Almanya kulüp yöneticisi yetiştirecek

05.03.2020 - 17:00 | Son Güncellenme: 05.03.2020 - 14:07

 

HÜSEYİN ÖZKÖK

Almanya, profesyonel kulüplere yönetici yetiştirme hamlesi başlatıyor... Türkiye’de takımların başına iyi futbolculuk dışında vasıfları olmayan eski futbolcuların getirilmesi düşünülürken Almanya Futbol Ligi (DFL) ile Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Management im Profifussball (Profesyonel Futbolda Yönetim) isimli ortak bir projeye imza atarak ilk üç profesyonel lige karar verici yönetici yetiştirmek amacıyla bir eğitim çalışması başlattıklarını duyurdular.

Açıklamalarda bulunan DFL CEO’su Christian Seifert ile Almanya Milli Takımı Menajeri ve DFB Milli Takımlar ve Futbol Akademisi Direktörü Oliver Bierhoff, amaçlarının profesyonel futbolun artık çok komplike hale gelen taleplerine karşılık verebilecek karar verici yöneticiler yetiştirmek olduğunu belirttiler. Bundesliga 1 ve 2’nin gelirlerinin 5 milyar Euro’ya yaklaştığını ve bu dev rakamların yönetilmesinin büyük sorumluluklar gerektirdiği, kulüplerin oyuncu varlıklarının 1,25 milyar, kadrolara ve teknik ekiplere ödenen maaşların 1,67 milyar, transfere harcanan miktarın 932 milyon ve transferde elde edilen gelirlerin 770 milyona ulaştığını belirten Seifert ve Bierhoff, şu anda görev yapan yönetici ve sportif direktörlerin tam anlamıyla sağlam ve yetkinlik odaklı eğitimden geçmediklerinin altını çizerek bu dev bütçelerin ancak işin uzmanı kişilerce yönetilebileceğinin önemini vurguladılar.

Eğitime katılanlar üç değişik eğitim için başvuru yapabilecekler. Spor hukuku ve lisanslama scouting ve kadro planlama profesyonel futbolda liderlik Eylül 2020’de başlayacak eğitim 19 katılım gününde tamamlanacak ve her
dönemde 14.900 Euro karşılığında en çok 12 katılımcı kabul edilecek.

Senin için hazırladığımız haberler