Alman madeninde bir elmas: Onur Cinel!

22.05.2020 - 11:24 | Son Güncellenme: 22.05.2020 - 11:37

Almanya'da Schalke 04 ekibinin genç çalıştırıcılarından biri olan Onur Cinel, son zamanlarda adından daha sık söz ettirir oldu. Teknik adamlık için hazırlanan Cinel, Avrupa'da çok önemli futbol modellerini inceledi, kendisini geliştirdi. Almanya'da Cinel, "Muhteşem özelliklere sahip bir teknik adam" olma yolunda ilerliyor. Onur Cinel'i mercek altına aldık.

Alman madeninde bir elmas: Onur Cinel!

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Koronavirüs döneminde futbol kulüpleri, maliyeti düşük futbolcular kadar teknik adamlara da gözünü çevirdi. Almanya’da Schalke 04 ekibinde görev alan 34 yaşındaki Onur Cinel de geleceğin en başarılı teknik adamları aday listesinde kendisine yer buldu. Cinel'i sizler için mercek altına aldık.

Önemli sınavlardan geçti...

Schalke’nin gençlik departmanlarında görev alan Cinel, pazartesi günü teknik adamlık yolunda bazı sınavlardan geçti. Tim Borowski, Christian Rahn, Cherundolo, Dino Toppmöller gibi isimler de Cinel’in aldığı kurslardaki arkadaşları arasında yer alıyor.

Ünlü değil ama harika yeteneklere sahip

Henüz belki ünlü statüsüne sahip değil ama bu durum gelecekte değişebilir. Almanlar, Essen doğumlu Onur Cinel’in teknik direktörlük yapabilecek potansiyel ve harika bir yeteneğe sahip olduğunu yazdı.

Futbol bilimine ilgisi ve gelişimi dikkat çekici

Metodoloji, oyun şablonları ve kişisel analizler konusunda sorumlu olarak görev alan Cinel, oyun zekası olarak da üst seviye bir isim olarak öne çıkıyor.

Sane'den Onur Cinel sözleri: "Çok olgun biri"

Özellikle Alman futbolunda tanınmış simalar da Cinel hakkında pozitif görüşlere sahip. O isimlerden biri de Manchester City'de oynayan Sane. Yıldız futbolcu, Cinel hakkında övgü dolu sözler söylerken, “Mutlu, gelişime açık ve kişiliği çok olgun biri” yorumunda bulundu.

Ünlü isim Norbert Elgert'ten Onur Cinel övgüsü...

Schalke’de oynadığı dönemlerde Sane, Norbert Elgert’in dokunuşlarıyla kendisini geliştirmişti. Elgert, aynı zamanda Onur Cinel’in akıl hocası olarak tanımlanıyor. Elgert, ”Onur olumlu, son derece çalışkan, motive, meraklı ve sadık. Genel olarak kulübümüz için büyük öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Birçok yerde kurslar verdi

Cinel, gelecekteki iyi teknik adamlardan biri olabilmek için sürekli kendisini geliştirmeye çalışıyor. 2016’da İtalyan ekibi Juventus’un gençlik geliştirme hocalarıyla bir araya geldi ve çeşitli aktivelerde bulundu. Bazı ünlü futbol kulüplerine dersler verdi.

La Masia'yı da inceledi

Ayrıca Barcelona’nın yetenek üretim makinesi La Masia hakkında da somut araştırmalar yaptı ve ufkunu bu yolla genişletmeyi ihmal etmedi. Messi ve arkadaşlarına olan yaklaşımı yerinde görme imkanı buldu. Onur Cinel, kurslara ilk gelen ancak; en son çıkan kişi olarak da dikkatleri üstüne çekmiş.

Onur Cinel, teknik adamlık yapacak...

Pekiyi, Schalke’nin ünlü golcüsü ve yöneticisi Asamoah ile aralarından su sızmayan Onur Cinel’in bir sonraki adımı ne olacak? Bu soru işaretine genç futbol adamı, “Schalke’de mutluyum” yanıtını veriyor. Ancak; sadece alt kategorilerde çalışmak değil, üst noktaları da hedefliyor. Profesyonel teknik adamlık, ideallerinden biri. Asistan olarak kalmak istemiyor ve önemli başarılara imza atacağını düşünüyor.

Onur Cinel kimdir?

Türk kökenli bir Alman olan Onur Cinel, 17 Haziran 1985 tarihinde Essen’de doğdu. Rot Weiss Essen’de başlayan hocalık kariyeri, TuS Heven ve sonrasında Schalke ile devam etti. Hans Bruch, Bernhard Trares ve Norbert Elgert’in yardımcılığını yaptı. Her birinden farklı şeytler öğrendi.

Schalke’nin U16, U-19 takımlarında görev aldı. A lisansını almasıyla beraber, Onur Cinel’in yolunun daha da açıldığı yüksek sesle dillendiriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler