Almanya, kulüplerden 2 imza alacak

13.05.2020 - 09:59 | Son Güncellenme: 13.05.2020 - 10:04

Almanya'da futbola dönüş için sayılı günler kaldı. 36 kulüp, lig başlamadan önce bir toplantı yapacak. Almanya'da maçlar her şartta oynanacak mı? 5 oyuncu değişikliği için neler düşünülüyor? Son gelişmeler...

Almanya, kulüplerden 2 imza alacak

HÜSEYİN ÖZKÖK/AJANSSPOR

Almanya Kulüpler Birliği'ni oluşturan 36 kulüp, liglerin başlamasına iki gün kala 14 Mayıs Perşembe günü olağanüstü telekonferans toplantısında bir araya gelecek. Yapılacak önemli toplantıda DFL ve kulüplerin ortaya çıkabilecek ihtimaller üzerinde durarak bunları karara bağlaması bekleniyor. Bild'in haberine göre; DFL 1 ve 2. Lig kulüplerinin önüne iki ayrı metin koyarak bu metinleri kulüplere oylatacak.

Her koşulda oynayacak mısınız?

Birinci metinde DFL kulüplerden lig 30 Haziran'da bitene kadar her koşulda oynamayı ve oluşabilecek olumsuzluklarda ligin Temmuz ayına sarkması durumunda da oynamaya devam etmeyi kabul ederek imzalamalarını isteyecek. Bununla birlikte DFL Yönetimi, hem sorun yaşayan kulüplerin ligin kesilmesini istemelerinin önüne geçmeyi planlarken 30 Haziran'da sona erecek sözleşmelerin bitiminden sonra oynanabilecek maçlara karşı yapılacak itirazları engellemeyi amaçlıyor.

Lig kararını onaylayacaklar

Diğer metinde ise kulüplerden ligin çeşitli sebeplerden dolayı yeniden durdurulması ve artık oynanamaması durumunda ortaya çıkacak puan cetveline göre değerlendirme yapılmasını ve lider takımın şampiyon sayılarak son iki takımın küme düşmesini kabul etmeleri istenecek. DFL, 2. Lig'den iki takımın çıkartılacağını ve ligin 20 takımla oynanmasının söz konusu olmadığını da kulüplere bildirecek.

Puan cetveli nasıl olacak?

Bütün takımların maç sayısı aynı olmaması durumunda Fransa'da olduğu gibi elde edilen puanlar oynanan maç sayısına bölünerek yeni puan cetveli oluşturma seçeneğinin uygulanabileceği ifade ediliyor.

5 değişiklik hakkı

Toplantıda ayrıca IFAB'ın yıl sonuna kadar tanıdığı geçici 5 oyuncu değiştirme hakkının uygulanmasının kabul edilmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler