Alman Milli Takımı’ndan Katar’a pankartlı protesto

31.03.2021 - 22:26 | Son Güncellenme: 31.03.2021 - 22:30

2022 Dünya Kupası’nın ev sahibi Katar’daki işçilerin insan hakları ihlallerine dikkat çekmek isteyen Avrupa ülkeleri maçlardan önce protestolarına devam ediyor. Alman futbolcular da Kuzey Makedonya karşılaşmasından önce pankart açtı. İşte detaylar…

Alman Milli Takımı’ndan Katar’a pankartlı protesto

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Futbolda 2022 Dünya Kupası Elemeleri heyecanı devam ederken, turnuvanın ev sahibi Katar’a olan tepkiler de sürüyor. Almanya Milli Takımı’nın Kuzey Makedonya ile karşılaştığı maçtan önce de sahada protesto vardı.

Madde 30'a gönderme yaptılar

Almanlar, Duisburg’daki mücadele öncesi, insan haklarından bahseden madde 30'a dikkat çekmek için pankart açtı. 30 maddeden oluşan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin son maddesi, “Bu bildirgenin hiçbir kuralı, herhangi bir devlet, topluluk veya kişiye, burada açıklanan hak ve özgürlüklerden herhangi birinin yok edilmesini amaçlayan bir girişimde veya eylemde bulunma hakkını verir biçiminde yorumlanamaz” ifadelerini taşıyor.

Hollanda ve Norveç de protesto etti

Katar’ı stat inşaatlarında çalışan göçmen işçilere karşı uyguladığı acımasız politika nedeniyle elemelerde grubumuzda yer alan Hollanda ve Norveç gibi ülkeler de tişörtlerle protesto etmişti.

Batı basınında yayımlanan bir rapora göre 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesinden bu yana yaklaşık 6 bin 500 işçi kötü çalışma koşulları nedeniyle hayatını kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler