İspanya-Almanya: 1-1 (Maç Sonucu-Özet)

İsa Kethüda
27.11.2022 - 23:01 | Son Güncellenme: 28.11.2022 - 00:33

2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu'nda İspanya, Al Bayt Stadyumu'nda karşılaştığı Almanya ile berabere kaldı. İşte maç sonucu, özet, goller ve karşılaşmadan detaylar.

İspanya-Almanya: 1-1 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında İspanya, Al Bayt Stadyumu'nda karşılaştığı Almanya ile 1-1 berabere kaldı ve iki takımda gruptan çıkma şansını son maça taşıdı. Boğalar, Japonya ile, Panzerler ise Kosta Rika ile karşılaşacak. 

İspanya'nın golünü 62. dakikada Alvaro Morata kaydetti. Almanya'nın golünü ise 83. dakikada Niclas Füllkrug attı. 

Olmo vurdu, Neuer çıkardı

Maçta ilk önemli atak İspanya'dan geldi. Boğalar'da 6. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Dani Olmo, sağ ayağıyla sert bir vuruş yaptı ancak kaleci Manuel Neuer aynı güzellikle şutu çıkardı ve top direğe çarpıp kornere gitti.

Rüdiger VAR'a takıldı

Almanya, karşılaşmanın 38. dakikasında golü buldu ancak gol iptal edildi. Sağ kanattan kullanın serbest vuruşta ceza sahası içinde iyi yükselen Antonio Rüdiger, kafa vuruşunu yaptı ve kaleci Unai Simon'u avladı. Pozisyonu VAR'dan kontrol eden karşılaşmanın hakemi Danny Makkelie, Rüdiger'in attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. 

İlgini Çekebilir
VİDEO - İzmir'de holigan terörü! Utanç gecesi
Habere Git

Morata girdi, attı

İspanya aradığı golü Ferran Torres'in yerine oyuna giren Alvaro Morata ile 62. dakikada buldu. Jordi Alba'nın sol kanattan attığı pasla ceza sahası içinde topla buluşan Alvaro Morata, sağ ayağıyla şık bir vuruş yaptı ve topu filelere gönderdi 1-0. 30 yaşındaki golcü oyuncu, milli takım ile çıktığı 59 karşılaşmada 29 gol ve 7 asist kaydetti.

Son sözü Füllkrug söyledi

Panzerler pes etmiyor. 70. dakikada Thomas Müller'in yerine oyuna giren Niclas Füllkrug, ceza sahası içinde topla buluşur buluşmaz sert bir vuruş yaptı ve kaleci Unai Simon'u mağlup etmeyi başardı 1-1. Almanya Milli Takımı ile uluslararası arenada ilk maçına 11 gün önce Umman ile oynanan dostluk maçında çıkan ve 1 gol atan 29 yaşındaki golcü oyuncu, milli takım kariyerindeki 2. golünü İspanya'ya karşı kaydetti. Opta verilerine göre;  İspanya karşısında yedekten oyuna giren Niclas Füllkrug, Almanya'nın Arjantin'e (Mario Götze) karşı oynadığı 2014 Dünya Kupası finalinden bu yana panzerler adına oyuna sonradan girip gol atan ilk oyuncu oldu.

Neuer, Taffarel ve Maier'i yakaladı

Almanya Milli Takımı ile 18. kez Dünya Kupası'nda forma giyen Manue Neuer, Brezilyalı Claudio Taffarel ve Alman kaleci Sepp Maier'i yakaladı.

İşte Dünya Kupası'nda en çok forma giyen kaleciler:
Neuer (Almanya): 18
Taffarel (Brezilya): 18
Maier (Almanya): 18
Barthez (Fransa): 17
Casillas (İspanya): 17
Shilton (İngiltere): 17
Muslera (Uruguay): 16
Zolf (İtalya): 17
Lloris (Fransa): 8

Puan durumu

2022 Dünya Kupası E Grubu
1- İspanya: 4
2- Japonya: 3
3- Kosta Rika: 3
4- Almanya: 1
İlgini Çekebilir
VİDEO | Dev maçta futbol değil, tekmeler konuştu! 6 kırmızı kart...
Habere Git

Maçtan dakikalar

2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında İspanya ile Almanya 1-1 berabere kaldı.

