SC Freiburg Depremzedelere 50 Bin Euro Bağışladı

Akın Ungan
23.02.2023 - 20:24 | Son Güncellenme: 23.02.2023 - 20:36

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından dünyada yardım kampanyaları başlatıldı. Bundesliga'dan SC Freiburg, depremzedeler için 50 bin Euro bağışladı.

SC Freiburg Depremzedelere 50 Bin Euro Bağışladı

AJANSSPOR HABER

Bundesliga'da mücadele eden SC Freiburg, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere destek verdi. Depremzedeler için 50 bin Euro bağışta bulunduğunu açıklayan ekip ayrıca depremden etkilenenler için bir diğer Bundesliga ekibi olan VfL Bochum ile de iş birliği yaptı.

Bağış 4 kuruluşa paylaştırıldı

Futbol kulübü SC Freiburg resmi internet sitesinde Suriye ve Türkiye’deki depremzedeler için bağış yaptığını duyurdu. 50 bin Euro'luk bağışın hangi kurumlara paylaştırıldığı da açıklandı. Yapılan açıklamaya göre 50 bin Euro'luk bağış, yardım kuruluşları Caritas, Arzte ohne Grenzen (Sınır Tanımayan Doktorlar), Katastrophenhilfe Diakonie’e 15’er olarak paylaştırıldı.

Geriye kalan 5 bin Euro ise Almanya’da yaşayan Suriyeliler tarafından 2012’de kurulan ve Suriye’deki nüfusun ve başka ülkelere yerleşen Suriyeliler'in insani durumunu iyileştirmeyi amaçlayan Barada’ya bağışlandı. 

İlgini Çekebilir
Fransız ekibinden depremzedelere destek!
Habere Git

Kulüpten açıklama

Kulübün internet sitesinde yayınlanan açıklamada bağış hakkında şu ifadelere yer verildi: "Depremlerde on binlerce insan hayatını kaybetti. Sadece birkaç gün önce dünya yeniden sallandı ve birçok insan öldü veya yaralandı. Bölgenin yardıma her zamankinden daha fazla ihtiyacı var ve bu yardıma mali yardımlar da dahil"

Bochum ile iş birliği

SC Freiburg, yapılan para yardımının yanı sıra bir diğer Alman futbol kulübü olan VfL Bochum ile de iş birliği yaptı. VfL girişimi ile güçlerini birleştiren iki kulüp son Bundesliga maç gününde birer formayı açık artırmaya çıkardı.

Forma geliri de bağışlanacak

SC Freiburg Başkanı Eberhard Fugmann, formayı VfL Bochum CEO'su Hans Peter Villis ile birlikte takdim etti. Yardım kuruluşu Caritas formalardan elde edilecek geliri doğrudan deprem bölgesindeki insanlara aktaracak. 

İlgini Çekebilir
Hasan Kabze'den depremzedelere destek! Şampiyon formayı bağışladı
Habere Git

Taraftarlar da bağış yapabilir

SC Freiburg tarafından yapılan açıklamada ayrıca taraftarların da bağışta bulunabileceği belirtildi. Kulübün resmi internet sitesinde taraftarların daha fazla bilgi, iletişim adresleri ve bağış hesapları bulabilecekleri bir alt sayfa oluşturuldu. 

Bundesliga’da VfL Bochum ve SC Freiburg

Alman Futbol Ligi ekiplerinden SC Freiburg güncel olarak 12 galibiyet 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile toplam 40 puana sahip ve ligde 4. sırada yer alıyor. VfL Bochum ise 6 galibiyet 1 beraberlik ve 14 mağlubiyete sahip. VfL 19 puan ile Bundesliga’da 16. sırada.

Senin için hazırladığımız haberler