Almanya Futbol Federasyonu'nun Yeni Başkanı Bernd Neuendorf Oldu

Akın Ungan
11.03.2022 - 19:11 | Son Güncellenme: 11.03.2022 - 20:27

2015 yılından bu yana yaşanan çalkantılarla 3 başkanın istifa etmek zorunda kaldığı Almanya Futbol Federasyonu'nda (DFB) yeni başkan Bernd Neuendorf oldu.

Almanya Futbol Federasyonu'nun Yeni Başkanı Bernd Neuendorf Oldu

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Geçen yıl Fritz Keller'in istifası ile boşalan ve 2021 Mayıs ayından bu yana iki başkan yardımcısı tarafından yönetilen Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanlığı'na amatör kulüplerin desteklediği Bernd Neuendorf seçildi.

2015'ten beri çalkantı var

7 Milyonu aşan lisanslı futbolcu ve 45 bine yakın hakemden oluşan üyesiyle dünyanın en büyük futbol federasyonu olan DFB, 2015'ten bu yana büyük çalkantılar yaşıyor.

Niersbach ve Grindell bırakmak zorunda kaldı

2006 Dünya Kupası rüşvet skandalının ortaya çıkmasıyla 2015 yılı kasım ayında görevinden istifa eden Wolgang Niersbach'ın ardından Nisan 2016'da başkanlığa seçilen Reinhard Grindell de ırkçı söylemleri ve Mesut Özil vakası nedeniyle 2019 Nisan ayında görevi bırakmak zorunda kaldı.

Keller de bırakınca yardımcılar yönetti

Aynı yılın eylül ayında ise başkanlığa eski Freiburg Başkanı Fritz Keller seçildi. Ancak o da 2021 mayısında nasyonal sosyalizm benzetmesi nedeniyle topladığı tepkiler nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı. Yönetimi başkan yardımcıları Peter Peters ile Rainer Koch ikili yönetimle bugüne kadar sürdürdüler.

Peter Peters da adaydı

Schalke'nin eski finans direktörü olan FIFA Konseyi üyesi Peter Peters, bugün yapılan başkanlık seçimlerine de aday oldu.

İlgini Çekebilir
Bundesliga'da Tayfun Korkut'a ağır darbe!
Habere Git

250 oyun, 193'ünü aldı

Ancak 250 üyesi olan Almanya Futbol Federasyonu Federal Genel Kurulu, 193-50'lik bir oy üstünlüğü ile amatör kulüplerin desteklediği eski siyasetçi ve Orta Ren Bölgesi Futbol Federasyonu Başkanı Bern Neuendorf'u 3 yıl için başkanlığa getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler