Alman hakemden alkış toplayan açıklama!

23.03.2020 - 10:48 | Son Güncellenme: 23.03.2020 - 10:56

Koronavirüs sebebiyle Almanya'da zorlu günler yaşanıyor. Alman hakem Guido Winkmann, COVID-19 salgını sebebiyle açıklamalar yaptı. Aynı zamanda bir polis olan Winkmann'ın açıklamaları Almanya'da geniş yankı uyandırdı.

Alman hakemden alkış toplayan açıklama!

Koronavirüs tehdidi sebebiyle Almanya'da da zorlu günler yaşanıyor. 2008 yılından beri Bundesliga'da maç yöneten ve normalde polislik yapan Guido Winkmann, COVID-19 salgınıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Winkmann, 2. Lig maçında sosyal mesafe uygulamıştı

Guido Winkmann, Şubat ayında 2. Lig'de Regensburg ile Dresden arasında oynanan maçta oyuncular ve antrenörlerle el sıkışmaktan kaçmıştı.Adeta, koronavirüs tehdidinin bu boyuta çıkacağını o anda hissetmişti.

Winkmann: "Tedbirlere herkes katılsa çok daha iyi olurdu"

Winkmann, "Sosyal mesafeyi ilk uygulayanlardan biriydim. Ama yine de bu durumu hatırladığımda gülüyorum. Hepimiz çok daha fazla dikkatli olmalıydık. Önümüzdeki kriz, futbol maçı oynamaktan daha büyük. Maç 90 dakika sürüyor. Tedbirlere herkes katılsa, çok daha iyi olurdu" dedi.

Alman hakemden politikacılara ve yerel makamlara çağrı

Alman toplumunun her şeyden önce zayıf olduğunu düşünen Winkmann, politikacılara ve yerel makamlara da bir çağrıda bulundu.

Yaşlılar ve bakıma muhtaçlar için talebi...

Winkmann, "Acil olarak ihtiyacımız olan şey; yaşlılar için bakım telefonları. Birçoğu yalnız yaşıyor ve böyle durumlarda konuşacak kimseleri yok" ifadelerini kullandı. 

"Futbol önemli değil"

"Şu anda futbol önemli değil. 3 hafta mı, yoksa 6 ay sonra mı oynanacak bunu bilemeyiz. Sonuç olarak kulüplerin hayatta kalması için herhangi bir çalışını kovmasına da gerek yok" diyen tecrübeli hakem, kendi yaşamından da örnekler verdi. 

Kendi sosyal yaşamından örnekler verdi

Her zaman fit kalmaya özen gösteren Winkmann, "3 çocuğumu arkadaşlarından uzak tutmak zorundayım. Bu rahatsızlık verici. İki haftadır büyükanne ve büyükbabayı da göremiyorlar. Ama şu anda başka bir seçeneğimiz yok" dedi. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Senin için hazırladığımız haberler