlar bence tam anlamıyla takım hissiyatı vermiyor. Elbette 30 erkek birlikte antrenman yapalım isterim. Umarım o günler çok kısa zaman sonra geri gelecektir" diye konuştu. 

Yapılan çalışmaların faydası...

Yapılan çalışmaların taktiksel açıdan pek bir anlam ifade etmediğini belirten Maximilian Eggestein, "Canlılık, dayanıklılık, güç... Elbette bu kavramlar çok önemli. Ama taktiksel açıdan iyi bir eğitim olmadığı ortada. Neticede münferit bir süreç yaşıyoruz. Ayrıca ligin mayıs ayından itibaren devam etmesine ben de mutlu olurum. Fakat; futbola olması gerektiğinden daha fazla bir rol yüklememek lazım" açıklamasını yaptı.

Kayıp bir sezon olarak bakmıyor...

"Bu süreç yeni bir başlangıç" diyen Werder Bremen takımının orta saha oyuncusu, "Her şey sıfırdan başlamıyoruz. Kayıp bir sezon olarak da bakmıyorum. Ben üstüme düşen görevi yapacağım. Tabi ki gol atmak da asıl görevim değil. Tabii ki atabilmek istiyorum" dedi. 

Werder Bremen'deki geleceği

Werder Bremen'deki geleceğini henüz düşünmediğini anlatan Maximilian Eggestein, "Dürüst olmam gerekirse bunu hiç düşünmedim. Şimdi önümüzde kalan 10 maç daha önemli. Bundan sonra ne olur? Bilemiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler