Alman Milli Takımı'ndan Katar'a gönderme

25.03.2021 - 23:55 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 00:02

Son dakika haberleri... İngiliz medyasında yer alan ve Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası öncesinde stadyumlarda çalışan işçilerin 6500'ünün öldüğü iddiaları gündem olmuştu. Buna tepki olarak Almanya, İzlanda maçı öncesinde giydiği tshirtle tepkisini dile getirdi. İşte detaylar...

Alman Milli Takımı'ndan Katar'a gönderme

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

2022 Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarına bu akşam oynanan İzlanda karşılaşması ile başlayan Alman Milli Takımı oyuncularının, gerçekleştirilen seremoni sonrasında eşofman üstlerini çıkartmalarıyla üzerlerindeki tshirtlerin göğsünde harfler olduğu ve bunların bir araya gelmesiyle Human Rights (İnsan Hakları) kelimelerinin ortaya çıktığı görüldü.

Korkunç iddia

Katar'da 2022 Dünya Kupası için inşa edilen statların inşaatlarında çalışan yabancı işçilerden geride kalan yıllarda 6.500'ünün öldüğü iddiası geçtiğimiz günlerde İngiliz basınında yer almış ve bütün dünyada büyük yankı bulmuştu.

Körfez ülkesi, özellikle Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinden bu yana yabancı işçilere uygulanan insan hakları ihlalleri iddiaları nedeniyle yoğun şekilde eleştiri alıyor. Ancak FIFA Başkanı Infantino bu eleştirilere fazla tepki vermezken diyalogla her şeyin daha iyi olacağını söylüyor.

Futbolcuların kararı

Almanya Milli Takımı da Katar'daki Dünya Kupası'nın elemelerinin ilk maçında bu beklenmeyen tepkiyle dikkatleri Katar'daki insan hakları ihlallerine çekti. Alman medyasında tshirt mesajını futbolcuların aralarında kararlaştırarak gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler