Almanya Futbol Federasyonu Keller'den açıklama

13.03.2020 - 21:12 | Son Güncellenme: 13.03.2020 - 21:13

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Fritz Keller, 26 Martta Madrid'de İspanya ve 31 Martta Nürnberg'de İtalya ile oynayacakları hazırlık müsabakalarının büyük ihtimalle erteleneceğini düşündüğünü açıkladı.

"Önemli olan insan sağlığı"

Keller açıklamasında, "Futbol dünyanın en güzel yan unsuru ama bu günlerde gerçekten de sadece yan unsur önemli olan insanların sağlığı"ifadelerini kullandı.

Almanya Futbol Federasyonu DFB, Koronavirüs nedeniyle duran futbolda özellikle 3. Lig, Kadınlar Bundesliga ve amatör kulüplerin futbola verilen aranın uzaması durumunda likidite problemini çözmek için çalışma başlatıldığını açıkladı.

DFB Başkanı Fritz Keller de yaptığı açıklamada organize sporda şimdiye kadar hiçbir zaman karşılaşılmayan bir durum yaşandığını ve bu durumun herkesi çok zorladığını belirtti. DFB Finans sorumlusu Dr. Stephan Osnabrügge ise DFB'nin kendi sorumluluğu çerçevesinde yaşanan krizi eldeki imkanlarla çözmek için her şeyi yapacağını hem kulüplere hem de organizasyonlara en iyi şekilde yardım edeceklerini ifade etti.

Bilindiği üzere koronavirüs salgını nedeniyle Almanya Ligi 2 Nisan'a kadar ertlenmişti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler