Almanya Bundesliga'da futbolcular maaşlarında indirime gitti!

25.03.2020 - 17:51 | Son Güncellenme: 25.03.2020 - 17:52

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih forması giyen futbolcular, koronavirüs salgını nedeniyle maaşlarından geçici olarak %20 kesinti yapılmasını kabul etti.

Alman devi, bu hareketin koronavirüs krizi yüzünden kulüpteki diğer çalışanlara finansal destek çıkmak amacıyla olduğunu söyledi.

Bilindiği üzere geçen hafta Borussia Mönchengladbach oyuncuları Almanya'da aldıkları ücretlerden vazgeçmeyi teklif eden ilk oyuncular olmuştu.

Bild gazetesinde yer alan habere göre ise, Borussia Dortmund oyuncuları da ücrette kesinti yapmak için kulüp ile görüşmelerini sürdürüyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok spor müsabakası 8 Mart'tan bu yana Almanya'da oynanmıyor.

Geçen hafta, Bayern forveti Robert Lewandowski ve eşi Anna, koronavirüsle mücadele etmek için 1 milyon Euro bağışta bulunmuştu.

Takım arkadaşları Leon Goretzka ve Joshua Kimmich de koronavirüs salgını ile mücadele etmek için We Kick Corona adlı bir fon kurdular ve aralarında 1 milyon Euro katkıda bulundular.

Çarşamba günü Alman yetkililerin yaptığı açıklamaya göre ülkedeki vaka sayısının 31 bin 554 olduğu ve ölü sayısının ise 149 olduğu belirtilmişti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler