Almanya Futbol Federasyonu, Can Uzun için devreye girdi! Görüşmeler başladı

İsa Kethüda
19.02.2024 - 15:36 | Son Güncellenme: 19.02.2024 - 16:01

Almanya Futbol Federasyonu'ndan Rudi Völler ve Andreas Rettig'in, Nürnberg forması giyen başarılı oyuncu Can Uzun ile görüştüğü iddia edildi. Detaylar.

Almanya Futbol Federasyonu, Can Uzun için devreye girdi! Görüşmeler başladı

AJANSSPOR-HABER

Almanya Milli Takımı'nın Sportif Direktörü Rudi Völler'in ve Almanya Futbol Federasyonu CEO'su Andreas Rettig'in, Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg forması giyen ve bu sezon harika performans ortaya koyan genç futbolcu Can Uzun ile milli takım tercihi hakkında görüştüğü iddia edildi.

Rudi Völler ve Andreas Rettig, Can Uzun ilegörüştü

Alman basınında yer alan habere göre; Rudi Völler ve Andreas Rettig ile Can Uzun arasındaki görüşmenin pozitif geçtiği belirtildi.

Haberde, Völler ve Retting'in 18 yaşındaki genç oyuncuya milli takım tercihi için baskı uygulamadıkları ve Can Uzun'un da bunu takdir ile karşıladığı ifade edildi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Beko'dan Amine Noua kararı! Sözleşmesi...
Habere Git

Hamit Altıntop'tan Can Uzun açıklaması

A Milli Takımlardan Sorumlu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da, geçtiğimiz günlerde Can Uzun'un milli takım tercihi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

"Hangi milli takımda oynayacağını Can Uzun seçecek"

Altıntop açıklamasında, "Can Uzun, U17 takımımızda oynadı. Hangi milli takımda oynayacağını o seçecek. Biz, onun bizimle devam etmesini istiyoruz. Onunla aynı yaşta olan Arda Güler ve Kenan Yıldız milli takımımızda. Sıradaki isim Can Uzun olmalı" ifadelerini kullanmıştı.

Birçok takım peşinde

Öte yandan bu sezon Nürnberg formasıyla çıktığı 21 karşılaşmada 14 gol ve 3 asist ile oynayan genç oyuncuyu birçok takım yakından takip ediyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den CİMER'e Süper Kupa başvurusu! İşte gelen yanıt
Habere Git

Borussia Dortmund ve Bayern Münih'in listesinde

Basında yer alan haberlere göre Eintracht Frankfurt'un Can Uzun için 10 milyon Euro ödemeye hazır olduğu belirtildi. Eintracht Frankfurt dışında Borussia Dortmund ve Bayern Münih de, Can Uzun'u listesine aldı.

İtalya Serie A'dan Inter ve İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Newcastle United da, Can Uzun ile ilgilenen kulüpler arasında yer alıyor.

Güncel piyasa değeri 8 milyon Euro

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 8 milyon Euro olan 18 yaşındaki futbolcunun Nürnberg ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027 yılına kadar devam ediyor.

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Şampiyonlar Ligi Finalleri Türkiye'de
Habere Git

Can Uzun, Türkiye U17 formasını 12 kez giyip 7 gol atma başarısı gösterdi. Genç oyuncu U18 formasıyla da 2 kez sahaya çıktı.

Can Uzun kimdir?

  • Ülke: Türkiye
  • Doğum yeri: Almanya / Regensburg
  • Yaş: 18
  • Boy: 1,86
  • Mevki: Orta saha, On numara
  • Ayak: Sağ

İlgini Çekebilir
Kulüpler Birliği Vakfı'ndan elektronik bilet açıklaması geldi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler