Alman kadın hakem tarihe geçecek!

30.09.2020 - 12:17 | Son Güncellenme: 30.09.2020 - 12:20

Bayern Münih - Borussia Dortmund Süper Kupa maçını yönetecek kadın hakem Bibiana Steinheus tarihe geçecek. İşte detaylar...

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi'nde geçen sezonu şampiyon tamamlayan Bayern Münih ile Almanya Kupası kazananı Borussia Dortmund, bua akşam Süper Kupa maçında karşılaşacak. Kadın bir hakemin yöneteceği Bayern Münih - Borussia Dortmund maçı saat kaçta? İşte detaylar...

Bibiana Steinhaus, tarihe geçecek

41 yaşındaki Bibiana Steinhaus, Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasındaki Süper Kupa maçını yöneterek tarihe geçecek. Almanya Süper Kupası'nda ilk kez bir kadın hakem düdük çalacak. Karşılaşma saat TSİ 21:30'da başlayacak.

Steinhaus ne zamandan beri Bundesliga'da maç yönetiyor?

2017'den beri Bundesliga'da maç yöneten Bibiana Steinhaus'un yardımcılıklarını Marcel Unger ile Thoma Stein yaparken, dördüncü hakem olarak ise Harm Osmers görev alacak. VAR'da ise Sascha Stegeman'ın bulunacağı açıklandı.

Mesleği polis, yıllardır futbolun içinde

Alman kadın hakem, normalde bir polis. 1.81 boyundaki Steinhaus, 1999 yılından beri futbolun içinde. Steinhaus, 2007 yılında Almanya 2. Ligi'nde boy göstermişti. 10 yıl sonrasında ise Bundesliga'ya çıkarak damga vurdu. Steinhaus, 2016 yılında İngiliz hakem Howard Webb ile de uzun süren bir ilişki yaşamış ve Ada basınında da birçok kez haber olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler