Alman Milli Takımı'nda Rudi Völler dönemi

Eren Tuncay
20.01.2023 - 11:44 | Son Güncellenme: 20.01.2023 - 11:45

Almanya'da futbol federasyonu, A Milli Takım İdari Direktörlüğü görevinden ayrılan Oliver Bierhoff'un yerine Rudi Völler'i göreve getirdi. İşte detaylar...

Alman Milli Takımı'nda Rudi Völler dönemi

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Almanya Futbol Federasyonu DFB, Dünya Kupası'nda milli takımın elemensinin ardından uzun yıllardır yaptığı A Milli Takım İdari Direktörlüğü görevinden ayrılan Oliver Bierhoff'un yerine eski dünya şampiyonu milli futbolcu ve Almanya A Milli Takımı eski Teknik Direktörü Rudi Völler'in getirildiğini açıkladı.

Dünya Kupası sonrasında federasyon bünyesinde oluşturulan Görev Gücü'nde de yer alan Völler, 90 kez milli olurken 2000-2004 yılları arasında teknik direktör olarak da milli takımda görev yaptı. Uzun yıllar boyunca Bayer Leverkusen İdari ve Sportif Direkötürlük görevini de yürüten Völler, geçen sezon sonunda bu görevinden ayrılmıştı.

Futbol Federasyonu Görev Gücü'nde 62 yaşındaki Völler'in yanı sıra, DFB Başkanı Bernd Neuendorf, Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke, Bayern Münih CEO'su Oliver Kahn, Dortmund Yönetim Danışmanı Matthias Sammer ile eski Leipzig CEO'su Oliver Minzlaf yer alıyorlar.

Almanya, Dünya Kupası'nda ne yaptı?

Almanya, Katar'da düzenlenen 2022 DÜnya Kupası'nda E Grubu'nda yer aldı. Japonya, İspanya ve Kosta Rika'nın bulunduğu gruptan Almanya üçüncü olarak çıkamadı. Grubu Japonya lider bitirirken, İspanya ise ikinci olarak gruptan çıkmıştı.

2018'de de çıkamadılar

2014'te Dünya Kupası şampiyonu olduktan sonra Almanlar, 2018 Dünya Kupası'nda da İsveç, Meksika ve Güney Kore'nin yer aldığı gruptan sonuncu olarak elenmişti.

Senin için hazırladığımız haberler