Dünya Kupası'nın ilk büyük kapışması öncesinde Al Bayt Stadı'nın tribünleri tamamen doldu. İspanya maça beklendiği gibi topa daha çok sahip olup, bol pas yaparak başladı. Almanya ise orta sahada presle kaptığı toplarla rakip alana hızlı geçmeye çalıştı.

İlk yarının en net fırsatını İspanya 7. dakikada yakaladı. Paslarla rakip kaleye yaklaşan İspanyol oyuncular, topu ceza sahası önündeki Olmo ile buluşturdu. Olmo'nun sol çaprazdan çok sert şutunda, kaleci Neuer'in tokatladığı meşin yuvarlak, önce üst direğe çarptı ardından da kornere çıktı.

Duran toplarda etkili olması beklenen Almanya, 39. dakikada kazandığı serbest vuruşta Rudiger ile golü buldu ancak VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle bu gol iptal edildi.

Almanya 56. dakika net bir fırsattan yararlanamadı. İspanya savunmasına pres yapan Alman futbolcular, rakip ceza yayı önünde topu kaptı. Ceza sahasında topla buluşan İlkay, uygun pozisyondaki Kimmich'e pasını attı. Kimmich'in sert şutunda, kaleci Simon sağına uzanıp topu kornere çeldi.

Mücadelenin 62. dakikasında İspanya öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Jordi Alba'nın ön direğe yerden gönderdiği topa Morata ayak koydu ve fileleri havalandırdı: 1-0.

İspanya'nın golünden sonra Alman oyuncular hücumda daha kalabalıktı. Sane'nin savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Musiala, ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Musiala'nın sert şutunda kaleci Simon'un koluna çarpan top kornere çıktı.

Almanya aradığı golü 83. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Füllkrug ile buldu. Sane'nin ara pasına hareketlenen Musiala'dan seken top ceza sahasındaki Füllkrug'un önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ çaprazdan sert şutunda top ağlara gitti: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele karşılıklı gollerle berabere sona erdi.

Al Bayt Stadı'ndaki karşılaşmayı 68 bin 895 taraftarın izlediği açıklandı.

Maçtan detaylar

Stat: Al Bayt

Hakemler: Danny Desmond Makkelie, Hessel Steegstra, Jan de Vries (Hollanda)

İspanya: Simon, Rodri, Jordi Alba (Dk. 82 Balde), Carvajal, Laporte, Busquets, Gavi (Dk. 66 Nico Williams), Pedri, Olmo, Asensio (Dk. 66 Koke), Torres (Dk. 54 Morata)

Almanya: Neuer, Rudiger, Raum (Dk. 87 Schlotterbeck), Kehrer (Dk. 70 Klostermann), Suele, Kimmich, Goretzka, İlkay Gündoğan (Dk. 70 Leroy Sane), Gnabry (Dk. 84 Hofmann), Musiala, Thomas Müller (Dk. 70 Füllkrug)

Goller: Dk. 62 Morata (İspanya), Dk. 83 Füllkrug (Almanya)

Sarı kartlar: Dk. 36 Kehrer, Dk. 58 Goretzka, Dk. 60 Kimmich (Almanya), Dk. 44 Busquets (İspanya)

Maçın oyuncusu Morata

Alvaro Morata, İspanya - Almanya karşılaşmasının en iyi oyuncusu seçildi.

Almanya'dan bir ilk

Öte yandan Almanya, Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir turnuvada oynadığı ilk 2 grup maçını da galibiyet alamadan tamamladı.

  • Almanya 1-2 Japonya
  • İspanya 1-1 Almanya

Almanya Milli Takımı’na Mesut Özil'li yanıt

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Katar’daki organizasyonu ağızlarını kapatarak protesto eden Almanya Milli Takımı’na cevap tribünlerden geldi: Irkçılığa maruz kaldığı için Almanya formasını sırtından çıkartan Mesut Özil’in posterini açtılar. Ortaya çıkan görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

Hatırlanacağı üzere Mesut Özil, Almanya'da ırkçı saldırılara maruz kalmış ve yaptığı açıklamayla milli takıma veda ettiğini duyurmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler